Παιδικά θερμόμετρα

Πώς να διαλέξετε το καλύτερο θερμόμετρο για μωρά και βρέφη

Πώς να μετρήσετε εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια τη θερμοκρασία των μικρών σας; Ένα αξιόπιστο ψηφιακό θερμόμετρο για μωρά πρέπει να είναι μέρος του εξοπλισμού ήδη από την αρχή, διότι η θερμοκρασία του νεογέννητου πρέπει να μετριέται προσεκτικά. Θα σας συμβουλέψουμε ποιο θερμόμετρο να διαλέξετε για το μωρό σας και πώς να μετράτε τη θερμοκρασία αποτελεσματικά.

Βασικός διαχωρισμός των παιδικών θερμόμετρων

Τα παιδικά θερμόμετρα είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μικρών ασθενών και μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε θερμόμετρα επαφής ή μη επαφής, τα οποία συχνά έχουν άλλες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο.

Θερμόμετρα επαφής για παιδιά

Τα θερμόμετρα επαφής ή αφής για παιδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν τη θερμοκρασία στη μασχάλη, στο στόμα, στα αυτιά ή στο ορθό. Η μέτρηση διαρκεί λίγο περισσότερο από ότι με τα θερμόμετρα μη επαφής και ο αισθητήρας του θερμόμετρου με το ανθρώπινο σώμα πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή κατά τη μέτρηση. Έτσι είναι απαραίτητο το παιδί να παραμείνει ακίνητο κατά τη μέτρηση. Το παιδικό θερμόμετρο πρέπει να απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση.

Θερμόμετρα μη επαφής για παιδιά

Τα θερμόμετρα μη επαφής για παιδιά λειτουργούν με την αρχή της υπέρυθρης ακτινοβολίας και η μέτρηση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό το είδος θερμόμετρου είναι πολύ ακριβές και είναι κατάλληλο για νεογέννητα και ανήσυχα παιδιά. Μπορείτε να μετρήσετε στο μέτωπο, τους κροτάφους και τα αυτιά. Κάποια πολυλειτουργικά θερμόμετρα σας επιτρέπουν να μετράτε τη θερμοκρασία του φαγητού ή τη θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο και στο χώρο.

Άλλες λειτουργίες των παιδικών θερμομέτρων

Όταν διαλέγετε θερμόμετρο για παιδιά, εστιάστε επίσης και σε άλλες λειτουργίες που μπορούν να διευκολύνουν τη μέτρηση της θερμοκρασίας.

 • Η μεγάλη ψηφιακή οθόνη σας επιτρέπει να διαβάζετε γρήγορα τη θερμοκρασία. Κάποια θερμόμετρα διαθέτουν οθόνες LCD με οπίσθιο φωτισμό για εύκολη μέτρηση και στο σκοτάδι.
 • Η μνήμη αποθηκεύει τα στάδια, την ημερομηνία και την ώρα αρκετών προηγούμενων μετρήσεων για καλύτερο έλεγχο.
 • Ένα ηχητικό σήμα σας ενημερώνει ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας τελείωσε.
 • Η αυτόματη απενεργοποίηση εξοικονομεί ενέργεια στην μπαταρία.
 • Η φωνητική καθοδήγηση διαβάζει δυνατά τα αποτελέσματα της μέτρησης.
 • Η εφαρμογή για κινητά σας επιτρέπει να συνδέεστε με ένα θερμόμετρο και τις αποθηκευμένες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες μετρήσεις ακόμη και από πολλά θερμόμετρα.
 • Το εύκαμπτο άκρο του θερμόμετρου προσαρμόζεται καλύτερα κατά τη μέτρηση.

Πώς μετράμε τη θερμοκρασία του παιδιού;

Για τα πιο μικρά μωρά η θερμοκρασία μετριέται με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν εισάγετε το θερμόμετρο στο ορθό. Αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη για τα νήπια, οπότε συστήνεται η μέτρηση από τα αυτιά ή το στόμα. Για πιο μεγάλα παιδιά, μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία με τον κλασικό τρόπο από τη μασχάλη ή το μέτωπο. Διαβάζετε πάντα το φυλλάδιο οδηγιών πριν από την πρώτη μέτρηση ώστε να είναι η μέτρηση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

 • Η μέτρηση της θερμοκρασίας από το ορθό πραγματοποιείται με ένα θερμόμετρο επαφής που εισάγεται στο ορθό του μωρού. Στην άκρη του θερμόμετρου απλώστε λίγη κρέμα κατά των πληγών, βαζελίνη ή λάδι. Το μωρό πρέπει να ξαπλώσει ανάσκελα με τα γόνατα να κοιτούν την κοιλιά. Απλώς τοποθετήστε το θερμόμετρο για μέτρηση από το ορθό για μωρά σε μέγιστο βάθος 2 εκ. και χρειάζεται να περιμένετε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για μια αξιόπιστη μέτρηση της θερμοκρασίας.
 • Η μέτρηση θερμοκρασίας από το στόμα πραγματοποιείται σε βρέφη και μεγαλύτερα παιδιά χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής το οποίο εισάγεται κάτω από τη γλώσσα. Το παιδί χρειάζεται να παραμείνει τελείως ακίνητο κατά τη μέτρηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό θερμόμετρο σε πιπίλα με οθόνη που μετράει την τρέχουσα θερμοκρασία ακόμη κι αν το μωρό κοιμάται.
 • Η μέτρηση θερμοκρασίας από το αυτί πραγματοποιείται τόσο με θερμόμετρο επαφής όσο και μη επαφής και είναι πολύ ακριβής. Για μέτρηση επαφής, περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, για μέτρηση μη επαφής αρκούν λίγα δευτερόλεπτα.
 • Η μέτρηση θερμοκρασίας στο μέτωπο πραγματοποιείται με θερμόμετρο μη επαφής ή με θερμόμετρο επαφής μετώπου το οποίο τοποθετείται στο μέτωπο για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
 • Στη μασχάλη, η μέτρηση πραγματοποιείται με θερμόμετρο επαφής για παιδιά και είναι μια αξιόπιστη μέθοδος για πιο μεγάλα παιδιά.

Η συμβουλή μας: Μετά τη χρήση, καθαρίζετε πάντα καλά το θερμόμετρο επαφής ή μη επαφής για μωρά με ένα υγρό πανί και αποθηκεύστε το στη θήκη του. Αυτό εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής του θερμόμετρου και αξιόπιστα αποτελέσματα με κάθε μέτρηση.

Η ακριβής καθώς και η ανώδυνη μέτρηση της θερμοκρασίας είναι η βάση για κάθε σωστή περιποίηση του μωρού. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε παιχνιδιάρικα μοτίβα για αγόρια και κορίτσια με μεγάλη οθόνη για εύκολη ανάγνωση της θερμοκρασίας˙ μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα θερμόμετρο - αυτοκόλλητο για παιδιά, το οποίο μετατρέπει τη μέτρηση σε μια διασκεδαστική εμπειρία. Μπορείτε τέλος να βρείτε θερμόμετρα για νεογέννητα σε πρακτικά σετ με προϊόντα που εξυπηρετούν και άλλες ανάγκες του μωρού και αποτελούν ένα ιδανικό δώρο για τις νέες μητέρες.