Μπιμπερό

Κορυφαία σε πώληση

Πώς να διαλέξετε μπιμπερό για το μωρό;

Χαρίστε στο μωρό σας ένα ποιοτικό μπιμπερό. Είτε διαλέγετε ένα μπιμπερό για νεογέννητα ή ξεκινάτε να σερβίρετε παιδική τροφή και τσάι, είναι σημαντικό να προσέχετε παραμέτρους όπως το σχήμα, το υλικό, τη χωρητικότητα, τον τύπο θηλής (πιπίλα αναρρόφησης) ή την πολυπλοκότητα του καθαρισμού. Θα σας δώσουμε συμβουλές πώς να διαλέξετε το καλύτερο μπιμπερό για το μωρό που να ταιριάζει στις ανάγκες του.

Διαλέξτε το κατάλληλο μπιμπερό σύμφωνα με τις τωρινές ανάγκες του μωρού σας. Γενικά, σας συστήνουμε να αγοράσετε αρκετά μπουκάλια για το μωρό σας και μαζί αρκετές πιπίλες με διαφορετικό ρυθμό ροής, γιατί σε κάθε μωρό ταιριάζει κάτι διαφορετικό για να έχει μια ευτυχισμένη κοιλιά.

Κατηγορίες θηλών

Οι θηλές ή πιπίλες για τα μπιμπερό κατασκευάζονται από σιλικόνη ή καουτσούκ και αποτελούν πάντα μέρος του μπιμπερό. Εάν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστές εφεδρικές θηλές για κάθε μπουκάλι (ανάλογα με το μοντέλο και την επωνυμία του μπουκαλιού). Οι θηλές διαφέρουν ως προς τη ροή. Γενικά, όσο πιο μικρό είναι το μωρό τόσο πιο αργή ροή χρειάζεται. Ωστόσο και η πυκνότητα του παρεχόμενου υγρού είναι επίσης καθοριστική:

 • Αργή ροή για τσάι και χυμούς.
 • Μέτρια ροή για το γάλα.
 • Γρήγορη ροή για την κρέμα.

Είδη μπιμπερό

Η προσφορά σε σχήματα και τύπους μπιμπερό είναι πραγματικά μεγάλη, αλλά σύμφωνα με την παρακάτω βασική διαίρεση, θα βρείτε εύκολα το σωστό για το μωρό σας.

 • Τα κλασικά μπιμπερό είναι ασφαλή και κατάλληλα για χρήση τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο. Χάρη στο παραδοσιακό σχήμα τους είναι συμβατά με άλλα κοινά διαθέσιμα αξεσουάρ για μπιμπερό.
 • Τα μπιμπερό με φαρδύ λαιμό διευκολύνουν με το σχήμα τους την προετοιμασία και τη διανομή της παιδικής τροφής.
 • Τα μπιμπερό κατά των κολικών είναι κατάλληλα για παιδιά με ευαίσθητη κοιλίτσα. Ο ειδικός μηχανισμός τους αποτρέπει την είσοδο επιπλέον αέρα στο μπουκάλι και ταυτόχρονα την κατάποση υπερβολικού αέρα από το μωρό κατά τη σίτιση, που μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πόνους στην κοιλιά ή κολικούς.
 • Τα μπιμπερό για παιδιά που θηλάζουν είναι ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν οι μητέρες να τα χρησιμοποιούν κατά διαστήματα χωρίς να διαταράσσουν τη διαδικασία θηλασμού. Το ειδικό σχήμα της θηλής και η μεμβράνη με βαλβίδα επιτρέπουν να μιμείται τέλεια το θηλασμό κι έτσι το μωρό να ρουφά χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική όπως όταν θηλάζει.
 • Τα εκπαιδευτικά κύπελλα με λαβές θυμίζουν σε σχήμα τη θηλή και διευκολύνουν το παιδί στη μετάβαση από το θηλασμό στη σίτιση. Χάρη στις πρακτικές λαβές είναι επίσης άνετα στο κράτημα.

Η συμβουλή μας: Εάν χρησιμοποιείτε αντλία γάλακτος τότε θα πρέπει το μπουκάλι που αγοράσατε να είναι συμβατό με τη συσκευή ώστε να διευκολυνθείτε με την αποθήκευση γάλακτος.

