Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τύποι δέρματος: Γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας και πώς να το φροντίσετε;

Επιλέξτε την κατάλληλη φροντίδα για το δέρμα σας. Διαλέξαμε τα καλύτερα προϊόντα για κανονικό, ευαίσθητο, λιπαρό, ξηρό και προβληματικό δέρμα. Δεν γνωρίζετε σε ποιον τύπο δέρματος ανήκετε και πώς να το περιποιηθείτε; Διαβάστε τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου δέρματος και μερικές απλές συμβουλές καθημερινής φροντίδας που ετοιμάσαμε για εσάς.

Κανονικό δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Δεν είναι ούτε πολύ ξηρό ούτε λιπαρό. Συνήθως δεν παρουσιάζει προβλήματα ακμής ή διευρυμένους πόρους. Χωρίς αίσθηση τραβήγματος, χωρίς συχνούς ερεθισμούς.

Περιποίηση:
Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να έχει επαρκή ενυδάτωση και να αποτραπεί η πρόωρη γήρανση. Καθαρίστε το δέρμα σας πρωί και βράδυ, εφαρμόστε θρεπτικό ορό προσώπου και στη συνέχεια ενυδατική κρέμα. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με πίλινγκ μια φορά την εβδομάδα και απολαύστε την αίσθηση που χαρίζει το υγιές και αναζωογονημένο δέρμα. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ξηρό δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Είναι ορατά ξηρό, τεταμένο και έχει τραχιά υφή. Συχνά ξεφλουδίζει και έχει φαγούρα. Είναι πιο επιρρεπές στο σχηματισμό ρυτίδων.

Περιποίηση:
Αφαιρέστε το μακιγιάζ και καθαρίστε το ξηρό δέρμα με γαλάκτωμα, λάδι ή λοσιόν καθαρισμού χωρίς οινόπνευμα ή άλλα συστατικά που ξηραίνουν το δέρμα. Για έντονη ενυδάτωση, εφαρμόστε ενυδατικό ορό ή booster με υαλουρονικό οξύ κι έπειτα θρεπτική κρέμα, δύο φορές την ημέρα. Μία φορά την εβδομάδα απολαύστε περιποίηση με ενυδατική μάσκα προσώπου. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και νεότερο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ευαίσθητο δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Χαρακτηρίζεται από δυσάρεστη αίσθηση στο δέρμα, συχνή ερυθρότητα ή κάψιμο. Μερικές φορές εμφανίζονται σπυράκια εξαιτίας ερεθισμού.

Περιποίηση:
Για το ντεμακιγιάζ του ευαίσθητου δέρματος χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα όπως αφρό καθαρισμού ή γαλάκτωμα. Καταπραΰνετε το δέρμα σας με τονωτική λοσιόν, ενυδατώστε το με ελαφρύ ορό προσώπου κι έπειτα εφαρμόστε την κρέμα προσώπου. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα ματιών για το ευαίσθητο δέρμα. Αποφύγετε τα καλλυντικά που περιέχουν οινόπνευμα, τεχνητές αρωματικές ουσίες και άλλα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό. Θα αισθανθείτε τη διαφορά στο δέρμα σας άμεσα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Μικτό δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Είναι πιο λιπαρό στην περιοχή της ζώνης T, στις άλλες περιοχές του προσώπου μοιάζει περισσότερο με τον ξηρό τύπο δέρματος.

Περιποίηση:
Για τη φροντίδα του μικτού δέρματος είναι κατάλληλα τα προϊόντα που δίνουν ματ εμφάνιση στις περιοχές του προσώπου με περισσότερη γυαλάδα και συγχρόνως ενυδατώνουν τις ξηρές περιοχές. Απομακρύνετε τα ίχνη μακιγιάζ και καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Αφού καταπραΰνετε το δέρμα με τονωτική λοσιόν, εφαρμόστε ελαφρύ ορό και στη συνέχεια ενυδατική κρέμα προσώπου με ματ αποτέλεσμα. Η σωστή περιποίηση ενοποιεί το δέρμα και χαρίζει υγιή λάμψη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Λιπαρό δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Αποκτά λιπαρή εμφάνιση πολύ γρήγορα και γυαλίζει αρκετά. Πάσχει από διευρυμένους και φραγμένους πόρους. Το make-up κρατάει δύσκολα πάνω του.

Περιποίηση:
Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καλύτερο καθαρισμό και λεπτομέρεια στο ντεμακιγιάζ από ότι σε άλλους τύπους δέρματος. Ιδανικά είναι τα τζελ και οι αφροί ντεμακιγιάζ που ξεπλένονται με νερό. Επιλέξτε κρέμες χωρίς λιπαρότητα, με ελαφριά τζελ υφή που δεν φράζει τους πόρους. Χρησιμοποιήστε αρκετές φορές το μήνα ήπιο πίλινγκ προσώπου και μάσκα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε ελαφριά προϊόντα για ματ αποτέλεσμα και αποχαιρετήστε την ανεπιθύμητη γυαλάδα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Προβληματικό δέρμα

Χαρακτηριστικά:
Εμφανίζει ακμή, μαύρα στίγματα και διευρυμένους πόρους. Έχει ανομοιόμορφη υφή και τόνο.

Περιποίηση:
Προτιμήστε προϊόντα από εταιρείες δερμοκαλλυντικών που προορίζονται ειδικά για την ακμή και άλλες ατέλειες του δέρματος. Ξεκινήστε με το βαθύ καθαρισμό του δέρματος χρησιμοποιώντας τζελ ή λοσιόν καθαρισμού. Συνεχίστε με καταπραϋντική τονωτική λοσιόν, μη-φαγεσωρογόνα κρέμα προσώπου και τέλος χρησιμοποιήστε προϊόντα τοπικής εφαρμογής για αναγέννηση απευθείας στα προβληματικά σημεία. Το δέρμα σας σίγουρα θα σας ανταμείψει.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