Πινέλα και σφουγγαράκια για μακιγιάζ

Φίλτρο
Κορυφαία σε πώληση

Πινέλα για make-up, πούδρα, φρύδια και σκιές

Τα καλλυντικά πινέλα είναι ένας απίστευτος βοηθός! Ανακαλύψτε όλα τα είδη πινέλων για μακιγιάζ και τα πρακτικά σφουγγαράκια για make-up και κάντε τόσο το πρωινό όσο και το βραδινό σας μακιγιάζ παιχνιδάκι. Με ένα επαγγελματικό πινέλο για μακιγιάζ, αυτό θα είναι πάντα άψογο.

Συνθετικά vs φυσικά πινέλα για μακιγιάζ

Η ερώτηση δεν αφορά την ποιότητα αλλά για τι είδους προϊόντα είναι κατάλληλα αυτά τα πινέλα για μακιγιάζ.

  • Χρησιμοποιήστε φυσικά καλλυντικά πινέλα κυρίως για απαλό μακιγιάζ (πούδρα, ρουζ, σκιές ματιών).
  • Τα συνθετικά πινέλα για make-up, από την άλλη, είναι πιο πρακτικά όταν εφαρμόζετε κρεμώδη προϊόντα (κραγιόν και υγρές σκιές ματιών).

Τύποι πινέλων για μακιγιάζ:

Πινέλα για make-up

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πινέλα για make-up από την πυκνότητα και το πόσο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους οι τρίχες, οι οποίες είναι είτε ίσιες είτε ελαφρώς κυρτές. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε κονσίλερ, χρησιμοποιήστε ένα πιο μικρό καλλυντικό πινέλο για κονσίλερ με κυρτή άκρη. Αυτό σας διευκολύνει ώστε να εφαρμόσετε το προϊόν ακριβώς όπου εσείς θέλετε.

Πινέλα για πούδρα

Ένα αφράτο, στρογγυλό πινέλο με πυκνή σειρά τριχών είναι ιδανικό για να εφαρμόσετε την πούδρα. Το πινέλο για πούδρα συνήθως έχει πιο μακριά λαβή, αλλά υπάρχουν και τα λεγόμενα πινέλα kabuki με πιο κοντή λαβή. Το πινέλο kabuki θα σας βοηθήσει να πετύχετε γρήγορα τόσο ένα φυσικό μακιγιάζ όσο και πλήρη κάλυψη.

Πινέλα για σκιές ματιών

Τα πινέλα για σκιές ματιών είναι λεπτά και πολύ απαλά. Ιδανικό είναι να έχετε δύο από αυτά. Ένα με όσο το δυνατόν πιο μυτερές τρίχες στην άκρη, για ακριβή εφαρμογή π.χ. του προϊόντος για λάμψη στο εσωτερικό των ματιών. Το δεύτερο πινέλο για σκιές ματιών θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο πλατύ για άνετο μακιγιάζ των βλεφάρων.

Πινέλα για τα χείλη

Το καλλυντικό σας οπλοστάσιο πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα λεπτό πινέλο για κραγιόν με απαλές τρίχες. Χάρη σε αυτό, θα μπορείτε να εφαρμόζετε το κραγιόν σας πάντα με ακρίβεια και χωρίς να βγαίνετε έξω από τη γραμμή. Πολύ πρακτικά είναι επίσης τα πτυσσόμενα πινέλα για μακιγιάζ, τα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας ακόμη και στα ταξίδια σας.

Πινέλα για τα φρύδια

Το πινέλο για τα φρύδια είναι συνήθως μικρό, επίπεδο με κυρτή άκρη. Σας επιτρέπει να γεμίζετε με ακρίβεια τα κενά στα φρύδια σας, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε τη γραμμή ματιών. Συχνά το βρίσκετε μαζί με ένα σπιράλ για τα φρύδια, το οποίο χρησιμοποιείται για να χτενίζετε τα φρύδια σας και να τους δίνετε σχήμα.

Πινέλο για περιγράμματα

Το να φτιάξετε τα περιγράμματα μοιάζει να είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά με το σωστό πινέλο, γίνεται παιχνιδάκι. Το πινέλο για περιγράμματα πρέπει να έχει πολύ πυκνές και απαλές τρίχες. Με τη βοήθειά του, θα στενέψετε τη μύτη σας ή θα ανορθώσετε, για παράδειγμα, τα ζυγωματικά σας.

  • Το πυκνό και ελαφρώς κυρτό πινέλο για ρουζ είναι σχεδιασμένο ώστε να εφαρμόζει την κατάλληλη ποσότητα ρουζ στα μήλα σας (ζυγωματικά) αφήνοντας ένα απαλό φυσικό αποτέλεσμα.
  • Το επίπεδο πινέλο βεντάλια για το προϊόν λάμψης είναι ιδανικό για να φωτίζετε τα ζυγωματικά σας. Ένα πιο λεπτό πινέλο για το προϊόν λάμψης με στρογγυλεμένη άκρη θα σας βοηθήσει με τις λεπτομέρειες.
  • Το πινέλο για το μπρόνζερ (bronzer) συνήθως έχει ένα ελαφρώς κυρτό σχήμα όπως και το πινέλο για ρουζ. Ωστόσο χρησιμοποιούνται επίσης πινέλα κομμένα ίσια ή πιο φουντωτά με στρογγυλεμένη άκρη. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Καθαρισμός των καλλυντικών πινέλων

Ρύποι και έλαια συσσωρεύονται στα καλλυντικά πινέλα και αν δεν τα καθαρίζετε, τότε σίγουρα θα δημιουργήσετε πρόβλημα στην επιδερμίδα σας. Και πώς να πλένετε τα πινέλα για μακιγιάζ; Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό για καλλυντικά πινέλα.

Ξεπλένετε τα πινέλα με νερό, ιδανικά μετά από κάθε χρήση, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κρατήστε τα με τις τρίχες προς τα κάτω ώστε το νερό να μην φτάσει στη λαβή. Ξεπλύντε μέχρι να ρέει καθαρό νερό από τις τρίχες.

Διαλέξτε επαγγελματικά καλλυντικά πινέλα για τα μάτια, το πρόσωπο και τα χείλη, αγαπημένα σφουγγαράκια για make-up ή οικονομικά σετ με πινέλα για μακιγιάζ. Εδώ θα βρείτε μόνο ποιοτικά πινέλα για μακιγιάζ από γνωστές επωνυμίες.