Χωρητικότητα μπιμπερό

Αρχικά για την επιλογή του μπουκαλιού και τη χωρητικότητά του, ορίστε την ηλικία του μωρού και, εάν χρειάζεται, αγοράστε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι μόνο εάν το μωρό μπορεί να πιει περισσότερο.

 • Χωρητικότητα 60 ml για νεογέννητα
 • Χωρητικότητα 125 ml για παιδιά από 0 μηνών+
 • Χωρητικότητα 260 ml για παιδιά από 1 μηνών+
 • Χωρητικότητα 330 ml για παιδιά από 6 μηνών+

Υλικό του μπιμπερό

Τα μπιμπερό και τα εκπαιδευτικά κύπελλα είναι κατασκευασμένα από διάφορους τύπους υλικών και καθένα από αυτά έχει τα οφέλη του. Εξαρτάται από εσάς ποιο σχέδιο σας ταιριάζει καλύτερα.

 • Το γυαλί είναι εντελώς ακίνδυνο στην υγεία, δεν απορροφάει καμία οσμή και καθαρίζεται καλά, γεγονός που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής του μπουκαλιού. Το γυάλινο μπιμπερό είναι ελαφρώς πιο βαρύ από τα μπουκάλια που κατασκευάζονται από άλλα υλικά και δεν είναι ανθεκτικά στις κρούσεις αλλά αυτό το μειονέκτημα μπορεί να εξαλειφθεί με ένα ειδικό γάντι από σιλικόνη.
 • Το πλαστικό είναι πολύ ελαφρύ υλικό και είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς και τις πτώσεις. Παρ’ όλα αυτά απορροφά οσμές και χρώματα, ενώ τα πλαστικά μπιμπερό χρειάζεται να αντικαθίστανται πιο γρήγορα.
 • Η σιλικόνη είναι υψηλής ποιότητας συνθετικό υλικό που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πλαστικό. Επιπλέον είναι ελαφρώς πιο απαλό και το μπουκάλι μπορεί να πιεστεί ελαφρώς κατά τη σίτιση ώστε να βοηθήσει το μωρό να πιει.
 • Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ ανθεκτικό στην καταστροφή. Τα μπιμπερό από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι επιβλαβή για την υγεία και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Καθαριότητα μπιμπερό

Όταν διαλέγετε ένα μπιμπερό εκτός από τις παραμέτρους και το όμορφο σχέδιο, λάβετε επίσης υπόψη και το ίδιο το σχήμα. Πολύ στενός λαιμός ή μπουκάλι με πτυχώσεις μπορεί να είναι πιο δύσκολο στην καθαριότητα με το συχνό πλύσιμο και βράσιμο. Κάντε τη δουλειά σας πιο εύκολη και διαλέξτε ένα μπιμπερό με λεία τοιχώματα. Το μπιμπερό είναι σημαντικό να καθαρίζεται καλά και να αποστειρώνεται τακτικά, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

 • Μετά από κάθε σίτιση, πλένετε το μπιμπερό με άφθονο ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.
 • Πλύντε καλά επίσης το πώμα και τη θηλή.
 • Στη συνέχεια αφήστε το μπουκάλι να βράσει για 3-5 λεπτά ή χρησιμοποιήστε έναν ειδικό ηλεκτρικό αποστειρωτή για μπιμπερό.
 • Τοποθετήστε το μπιμπερό και τις θηλές σε μια καθαρή πετσέτα και καλύψτε τα με μια άλλη καθαρή πετσέτα.

Ανακαλύψτε μια ευρεία ποικιλία από μπιμπερό από τη LOVI, Philips Avent και άλλες αγαπημένες επωνυμίες, οι οποίες έχουν ελεγχθεί προσεκτικά από τα παιδιά και τις μητέρες τους. Μπορείτε να βρείτε ποιοτικά μπιμπερό για νεογέννητα με ένα χαρούμενο σχέδιο, μπιμπερό κατά των κολικών και πρακτικά μπουκάλια για το τσάι για τα μωρά στο notino.gr!