Περιποίηση στήθους και θηλών

Λάδια, αλοιφές και κρέμες για το στήθος και τις θηλές

Διατηρήστε το στήθος σας σε άριστη κατάσταση ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας! Το στήθος το οποίο αλλάζει μέγεθος χρειάζεται μια ποιοτική ενίσχυση με τη μορφή ενός σουτιέν θηλασμού, έτσι ώστε ο γαλακτικός αδένας να έχει χώρο για να αναπτυχθεί σωστά. Εκτός όμως από το κατάλληλο σουτιέν δώστε στο στήθος σας και εντατική θρέψη, η οποία ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και αποτρέπει τη χαλάρωσή του, δρα προληπτικά κατά των ραγάδων και, τέλος, φροντίζει τις πληγωμένες θηλές κατά τη γαλουχία.

Πώς να φροντίζετε το στήθος κατά την εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ευαισθησία των θηλών αυξάνεται και υπάρχει μια απότομη αλλαγή στο μέγεθος του στήθους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των ελαστικών ινών, ξηρότητα του δέρματος και σχηματισμό ραγάδων στο στήθος. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε θρεπτικά λάδια για το στήθος ή συσφικτικές κρέμες για τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάντε μασάζ στο στήθος σας με κυκλικές κινήσεις και διατηρήστε το δέρμα λείο και ελαστικό.

Η συμβουλή μας: Ήδη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να υπάρχει αυθόρμητη διαρροή πρωτογάλακτος από το στήθος (πρωτόγαλα). Για να αποφύγετε το πιθανό λέρωμα των ρούχων, σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε επιθέματα στήθους μιας χρήσης.

Περιποίηση του στήθους μετά τον τοκετό

  • Μετά τον τοκετό αρχίζει να σχηματίζεται το γάλα και η έκχυση των μαστών προκαλεί τη σκλήρυνσή τους και περιστασιακά γίνονται πιο ζεστοί. Το τακτικό μασάζ των σκληρών σημείων με λάδι για το στήθος θα σας ανακουφίσει. Το μασάζ ανακουφίζει από τον πόνο και ενεργοποιεί τη λειτουργία των μαστικών αδένων. Πάντα να πλένετε το στήθος πριν τον θηλασμό.
  • Μετά το θηλασμό πάντα να χρησιμοποιείτε μια προστατευτική αλοιφή για τις θηλές ή ένα καταπραϋντικό βάλσαμο για θηλές και να πλένετε το στήθος ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητα σκασίματα (ραγάδες), να διευκολύνετε την αναγέννηση του δέρματος και να ανακουφίσετε από τον ερεθισμό. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, μια κρέμα για τις θηλές με λανολίνη η οποία είναι κατάλληλη για τις θηλές ακόμη και κατά τη γαλουχία, καθώς είναι άοσμη και εντελώς άγευστη. Πάντα σκουπίζετε την κρέμα πριν από τον επόμενο θηλασμό.
  • Η κρέμα για σύσφιξη του στήθους μετά τον τοκετό βελτιώνει τη συνολική κατάσταση του δέρματος και βοηθά στην ενίσχυσή του. Το δέρμα είναι ελαστικό και αναζωογονείται πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και νέο οξυγόνο εισέρχεται στους ιστούς και στους μυς του στήθους, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος. Η συσφικτική κρέμα για το στήθος συνήθως περιέχει θρεπτικό βούτυρο κακάο και βούτυρο καριτέ, ενυδατική βιταμίνη E και συσφικτικό κολλαγόνο.

Η συμβουλή μας: Τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε επιθέματα θηλής υδρογέλης τα οποία βοηθάνε στην αναγέννηση του δέρματος κι επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν δροσερά σαν κρύες κομπρέσες.

Περιποιηθείτε το στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς και μετά τον τοκετό και αυτό θα σας ανταμείψει με μια όμορφη και υγιή εμφάνιση! Μπορείτε να βρείτε ποιοτικά καλλυντικά εγκυμοσύνης και τα απαραίτητα για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό της μητέρας στο notino.gr.