Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bakuchiol στα καλλυντικά

Ακριβώς όπως η ρετινόλη θεωρούνταν κάποτε ως θαυματουργός μαχητής κατά των ρυτίδων, έτσι και η bakuchiol. Η bakuchiol είναι ένα φυσικό εναλλακτικό της κλασικής ρετινόλης (βιταμίνης A) – παρόλο που έχει διαφορετική χημική δομή. Ωστόσο, διαθέτει όλα τα γνωστά οφέλη της ρετινόλης – δηλαδή μείωση της ακμής και επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος. Η ρετινόλη, όμως, είναι ένα πολύ έντονο συστατικό και μπορεί συχνά να ερεθίσει την επιδερμίδα (ιδιαίτερα την ευαίσθητη). Αυτό δεν θα συμβεί με τη bakuchiol – γι’ αυτό και έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά καλλυντικών τα τελευταία χρόνια.

Η bakuchiol λαμβάνεται από τα φύλλα και τους σπόρους του φυτού Psoralea corylifolia, επομένως είναι ένα συστατικό κατάλληλο και για vegan καλλυντικά. Άλλο ένα μεγάλο συν!

 

Ιδιότητες της bakuchiol

Όπως και η ρετινόλη, η bakuchiol είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ευρέος φάσματος. Είναι φωτοσταθερό, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο και για καθημερινή χρήση. Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι ξεκάθαρα το γεγονός ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλους τους τύπους επιδερμίδας – ακόμη και σε ξηρή και ευαίσθητη.

Δράση της bakuchiol στην επιδερμίδα

  • Μειώνει την υπερμελάγχρωση ορατά και συνεπώς εξισορροπεί και ενοποιεί τον τόνο της επιδερμίδας.
  • Βοηθά σημαντικά στη λείανση των ρυτίδων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.
  • Χάρη στην ικανότητά του να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, μπορεί να ενισχύσει τα περιγράμματα του προσώπου.
  • Έχει σημαντική καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα.
  • Βελτιώνει την άμυνα του δέρματος ενάντια στο οξειδωτικό στρες και ενεργοποιεί τα αντιγηραντικά γονίδια.

Καλλυντικά με bakuchiol

Αναζητήστε προϊόντα με bakuchiol, ειδικά αν υποφέρετε από χαλάρωση της επιδερμίδας, ανομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας, ρυτίδες, ακμή και ξηρή ή/και ευαίσθητη επιδερμίδα.

Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα προϊόντα ανήκουν οι αντιρυτιδικοί οροί με bakuchiol και οι κρέμες για ώριμη επιδερμίδα, αλλά και οι ανορθωτικές κρέμες ματιών με bakuchiol, οι οροί και οι μάσκες.

Μπορεί επίσης να συναντήσετε ένα προϊόν όπου η bakuchiol και η ρετινόλη συνδυάζονται. Γιατί; Η bakuchiol συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ρετινόλης, διατηρώντας την αποτελεσματική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επιτρέποντας στην επιδερμίδα να ανέχεται τη ρετινόλη σε υψηλότερες ποσότητες.

Πώς να προσθέσετε τη bakuchiol στην καθημερινή σας ρουτίνα

Χρησιμοποιήστε μία ή δύο φορές την ημέρα μετά από βαθύ καθαρισμό και τόνωση της επιδερμίδας οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας με βακουχιόλη. Αρχικά εφαρμόστε ορό με bakuchiol, αφήστε τον να απορροφηθεί για λίγο και στη συνέχεια εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με bakuchiol.

Αν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με bakuchiol το πρωί, τότε εφαρμόστε μετά από αυτό μια κρέμα με SPF – με προστασία 30 ή περισσότερο. Γιατί, αφού η bakuchiol είναι φωτοσταθερή; Επειδή, όπως και με κάθε άλλο αντιγηραντικό συστατικό, η καθημερινή προστασία από την UV ακτινοβολία είναι απαραίτητη για την επίτευξη (και διατήρηση) των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα με bakuchiol και ενσωματώστε τα στην ρουτίνα περιποίησής σας σήμερα. Η επιδερμίδα σας θα είναι αγνώριστη! Και χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες.

Συμβουλή: Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου