Μασητικό για μωρά

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Επωνυμία
Δώρα και προσφορές

Παιδικό μασητικό – ανακούφιση κατά την οδοντοφυΐα και σαν πρώτο παιχνίδι

Όταν αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα δόντια του παιδιού σας, τα πολύχρωμα μασητικά είναι η καλύτερη συντροφιά για τα παιδιά. Το μασητικό όχι μόνο βοηθά να ανακουφιστεί ο πόνος και συχνά η φλεγμονή των ούλων, αλλά επίσης κάνει απαλό μασάζ και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που επιταχύνει την ανάπτυξη των δοντιών. Επιπλέον το παιχνιδιάρικο σχέδιο ενισχύει την αισθητηριακή αντίληψη των παιδιών, ενεργοποιεί τον συντονισμό των κινήσεων και προσφέρει ένα ευχάριστο παιχνίδι. Θα σας συμβουλέψουμε πώς να διαλέξετε το καλύτερο μασητικό για το μωρό σας.

Είδη μασητικού για παιδιά

Τα μασητικά διαφέρουν ως προς το υλικό, το σχέδιο και την κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Το πρώτο κριτήριο όταν διαλέγετε ένα μασητικό είναι το εύχρηστο σχήμα καθώς το παιδί πρέπει να κρατάει και να χειρίζεται το μασητικό χωρίς κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια εστιάστε στο υλικό και τη χρήση του μασητικού. Μερικά έχουν κουδουνίστρα που διασκεδάζει τα παιδιά στο σπίτι και στο ταξίδι, ενώ άλλα μπορείτε να τα δροσίσετε στο ψυγείο για να ανακουφίζουν τα ερεθισμένα ούλα.

Κατηγορίες μασητικού ανάλογα με το υλικό

Όταν αγοράζετε παιδικά μασητικά μη διστάζετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. Σε κάθε παιδί αρέσει κάτι διαφορετικό.

  • Το πλαστικό μασητικό για παιδιά είναι απαλό και προσφέρει μια ευρεία ποικιλία από τελική επίστρωση (αυλακώσεις και προεξοχές), που κάνει απαλό μασάζ στα ούλα του παιδιού. Όταν διαλέγετε ένα μασητικό προσέχετε πάντα τη συσκευασία, ώστε το προϊόν να μην περιέχει φθαλικές ενώσεις, BPA και άλλες επιβλαβείς ουσίες.
  • Το ξύλινο μασητικό είναι λείο και εντελώς ασφαλές. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται πιο συχνά ξύλο βελανιδιάς, ξύλο σφενδάμου ή ξύλο από οπωροφόρα δέντρα.
  • Το μασητικό από λάστιχο που δροσίζει είναι ιδανικό κατά την οδοντοφυΐα. Το δροσερό μασητικό είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας απαλό υλικό και είναι γεμάτο με μικροβιολογικό νερό. Μπορείτε επομένως να το τοποθετήσετε στο ψυγείο, να το δροσίσετε ελαφρώς και να ανακουφίσετε το μωρό όταν τα ούλα είναι ερεθισμένα.
  • Το μασητικό από σιλικόνη είναι κατασκευασμένο από εντελώς ασφαλή σιλικόνη ποιότητας τροφίμων.
  • Το μασητικό από καουτσούκ είναι ιδανικό για όσους προτιμούν φυσικά υλικά, διότι είναι κατασκευασμένο από φυσικό καουτσούκ. Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί να συμβεί αλλεργική αντίδραση με ένα μασητικό από καουτσούκ.

Κατηγορίες μασητικού ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

  • Μεταξύ του 2ου και 3ου μήνα το παιδί αρχίζει να κρατά πράγματα στα χέρια του, και τα μασητικά με κουδουνίστρα ή τα ξύλινα μασητικά με διάφορα χρωματιστά στοιχεία που μπορούν να περιστρέφονται ή να βγάζουν ήχους, ενεργοποιούν το μωρό να αναγνωρίζει τη σύνδεση ανάμεσα στα χέρια και τα μάτια. Αυτό το είδος μασητικού διασκεδάζει ευχάριστα το μωρό τους πρώτους μήνες.
  • Μεταξύ του 4ου και 8ου μήνα ξεκινάει μια απαιτητική περίοδος όπου εμφανίζονται τα πρώτα δόντια και στη συνέχεια οι γομφίοι. Ένα δροσερό μασητικό με στοιχεία για μασάζ είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.

Η συμβουλή μας: Όταν αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα δόντια, δοκιμάστε την παιδική οδοντόβουρτσα δαχτύλου, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τακτικής στοματικής υγιεινής του μωρού.

Πώς να καθαρίζετε το παιδικό μασητικό

Πλένετε με ζεστό νερό και φυσικό σαπούνι τακτικά το παιδικό μασητικό. Μερικά μασητικά μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων ή να τα βράσετε και να τα αποστειρώσετε, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Η τακτική διατήρηση θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καταπραϋντικό μασητικό ψυγείου από λάστιχο, μασητικό από φυσικό ξύλο με παιχνιδιάρικες χάντρες και υφασμάτινα στοιχεία ή μασητικό από καουτσούκ με παιχνιδιάρικο σχέδιο – διαλέξτε το καλύτερο μασητικό καθώς και άλλα παιχνίδια για το μωρό σήμερα!