Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιοξειδωτικά στα καλλυντικά

Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος. Οι εξωτερικοί παράγοντες όπως ο έντονος τρόπος ζωής, η UV ακτινοβολία ή το άγχος προκαλούν έως 80 % πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση των κυττάρων, προκαλούν την απώλεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας και συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων και κηλίδων. Παρ’ όλα αυτά, τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στην αμυντική γραμμή καθώς προστατεύουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα από το εξωτερικό στρες και στρέφονται ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών και του οξειδωτικού στρες.

Αυτή η ομάδα οργανικών μορίων περιλαμβάνει, για παράδειγμα, βιταμίνες C, E, ρετινόλη, βήτα - καροτίνη, ψευδάργυρο, σελήνιο, συνένζυμο Q10 και πολλά άλλα ευεργετικά συστατικά για την επιδερμίδα. Τί κάνουν;

 

Ιδιότητες αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, δημιουργούν έναν προστατευτικό φραγμό και αποτρέπουν την ανεπιθύμητη γήρανση της επιδερμίδας.

Επίδραση των αντιοξειδωτικών στην επιδερμίδα

  • Ενισχύουν τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται ήδη στην επιδερμίδα.
  • Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση και τις εκφυλιστικές αλλαγές .
  • Αποτρέπουν τη φθορά των κυτταρικών συστατικών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, κι έτσι καθυστερούν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.
  • Συνεισφέρουν στην καλύτερη ανανέωση της επιδερμίδας.
  • Λειαίνουν τις ρυτίδες και καταπολεμούν τις χρωματικές διαφορές στην επιδερμίδα.

Αντιοξειδωτικά στα καλλυντικά

Τα φυσικά αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά στο σώμα, αλλά η ποσότητά τους στο σώμα είναι πολύ μικρή. Αν θέλετε υγιή επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες, τροφοδοτήστε την με τα κατάλληλα καλλυντικά με αντιοξειδωτικά.

Εστιάστε κυρίως στα καλλυντικά με αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με ένα σύμπλεγμα αποτελεσματικών αντιοξειδωτικών καθώς και με άλλα ευεργετικά συστατικά που αποτρέπουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Τα αντιοξειδωτικά δεν πρέπει να λείπουν από τα προϊόντα περιποίησης νυκτός και τις κρέμες ημέρας. Για μια πραγματικά έντονα αναζωογονητική δόση, αποκτήστε τις αναγεννητικές μάσκες προσώπου και τους ορούς με αντιοξειδωτικά.

Εάν πρόκειται να κάνετε ηλιοθεραπεία, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με ένα αντηλιακό προστασίας με αντιοξειδωτικά, ενώ αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία περιποιηθείτε την με μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά και καταπραϋντικά συστατικά. Σας συστήνουμε επίσης να προσέξετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν τα μαλλιά από την ξηρότητα και το ξεθώριασμα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα προστατεύουν τα μαλλιά από τις επιβλαβείς επιδράσεις του κρύου καιρού.

Μπορείτε να βρείτε μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία από ορούς, μάσκες και ενυδατικές κρέμες με αντιοξειδωτικά μόνο στο notino.gr. Καθυστερήστε τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σας και χαρίστε της μια δόση από το ελιξίριο νεότητας, το οποίο θα διατηρεί την επιδερμίδα όμορφη για πιο πολύ καιρό, χωρίς ρυτίδες και ανεπιθύμητες κηλίδες.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε για τα συστατικά των καλλυντικών; Διαβάστε, για παράδειγμα, τι μπορούν να κάνουν τα κηραμίδια ή το ιαματικό νερό!

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου