Υφασμάτινες πάνες

Υφασμάτινες πάνες για την άνεση του μωρού σας

Είναι απαλές με το δέρμα του μωρού, φιλικές με το περιβάλλον αλλά και με το πορτοφόλι σας. Οι υφασμάτινες πάνες είναι η κλασική επιλογή που κερδίζει και πάλι έδαφος. Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή και πώς να ανακαλύψετε εάν οι υφασμάτινες πάνες είναι ιδανικές για εσάς και το μωρό σας;

Λόγοι για να διαλέξετε υφασμάτινες πάνες

  • Η άνεση του μωρού: Δεν χρειάζεται να σας απασχολεί καθόλου η έννοια «σύνθεση», η οποία για τις πάνες μιας χρήσης μπορεί να είναι μεγάλη και γεμάτη από λέξεις που δεν ξέρετε και δεν γνωρίζετε πώς θα αντιδράσει το δέρμα του μωρού σε αυτές. Οι υφασμάτινες πάνες είναι απλώς ένα ύφασμα και είναι πολύ πιθανό να μην ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού.
  • Φιλικές προς το περιβάλλον: Σε αντίθεση με τις πάνες μιας χρήσης, δεν δημιουργούν τόσα πολλά απόβλητα κι έτσι δεν προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση. Οι υφασμάτινες πάνες πλένονται μετά από κάθε χρήση και θα σας κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Εξοικονόμηση χρημάτων: Σύμφωνα με υπολογισμούς οι υφασμάτινες πάνες είναι αισθητά πιο οικονομικές από το να αγοράζετε συνεχώς πάνες μιας χρήσης – μαζί με το κόστος πλυσίματος. Επιπλέον, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και στο δεύτερο παιδί σας.
  • Καμία ανησυχία: με το να ψάχνετε συνεχώς να βρείτε πάνες σε προσφορά, την αγορά τους, τη μεταφορά και την αποθήκευση. Επίσης με τη συχνή απόρριψη των σκουπιδιών και με την έντονη μυρωδιά που δημιουργείται με τις πάνες μιας χρήσης.

Πώς χρησιμοποιούνται οι υφασμάτινες πάνες;

Οι υφασμάτινες πάνες μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες, οι οποίες στη συνέχεια έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

  • Πρώτη είναι η εκδοχή «όλα-σε-ένα» (χρησιμοποιείται και σύντομα AIO, συντομογραφία για το all in one) η οποία σχεδόν δεν διακρίνεται από τις πάνες μιας χρήσης. Όλα τα στρώματα της πάνας αποτελούν ένα κομμάτι το οποίο πλένεται μαζί.
  • Η δεύτερη εκδοχή είναι ένας συνδυασμός από ένα εξωτερικό βρακάκι και μια εσωτερική πάνα. Και τα δύο μέρη διατίθενται σε ποικιλία υλικών, σε μεθόδους σύσφιξης και σε σχήμα. Αγοράζονται χωριστά και η αλλαγή πάνας γίνεται πάντα σε δύο βήματα.

Υφασμάτινες πάνες (εσωτερικές πάνες) ανάλογα με το υλικό

Το απορροφητικό μέρος από το εξωτερικό βρακάκι μπορείτε να το βρείτε σε ποικιλία υλικών, καθένα από τα οποία έχει φυσικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το ύφασμα του υλικού μπορεί να είναι φροτέ, φλις, βελουτέ και κρεπ.

  • Βαμβακερές πάνες – είναι το πιο κοινό υλικό (συνήθως κατασκευάζεται με διάφορα πρόσθετα). Έχουν τέλεια απορροφητικότητα, έχουν αντοχή και σε σύγκριση με άλλες είναι οικονομικές και μπορούν να πλένονται συχνά. Το μειονέκτημά τους είναι το βαμβάκι σαν πρώτη ύλη – η καλλιέργειά του σχετίζεται με την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων εντομοκτόνων και απαιτούν μεγάλη κατανάλωση νερού. Η λύση είναι πάνες από οργανικό βαμβάκι. Η συμβουλή μας: Με τις βαμβακερές πάνες με σχέδιο η αλλαγή πάνας θα γίνει λίγο πιο ευχάριστη.
  • Πάνες από μπαμπού – οι ίνες για την παραγωγή τους υποβάλλονται σε επεξεργασία με διαφορετικό τρόπο και γι’ αυτό είναι πιο απαλές και πιο λαμπερές. Είναι περισσότερο απορροφητικές από τις βαμβακερές πάνες. Επιπλέον, το μπαμπού αναπτύσσεται γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται χημική επεξεργασία και υψηλές απαιτήσεις σε νερό.

Υφασμάτινες πάνες ανάλογα με το σχήμα

Ας δούμε ποια απορροφητικά στρώματα μπορείτε να επιλέξετε.

  • Τετράγωνες πάνες: Η πιο κοινή επιλογή για μικρά μωρά. Το κόστος απόκτησής τους είναι χαμηλό και η ικανότητα απορρόφησής τους είναι αρκετή για μικρά παιδιά. Επιπλέον, στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Απλώς τοποθετείτε τις τετράγωνες πάνες στο εξωτερικό βρακάκι και το μωρό παραμένει στεγνό.

Η συμβουλή μας: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τετράγωνη πάνα αντί για σαλιάρα, για να σκουπίσετε το στόμα του μωρού, για να σκιάσετε το καροτσάκι ή για να αλλάξετε επάνω σε αυτήν το μωρό σας.

  • Ένθετες πάνες: Χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την απορροφητικότητα όταν οι τετράγωνες πάνες δεν είναι πλέον επαρκείς και είναι συνήθως συμβατές με άλλες υφασμάτινες πάνες. Μπορείτε να αγοράσετε ένθετες πάνες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη – πιο κοντές για μικρά μωρά, πιο μακριές για μεγαλύτερα. Όσον αφορά το υλικό, οι πάνες από μπαμπού είναι κλασική επιλογή.

Οι υφασμάτινες πάνες είναι σίγουρο ότι θα αρέσουν τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας. Για όποιον λόγο κι αν τις διαλέξετε, οι βαμβακερές ή οι πάνες από μπαμπού δεν θα σας απογοητεύσουν. Εάν αγοράσετε υφασμάτινες πάνες με σχέδιο, η αλλαγή της πάνας αλλά και το πλύσιμό τους θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό. Ψάχνετε για μια οικολογική λύση για τα ταξίδια όπου δεν μπορείτε να πλύνετε τις πάνες; Τότε οι οικολογικές πάνες είναι ο πιο τέλειος συμβιβασμός που ψάχνετε. Αγοράστε βρεφικό εξοπλισμό στο notino.gr!