Παιδικά σκεύη φαγητού

Κορυφαία σε πώληση

Παιχνιδιάρικα σετ φαγητού για μωρά και άλλα παιδικά σκεύη φαγητού

Μετατρέψτε το τάισμα του μωρού σε παιχνίδι! Με ένα παιδικό σετ με σκεύη φαγητού γεμάτο με όμορφες εικόνες και παιχνιδιάρικα σχήματα, το τάισμα του παιδιού θα γίνει λίγο πιο διασκεδαστικό και κανένα πιάτο δεν θα μένει γεμάτο. Θα σας συμβουλέψουμε για το πώς να διαλέξετε ποιοτικά παιδικά σκεύη φαγητού που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα αντέξουν ακόμη κι αν πέσουν τυχαία στο έδαφος.

Πώς να διαλέγετε σκεύη φαγητού για παιδιά;

Εάν το μωρό σας αρχίζει σιγά σιγά να τρώει κρέμες τότε ήρθε η ώρα να αγοράσετε ανθεκτικά και ασφαλή σκεύη και εξοπλισμό φαγητού. Εκτός από τα διάφορα σχέδια, μεγέθη και υλικά, όταν διαλέγετε εστιάστε επίσης στο αν τα σκεύη φαγητού:

 • αποθηκεύονται εύκολα,
 • χρησιμοποιούνται στο φούρνο μικροκυμάτων,
 • πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

Υλικό των σκευών φαγητού για παιδιά

Το υλικό των σκευών φαγητού για παιδιά πρέπει να είναι τελείως ακίνδυνο και ασφαλές. Τα πιο δημοφιλή είδη περιλαμβάνουν:

 • Τα σκεύη φαγητού για παιδιά από σιλικόνη είναι ανθεκτικά, εύκολα στη συντήρηση και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.
 • Τα σκεύη φαγητού για παιδιά από μπαμπού είναι ελαφριά, οικολογικά και πολύ ανθεκτικά.
 • Τα σκεύη φαγητού για παιδιά από ξύλο είναι αισθητικά ωραία και ανθεκτικά στην κρούση και την πτώση στο έδαφος.
 • Τα πλαστικά σκεύη φαγητού για παιδιά από PVC με πιστοποιητικό είναι ανθεκτικά στη φθορά και είναι κατασκευασμένα από βιώσιμες πηγές. Λάδι, φθαλικές ενώσεις και βαρέα μέταλλα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.
 • Τα γυάλινα και τα πορσελάνινα είναι διαχρονικές επιλογές κατάλληλες μόνο για πιο μεγάλα και ανεξάρτητα παιδιά.

Είδη παιδικών σκευών φαγητού

Όταν αρχίσει το παιδί να τρώει είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα μπιμπερό με μπολ που δεν σπάνε και παιδικά κουταλάκια για κρέμες, τα οποία μπορείτε επίσης να αγοράσετε σε όμορφα σετ φαγητού για μωρά. Όταν αρχίσετε να παίρνετε έξω το φαγητό, χρειάζεται να εμπλουτίσετε τα αξεσουάρ σας με μπουκάλια ταξιδιού, θερμός για την τροφή, κουτιά για σνακ που κλειδώνουν και άλλα σημαντικά αξεσουάρ. Μην ξεχνάτε την παιδική σαλιάρα με τσέπη ή μανίκια που αποτρέπει το λέρωμα των παιδικών ρούχων κατά τη διάρκεια του φαγητού.

 • Το μπολ για μωρά είναι ο ιδανικός βοηθός για να διευκολύνετε τα παιδιά με τα πρώτα τους γεύματα. Τα μπολ πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πολύ ανθεκτικά υλικά καθώς πολύ συχνά καταλήγουν στο έδαφος˙ για παράδειγμα ένα πρακτικό παιδικό μπολ με βεντούζα θα το φροντίσει αυτό.
 • Τα παιδικά πιάτα με παιχνιδιάρικα μοτίβα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό κάθε τραπεζιού. Μπορείτε να διαλέξετε από μια ευρεία ποικιλία μοτίβων για αγόρια και κορίτσια καθώς και διάφορα σχέδια. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, ένα πιάτο με χωρίσματα που σας επιτρέπει να χωρίζετε το φαγητό ανάλογα με το είδος και το χρώμα ή ένα παιδικό βαθύ πιάτο για τις σούπες.
 • Τα μαχαιροπίρουνα για παιδιά διευκολύνουν τα μικρά παιδιά να πιάνουν το φαγητό και τα οδηγεί στην ανεξαρτησία κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τα παιδικά κουταλάκια για κρέμες και τα παιδικά μαχαιροπίρουνα επιλέγονται σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού.
 • Οι κούπες για παιδιά διατίθενται σε αμέτρητες επιλογές χάρη στον μεγάλο αριθμό σχημάτων και σχεδίων. Οι κούπες με καλαμάκι είναι κατάλληλες για τα παιδιά που μόλις ξεκινούν να μαθαίνουν να πίνουν. Για τις βόλτες σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κούπες με καπάκι που κλείνει.
 • Ο θερμός για φαγητό και υγρά σας εξασφαλίζει το άνετο τάισμα του παιδιού όταν βρίσκεστε έξω. Το φαγητό παραμένει κρύο ή ζεστό για αρκετές ώρες.
 • Τα κουτιά για σνακ που κλείνουν με παιχνιδιάρικα μοτίβα είναι χρήσιμα όχι μόνο για να σερβίρετε το φαγητό αλλά και για να το αποθηκεύετε.
 • Τα δίχτυα σίτισης για μωρά (γνωστά και ως πιπίλες σίτισης) χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα φρέσκων φρούτων, λαχανικών ακόμη και γλυκών για τα μικρά παιδιά κατά τη μετάβαση από την υγρή στη στερεά τροφή.
 • Το παιδικό σετ φαγητού συνήθως περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για το πρώτο γεύμα του μωρού. Το σετ περιλαμβάνει ένα πιάτο με ένα μπολ και συχνά συμπληρώνεται με παιδικά μαχαιροπίρουνα και μια χαριτωμένη κούπα στα ίδια χρώματα.

Ψάχνετε για ένα χαριτωμένο σετ φαγητού για μωρά, παιδικά σκεύη με βεντούζα ανθεκτικά στην πτώση, μία πιπίλα σίτισης ή ένα παιδικό πιάτο; Διαλέξτε από μια ευρεία ποικιλία παιδικών σκευών γεμάτα χρώματα και παιχνιδιάρικα σχέδια προορισμένα για τους πιο μικρούς συνδαιτυμόνες του τραπεζιού και μετατρέψτε τη διαδικασία του φαγητού σε μια διασκεδαστική εμπειρία! Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα του μωρού στο notino.gr.