Πιπίλες

Κορυφαία σε πώληση

Πώς να διαλέγετε την καλύτερη πιπίλα για το μωρό σας

Πιπίλα...ο τέλειος βοηθός. Είναι γεγονός ότι η σωστή πιπίλα μπορεί να ηρεμήσει το μωρό, εξασφαλίζει μια αίσθηση ικανοποίησης κι επίσης βοηθά το μωρό να κοιμάται ανάσκελα, όπως συνιστάται. Ανακαλύψτε πώς να διαλέγετε την καλύτερη πιπίλα. Θα δείτε ότι δεν είναι περίπλοκο.

Ποιο μέγεθος να διαλέξετε;

Το σωστό μέγεθος πιπίλας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια κατά την επιλογή.

 • Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πιο συχνά θα βρείτε πιπίλες σε μεγέθη που κυμαίνονται από 0 έως 18 μηνών. Υπάρχουν επίσης πιπίλες 18+ μηνών που προσαρμόζονται στο μικρό στόμα των μεγαλύτερων παιδιών.
 • Μια πιπίλα για νεογέννητα σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα παιδιά, ενώ δεν ισχύει ούτε το αντίστροφο. Με το σωστό μέγεθος πιπίλας θα αποτρέψετε την ακατάλληλη ανάπτυξη της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.

Καμπυλωτές ή στρογγυλές πιπίλες;

Ο δίσκος της πιπίλας, ακόμη κι αν μένει έξω από το στόμα του μωρού, έχει μια ουσιαστική λειτουργία. Είναι εξοπλισμένος με οπές εξαερισμού που είναι σημαντικές για τη βέλτιστη αναπνοή του μωρού ή την πιθανή αποστράγγιση σάλιου.

 • Ο δίσκος σε σχήμα οκτώ ή παπιγιόν – δηλαδή με την καμπύλη πάνω και κάτω – σας επιτρέπει να βάζετε την πιπίλα στο στόμα του μωρού και από τις δύο πλευρές.
 • Ο δίσκος με καμπύλη στη μύτη υποδηλώνει τον μόνο τρόπο για να βάλετε την πιπίλα στο στόμα του μωρού και το μωρό να αισθάνεται άνετα.
 • Η στρογγυλή πιπίλα δείχνει πολύ χαριτωμένη στο μωρό. Ωστόσο πρέπει να προσέχετε ώστε να μην πιέζει την μύτη του μωρού.

Συμμετρική ή ασύμμετρη θηλή;

Εξαρτάται από το μωρό ποιο σχήμα θηλής (ή δίσκου) προτιμά. Οπότε πάρτε και τα δύο για να δοκιμάσετε ποιο ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας.

 • Η ασύμμετρη θηλή (ανατομική πιπίλα) αντιγράφει το σχήμα του στόματος χάρη στο πεπλατυσμένο μέρος στη μια πλευρά. Το στρογγυλό μέρος εισάγεται με κατεύθυνση προς τα επάνω.
 • Η συμμετρική θηλή (φυσιολογική πιπίλα) έχει σχήμα σταγόνας και μοιάζει με θηλή. Υπάρχουν επίσης στρογγυλές θηλές (τα λεγόμενα κεράσια) που επίσης είναι εμπνευσμένες από τη θηλή.
 • Οι ορθοδοντικές πιπίλες μπορεί να είναι ασύμμετρες ή συμμετρικές στο σχήμα. Εξασφαλίζουν στο μωρό τη σωστή τοποθέτηση της γλώσσας και το σχήμα τους συμβάλλει στο μέγιστο στη σωστή ανάπτυξη της στοματικής κοιλότητας.

Πιπίλα από σιλικόνη ή καουτσούκ;

Πιο συχνά θα συναντήσετε 2 είδη υλικών: το καουτσούκ, δηλαδή το λάτεξ ή την ιατρική σιλικόνη. Και τα δύο υλικά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

 • Πιπίλα από λάτεξ: Το καουτσούκ από το οποίο είναι κατασκευασμένο το λάτεξ, είναι φυσικό υλικό, οπότε η πιπίλα έχει κίτρινη απόχρωση. Η τυπική γεύση του λάστιχου αρέσει σε κάποια μωρά ενώ σε άλλα όχι. Είναι πολύ απαλή και εύκαμπτη. Η συντήρηση της πιπίλας από καουτσούκ είναι ίσως λιγότερο εύκολη σε σχέση με την πιπίλα από σιλικόνη. Η απόκτησή της είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.
 • Πιπίλα σιλικόνης: Είναι εντελώς διάφανη, χωρίς καμία γεύση ή οσμή ενώ είναι πολύ εύκολο να διατηρείται απόλυτα καθαρή. Η πιπίλα σιλικόνης είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες κι έτσι η διάρκεια ζωής της είναι μεγαλύτερη. Σε σχέση με την πιπίλα από λάτεξ, είναι ελαφρώς λιγότερο εύκαμπτη.

Τί άλλο να αγοράσετε μαζί με μια πιπίλα;

 • Αρχικά σας συστήνουμε να αγοράσετε περισσότερες από μία πιπίλες γιατί χάνονται εύκολα.
 • Αποκτήστε επίσης ένα κλιπ πιπίλας. Το βάζετε στα ρούχα του μωρού κι έτσι η πιπίλα ποτέ δεν χάνεται πολύ μακριά ούτε πέφτει στο έδαφος ενώ είστε στη βόλτα. Μπορείτε να αποκτήσετε κλιπ πιπίλας σε πολλά και διαφορετικά σχέδια.
 • Παράλληλα μια θήκη πιπίλας είναι χρήσιμη για μεγάλα καθώς και για πιο μικρά ταξίδια. Η πιπίλα παραμένει έτσι υγιεινά καθαρή και είναι αμέσως έτοιμη για το μωρό να τη βάλει στο στόμα του.

Με την πιπίλα, οι πρώτες ημέρες, εβδομάδες και μήνες του μωρού – κατ’ επέκταση και οι δικοί σας – θα είναι πολύ πιο ευχάριστοι. Απλώς διαλέξτε σύμφωνα με τα προαναφερθέντα κριτήρια κι έπειτα αφήστε το μωρό σας να διαλέξει την καλύτερη πιπίλα σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις.