Προστασία των μαλλιών από τον ήλιο

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Αξιολόγηση
  •   4
  •   1
Κορυφαία σε πώληση

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Διατηρήστε τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά όλο το χρόνο. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών (όχι μόνο) για το καλοκαίρι και θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για καλύτερη αντηλιακή προστασία των μαλλιών σας.

Γιατί τα μαλλιά χρειάζονται αντηλιακή προστασία

Η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία μειώνει τη λάμψη και επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών. Αποσυνθέτει το βασικό δομικό στοιχείο της τρίχας, την κερατίνη, με αποτέλεσμα να φθείρει ανεπανόρθωτα τη δομή της.

  • Τα προϊόντα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία δημιουργούν μια λεπτή μεμβράνη στην τρίχα. Η λεπτή μεμβράνη δρα ως φραγμός προστασίας που δεν επιτρέπει στην ακτινοβολία να διεισδύσει στην τρίχα.
  • Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας καταστρέφουν τα μαλλιά. Είναι λοιπόν σημαντικό να τους παρέχουμε την απαραίτητη προστασία, ενυδάτωση και επανόρθωση.

Αντηλιακά μαλλιών

Τα προϊόντα για την καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών διαφέρουν από τα υπόλοιπα, κυρίως γιατί εξασφαλίζουν αντηλιακή προστασία ενώ παράλληλα τα ενισχύουν με τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν. Συνήθως περιέχουν βιταμίνη Ε, πανθενόλη και καροτενοειδή.

  • Για την εύκολη και γρήγορη περιποίηση των μαλλιών, φροντίστε να έχετε στην παραλία σπρέι και αντηλιακό λάδι μαλλιών με φίλτρo UV. Περιέχουν συνήθως και ενυδατικές ουσίες που αποτρέπουν το φριζάρισμα και αφήνουν τα μαλλιά λαμπερά.
  • Τα κοντίσιονερ, οι μάσκες και τα σαμπουάν προστασίας UV θρέφουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο.
  • Το αντηλιακό μαλλιών εξασφαλίζει προστασία κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε το και για την προστασία του τριχωτού της κεφαλής.

Εκτός από τα αντηλιακά καλλυντικά μαλλιών, μπορείτε να δοκιμάσετε κι άλλους τρόπους για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα. Δοκιμάστε τις συμβουλές μας για την καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών:

  • Μετά την κολύμβηση σε χλωριωμένο νερό, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας το συντομότερο δυνατό με νερό βρύσης για την αποτροπή της διατάραξης της δομής τους από το χλώριο.
  • Φορέστε σκουφάκι κολύμβησης ή καπέλο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, όταν γυμνάζεστε, αλλά και κατά την διάρκεια της κολύμβησης.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν ελεύθερα μετά την κολύμβηση. Όταν τα πιάνετε αμέσως σε αλογοουρά, μειώνεται η δύναμη και η ελαστικότητά τους.