Θήλαστρα

Θήλαστρα μητρικού γάλακτος

Το θήλαστρο είναι ένας ιδανικός βοηθός για τις μητέρες καθώς μπορεί να συλλέγει γρήγορα το μητρικό γάλα από το στήθος και συγχρόνως ενεργοποιεί την παραγωγή γάλακτος και ανακουφίζει μέρα και νύχτα από το να ρέει το στήθος μεταξύ του θηλασμού. Είτε θέλετε να κρατήσετε το γάλα για να ταΐσετε αργότερα το μωρό είτε να λύσετε το πρόβλημα του θηλασμού, το καλύτερο θήλαστρο ήδη σας περιμένει στο Notino!

Πλεονεκτήματα του θηλάστρου

 • Βοηθά στην ενεργοποίηση της ροής του γάλακτος και λύνει μερικά προβλήματα με τη γαλουχία και το θηλασμό.
 • Χαλαρώνει το στήθος πριν και μετά το θηλασμό.
 • Είναι κατάλληλο για τις μητέρες που γέννησαν με καισαρική τομή ή εάν το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και δεν μπορεί να θηλάσει τοποθετώντας το κοντά στο στήθος.
 • Σας επιτρέπει να προετοιμάζετε το γάλα για αποθήκευση ή ακόμη και να αφήνετε το τάισμα του μωρού σε άλλα μέλη της οικογένειας.
 • Η αναρρόφηση με το θήλαστρο είναι πολύ πιο ευχάριστη απ’ ότι με το κλασικό.
 • Το θήλαστρο δεν πιάνει πολύ χώρο και είναι πολύ πρακτικό για τα ταξίδια.

Πώς να διαλέγετε θήλαστρο

Στη σελίδα μας θα βρείτε χειροκίνητα και ηλεκτρικά θήλαστρα που είναι αξιόπιστοι βοηθοί κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Παρ’ όλα αυτά όταν διαλέγετε ένα θήλαστρο λάβετε επίσης υπόψη σας τη συχνότητα αναρρόφησης, τον όγκο του δοχείου, το σύστημα αναρρόφησης καθώς και άλλες λειτουργίες. Θα σας συμβουλέψουμε πώς να διαλέξετε ένα θήλαστρο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Είδη θηλάστρου

 • Το χειροκίνητο θήλαστρο είναι κατάλληλο για τις μητέρες που δεν έχουν πρόβλημα με την παραγωγή γάλακτος και απλώς θέλουν να χαλαρώσουν και να αδειάσουν το στήθος τους ή να αποθηκεύσουν γάλα. Το χειροκίνητο θήλαστρο διαθέτει μια λαβή που δημιουργεί κενό. Το στήθος ενεργοποιείται πιέζοντας χειροκίνητα το έμβολο και το γάλα πέφτει σιγά σιγά στο μπουκάλι. Το πλεονέκτημα του χειροκίνητου θηλάστρου είναι η χαμηλή τιμή αλλά είναι λιγότερο άνετο.
 • Το ηλεκτρικό θήλαστρο εξασφαλίζει στις μητέρες μεγαλύτερη άνεση με τον τακτικό θηλασμό. Εάν θέλετε να σταθεροποιήσετε την αυξημένη γαλουχία σας και να ξεκουράσετε το στήθος σας αρκετές φορές μέσα στη μέρα, τότε το ηλεκτρικό θήλαστρο είναι μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική επιλογή για εσάς από το χειροκίνητο θήλαστρο. Στην κεφαλή αναρρόφησης δημιουργείται πάλι ένα κενό αλλά η ενεργοποίηση του στήθους γίνεται αυτόματα και έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε την ένταση και την ταχύτητα αναρρόφησης γάλακτος. Τα ηλεκτρικά θήλαστρα τροφοδοτούνται είτε με μπαταρία, είτε συνδέονται με την πρίζα ή με μπαταρία μέσω καλωδίου USB˙ μερικά είδη θηλάστρου προσφέρουν συνδυασμό.

Χωρητικότητα δοχείου

Η χωρητικότητα του δοχείου είναι συνήθως μεταξύ 120 ml και 300 ml. Όταν διαλέγετε ένα θήλαστρο, λάβετε επίσης υπόψη σας πόσο γάλα χρειάζεται να εξάγετε κάθε μέρα και εάν η συσκευασία περιέχει ανταλλακτικά δοχεία γάλακτος. Τα δοχεία μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

Μέθοδος εξαγωγής γάλακτος

 • Το θήλαστρο μονής φάσης είναι κατάλληλο για μητέρες που δεν έχουν πρόβλημα με την παραγωγή γάλακτος. Αυτό το είδος θηλάστρου επιτρέπει να ρυθμίζεται το κενό κατά την αναρρόφηση ώστε η μητέρα να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.
 • Το θήλαστρο δύο φάσεων είναι κατάλληλο για μητέρες που θέλουν να αρχίσουν και να σταθεροποιήσουν τη γαλουχία μετά τη γέννα. Αυτό το είδος θηλάστρου μιμείται πιστά τον τρόπο που θηλάζει ένα μωρό και πραγματοποιείται σε δύο φάσεις. Στη φάση ενεργοποίησης, το στήθος αρχικά προετοιμάζεται και κάνει αναρρόφηση χωρίς να ρέει το γάλα, ενώ ακολουθεί η φάση γαλουχίας όπου ξεκινάει η πραγματική αναρρόφηση του γάλακτος.
 • Το θήλαστρο τριών φάσεων είναι κατάλληλο για μητέρες με προβλήματα στο θηλασμό. Βοηθά στη σταθεροποίηση και την αύξηση της γαλουχίας και, εκτός από τη φάση αναρρόφησης και ενεργοποίησης, κάνει επίσης μασάζ στο στήθος.

Άλλες λειτουργίες του θηλάστρου

Μερικά θήλαστρα προσφέρουν επίσης κι άλλες λειτουργίες που κάνουν την αναρρόφηση πιο ευχάριστη. Μερικές από αυτές είναι:

 • Επίθεμα για μασάζ που ανακουφίζει τον πόνο του στήθους.
 • Οθόνη με ένδειξη κατάστασης της μπαταρίας.
 • Λειτουργία ενεργοποίησης για βελτίωση της γαλουχίας.
 • Ρύθμιση της έντασης αναρρόφησης.

Πώς γίνεται σωστά η αναρρόφηση με το θήλαστρο;

Πριν την πρώτη αναρρόφηση διαβάστε προσεκτικά το φυλλάδιο με τις πληροφορίες. Γενικά η μητέρα θα πρέπει να είναι ήρεμη και άνετη και να αρχίσει την αναρρόφηση με απαλό μασάζ του στήθους και πίνοντας ζεστό τσάι, με ένα ζεστό ντους ή με ζεστές κομπρέσες.

Το θήλαστρο είναι ένας απαραίτητος σύντροφος κατά την απαιτητική περίοδο του θηλασμού που διευκολύνει με τα προβλήματα γαλουχίας και ανακουφίζει από τους πόνους του στήθους. Ανακαλύψτε σήμερα την μεγάλη προσφορά σε θήλαστρα.