Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10, γνωστό και ως βιταμίνη Q, είναι μια έντονα κίτρινη ουσία χωρίς γεύση και οσμή. Ωστόσο, αυτή η ουσία που έχει πολλά κοινά με τις βιταμίνες, είναι σημαντική για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Το συνένζυμο Q10 παράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας, όπου δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση και τις τοξίνες. Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή του φυσικού συνενζύμου Q10 μειώνεται (ήδη μετά την ηλικία των 20 ετών) και είναι σημαντικό να το παρέχουμε τακτικά στο δέρμα, ώστε να μην χάσει τη φυσική του ελαστικότητα και νεανική εμφάνιση.

 

Ιδιότητες του συνενζύμου Q10

Το συνένζυμο Q10 δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα από τις επιδράσεις των ελευθέρων ριζών, οι οποίες δημιουργούνται από την αυξημένη ψυχική και σωματική επιβάρυνση, το άγχος και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του δέρματος και στην ταχεία αναγέννηση των φθαρμένων κυττάρων.

Οφέλη του συνενζύμου Q10 για το δέρμα

  • Χρησιμεύει στην πρόληψη της δημιουργίας ρυτίδων και στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
  • Συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Μειώνει την ορατότητα των ρυτίδων σε κάθε ηλικία.
  • Αποκαθιστά την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση της νεανικής του όψης.
  • Επιταχύνει την επούλωση του εκζέματος και των φλεγμονών και προάγει τη σωστή λειτουργία της επιδερμίδας.

Καλλυντικά σκευάσματα με συνένζυμο Q10

Η συγκέντρωση του συνενζύμου Q10 που περιέχεται στους ιστούς του σώματός μας μειώνεται γρήγορα με την ηλικία και η αναπλήρωσή του πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματός μας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η παρατεταμένη κατάχρηση των προϊόντων με συνένζυμο Q10 μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική παραγωγή συνενζύμου στο ανθρώπινο σώμα και είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματός σας.

Οι οροί, οι μάσκες και οι κρέμες με συνένζυμο Q10 συμβάλλουν στην αναγέννηση του δέρματος, εξομαλύνουν το δέρμα και αποκαθιστούν τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητά του. Το συνένζυμο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και έχει καλή ανεκτικότητα ακόμη και στο ευαίσθητο δέρμα, καθώς πρόκειται για μια φυσική ουσία του οργανισμού μας.

Το συνένζυμο Q10 είναι ένα αναντικατάστατο βοήθημα στην περιποίηση του δέρματος και τα προϊόντα που περιέχουν συνένζυμο Q10 σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το μπάνιο σας. Στο notino.gr θα βρείτε ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που φροντίζουν διακριτικά την όψη του προσώπου και του σώματος, είτε αρχίζετε μόλις να καταπολεμάτε τις ρυτίδες είτε έχετε ώριμο δέρμα.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου