Μεσοδόντια βουρτσάκια

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Δώρα και προσφορές
Αξιολόγηση
 •   1
Κορυφαία σε πώληση

Κρατήστε τα μεσοδόντια διαστήματα καθαρά επιλέγοντας τα καλύτερα μεσοδόντια βουρτσάκια! Στο notino.gr θα βρείτε μόνο επαγγελματικά μεσοδόντια βουρτσάκια από brands που συνιστώνται από κορυφαίους ειδικούς στην οδοντιατρική υγιεινή. Χρησιμοποιήστε μεσοδόντια βουρτσάκια κάθε μέρα και αποφύγετε τις μεσοδοντικές τερηδόνες και φλεγμονές των ούλων! Πως να χρησιμοποιείτε τα μεσοδόντια βουρτσάκια.

Πώς χρησιμοποιούνται τα μεσοδόντια βουρτσάκια

Δώστε την απαραίτητη προσοχή στον καθαρισμό των μεσοδόντιων διαστημάτων και αποφύγετε τον σχηματισμό περιοδοντίτιδας ή μεσοδοντικής τερηδόνας! Χρησιμοποιήστε τα μεσοδόντια βουρτσάκια κάθε μέρα για να απολαύσετε τέλεια καθαρά δόντια, υγιή ούλα και φρέσκια αναπνοή. Στο notino.gr θα βρείτε μεσοδόντια βουρτσάκια από Curaprox, G.U.M και TePe που συνιστώνται από εμπειρογνώμονες οδοντικής υγιεινής.

Γιατί χρησιμοποιούμε τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

Χρησιμοποιώντας μια συμβατική οδοντόβουρτσα, δεν είναι δυνατό να καθαριστεί ολόκληρο το δόντι και να αφαιρεθεί η πλάκα που έχει τοποθετηθεί στα μεσοδόντια διαστήματα. Εάν οι μεσοδόντιοι χώροι δεν καθαριστούν σωστά, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και έπεται η τερηδόνα και οι δυσάρεστες φλεγμονές των ούλων, ακολουθούμενες από περιοδοντίτιδα (κοινή περιοδοντίτιδα). Μόνο χάρη στις μεσοδόντιες βούρτσες η στοματική κοιλότητα μπορεί να διατηρηθεί εντελώς καθαρή και μπορεί να προληφθεί η τερηδόνα και η πέτρα. Ξέρετε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή;

Οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια;

Εάν αναρωτιέστε, αν θα συμπεριλάβετε οδοντικό νήμα ή μια μεσοδόντια βούρτσα στην τακτική ρουτίνα περιποίησης δοντιών, σας συμβουλεύουμε και τα δύο!

Τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι καλύτερα για τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων περιοχών στο πίσω μέρος του στόματος και είναι επίσης πιο ήπια στα ούλα. Κατά τον καθαρισμό με οδοντικό νήμα, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός των ούλων και, συνεπώς, πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων. Επομένως, συνιστούμε τη χρήση μεσοδόντιων βουρτσών για τον καθαρισμό των πίσω δοντιών, τα οποία είναι πολύ πιο ογκώδη και πιο σύνθετης μορφής. Για πολύ στενά μεσοδόντια διαστήματα και μπροστινά δόντια με ίσες πλευρικές επιφάνειες, μπορείτε να επιλέξετε το κερωμένο νήμα.

Πώς να επιλέξετε μεσοδόντια βουρτσάκια;

Κατά την επιλογή, πρέπει να λάβουμε υπόψη το μέγεθος των μεσοδόντιων περιοχών. Τα πάρα πολύ μικρά βουρτσάκια δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά μεγαλύτερους μεσοδόντιους χώρους ενώ από την άλλη τα πολύ μεγάλα βουρτσάκια μπορεί να βλάψουν τα ούλα και τα δόντια. Ωστόσο, οι μεσοδόντιες βούρτσες μπορεί επίσης να διαφέρουν ως προς το σχήμα και τη χρήση.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

Τα μεσοδόντια βουρτσάκια διατίθενται σε πολλά μεγέθη και μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από κατασκευαστή στον κατασκευαστή. Το μέγεθος των βουρτσών κυμαίνεται γενικά από 0,35 mm έως 1,8 mm και οι κατασκευαστές κωδικοποιούν χρωματικά τα διάφορα μεγέθη.

Σχετικά με το σωστό μέγεθος της μεσοδόντιας βούρτσας,  είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στην οδοντιατρική υγιεινή άμεσα, επειδή το μέγεθος των μεσοδόντιων χώρων είναι πολύ προσωπικό. Συνιστάται, επίσης, να χρησιμοποιείτε πολλαπλά μεγέθη μεσοδόντιων βουρτσών, διότι η χρήση πολύ μικρής βούρτσας σε ένα μεγάλο διάστημα δεν έχει καμία επίδραση και κάθε μεσοδόντιο διάστημα είναι διαφορετικό. Στην περίπτωση των μπροστινών δοντιών, χρησιμοποιούνται συνήθως λεπτότερα βουρτσάκια, ενώ στην περίπτωση των οπίσθιων δοντιών χρησιμοποιούνται διάφορες παραλλαγές των μεγαλύτερων βουρτσών.

Αν προτιμάτε να επιλέγετε μόνοι σας τα μεσοδόντια βουρτσάκια, επιλέξτε ένα μέγεθος έτσι ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε την ελαφριά πίεση των τριχών στο δόντι. όταν το χρησιμοποιείτε. Στην αρχή, επιλέξτε μια λεπτότερη βούρτσα και καθώς τα ούλα συνηθίζουν τον μεσοδόντιο καθαρισμό, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά το μέγεθος.

Τύποι μεσοδόντιων βουρτσών

Οι βούρτσες ποικίλλουν ανάλογα με το αν  μετά τη φθορά αντικαθιστάτε μόνο το «τριχωτό» μέρος ή ολόκληρο το βουρτσάκι («τριχωτό» μέρος και λαβή):

 • Αντικαθιστώμενα βουρτσάκια - τα μεσοδόντια βουρτσάκια αποτελούνται από δύο μέρη. Τη λαβή και τις τρίχες. Αυτά τα βουρτσάκια σχεδιάζονται έτσι ώστε οι τρίχες να μπορούν να αντικατασταθούν μετά τη φθορά (περίπου 7-14 ημέρες). Η λαβή των μεσοδόντιων βουρτσών διαρκεί περισσότερο σε σχέση με το ανταλλάξιμο τμήμα.
 • Βουρτσάκια μιας χρήσης - μετά τη φθορά, το σύνολο της βούρτσας απορρίπτεται και αντικαθίσταται με ένα καινούργιο.

Τα βουρτσάκια μπορεί επίσης να διαφέρουν στο υλικό:

 • πλαστικά μεσοδόντια βουρτσάκια
 • μεσοδόντια βουρτσάκια από σιλικόνη

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

 • Τοποθετήστε το συρματάκι της μεσοδόντιας βούρτσας στην άκρη του διαδοντικού χώρου και κατευθύνετέ το με ελαφρά πίεση λοξά προς την κορώνα του δοντιού.
 • Μόλις εισχωρήσετε στον μεσοδόντιο χώρο, ισιώστε το βουρτσάκι ώστε να έρθει σε οριζόντια θέση και καθαρίστε τον μεσοδόντιο χώρο με δύο κινήσεις εμπρός και πίσω.
 • Χρησιμοποιήστε το μεσοδόντιο βουρτσάκι μόνο για να καθαρίσετε την αυλάκωση του ούλου στον μεσοδόντιο χώρο κάτω από το σημείο επαφής, μην καθαρίζετε ολόκληρο το δόντι.
 • Ποτέ μην γυρίζετε το βουρτσάκι γύρω από τον άξονά του κατά τον καθαρισμό.
 • Είναι αρκετά συχνή η αιμορραγία των ούλων κατά τον καθαρισμό με μεσοδόντιο βουρτσάκι κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι τα ούλα σας έχουν φλεγμονή (αυτή η φλεγμονή προκαλείται από μια παλιά βακτηριακή επικάλυψη).
 • Εάν, μετά την πρώτη εβδομάδα, η αιμορραγία υποχωρήσει, σημαίνει πως τα ούλα έχουν θεραπευτεί χάρη στον αποτελεσματικό καθαρισμό και έχετε αποφύγει την περιοδοντική νόσο.
 • Εάν η αιμορραγία στα ούλα παραμένει, επικοινωνήστε αμέσως με τον οδοντίατρό σας.
 • Εαν δείτε ότι έχει επέλθει φθορά, φθαρμένες τρίχες ή το συρμάτινο στέλεχος έχει λυγίσει, αντικαταστήστε το με ένα καινούργιο.
 • Εκτελούμε τον καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, διότι τα βακτήρια στην στοματική κοιλότητα πολλαπλασιάζονται μετά από 24 ώρες.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

Εάν τα βουρτσάκια σπάνε πολύ συχνά, μπορεί να μην τα χρησιμοποιείτε σωστά ή τα βουρτσάκια να είναι κακής ποιότητας. Τα ανταλλάξιμα  βουρτσάκια πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον μία εβδομάδα και μέχρι δεκατέσσερις ημέρες το μέγιστο.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μεσοδόντια βουρτσάκια στο notino.gr και περιποιηθείτε τα δόντια σας με μέγιστη καθαριότητα χωρίς δυσάρεστη τερηδόνα και περιοδοντίτιδα. Επειδή τα καθαρά δόντια δεν φθείρονται!