Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υαλουρονικό οξύ στα καλλυντικά

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο σακχάρου, στο οποίο αποδίδονται θαυματουργές ιδιότητες. Πρόκειται για μια ενυδατική ουσία που εμφανίζεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα σε υψηλή συγκέντρωση. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να δεσμεύσει μεγάλη ποσότητα νερού - μέχρι 6 λίτρα ανά γραμμάριο. Αυτό εξασφαλίζει την ταχεία μετανάστευση κυττάρων στο σώμα, με αποτέλεσμα την καλύτερη αποκατάσταση των ιστών και την παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου. Δεν είναι μόνο χρήσιμο για τη γρήγορη ανάπλαση των ουλών, αλλά διατηρεί το δέρμα υπέροχα σφριγηλό και ελαστικό και εξασφαλίζει το σχηματισμό νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Στο παρελθόν, το υαλουρονικό οξύ προερχόταν από τα λειριά των κοκόρων, σήμερα παράγεται σε εργαστήρια από γενετικά τροποποιημένα βακτήρια και η ουσία που προκύπτει είναι ίδια με την ουσία που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα.

Ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος

Χάρη στις θαυματουργές ιδιότητές του, βοηθά το δέρμα να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού που απελευθερώνεται σταδιακά. Έτσι, το δέρμα διατηρείται ελαστικό κι ενυδατωμένο για μεγαλύτερο διάστημα και, με την τακτική περιποίηση αναγεννάται σταδιακά και μειώνονται οι ρυτίδες. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η μειώνεται η συγκέντρωσή του στο δέρμα, οπότε είναι απαραίτητο να το παρέχουμε σταδιακά σε μορφή ορών ή κρεμών με υαλουρονικό οξύ.

Οφέλη του υαλουρονικού οξέος για το δέρμα

  • Ενυδατώνει εντατικά το δέρμα. Η αργή απελευθέρωση μορίων νερού οδηγεί σε σταδιακή ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος από το εσωτερικό.
  • Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και προάγει το σχηματισμό ινών κολλαγόνου και ελαστίνης που εξασφαλίζουν φριγηλότητα, ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα.
  • Με τη διείσδυση στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος και συμβάλλει στη γρήγορη μείωση των ρυτίδων και στην εξομάλυνση του δέρματος.
  • Βοηθάει σε προβλήματα που προκαλούνται από ακμή και δερματίτιδα και φροντίζει το λιπαρό δέρμα.

Οφέλη του υαλουρονικού οξέος για τα μαλλιά

  • Ενυδατώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα προστατεύει από περαιτέρω απώλεια υγρασίας και αποτρέπει το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας.
  • Λειαίνει τις ίνες της τρίχας και αποκαθιστά τη λάμψη στα θαμπά και ξηρά μαλλιά.

Καλλυντικά με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά στην βιομηχανία καλλυντικών, λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων και των ταχέων αποτελεσμάτων του. Τα καλλυντικά με υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα ή για δέρμα που εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Το καθαρό υαλουρονικό οξύ προστίθεται στα καλλυντικά που φροντίζουν το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά, αλλά περιέχεται και στα πληρωτικά ή ενέσιμα πληρωτικά που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ρυτίδων και την αυξητική των χειλιών με υαλουρονικό οξύ.

Για την τακτική φροντίδα του χαλαρού και ώριμου δέρματος, χρησιμοποιήστε κρέμα προσώπου με υαλουρονικό οξύ ημέρας και νύχτας ενώ για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών με υαλουρονικό οξύ. Για πιο εντατική περιποίηση, προσθέστε στη ρουτίνα σας μάσκα και ορό προσώπου με υαλουρονικό οξύ για ταχύτερη πλήρωση των ρυτίδων και λείανση του δέρματος.

Στο notino.gr θα βρείτε επίσης μεγάλο αριθμό προϊόντων για τα μαλλιά με υαλουρονικό οξύ - από σαμπουάν μέχρι και εντατικές μάσκες και ορούς μαλλιών, που βοηθούν στην ενυδάτωση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών όπου με τη σταδιακή απελευθέρωση νερού, αποτρέπουν το σπάσιμο των μαλλιών και την ψαλίδα.

Βρείτε την καλύτερη κρέμα με υαλουρονικό οξύ, μάσκα ή ορό προσώπου με υαλουρονικό οξύ, αποκαταστήστε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας και εξασφαλίστε την ποιοτική φροντίδα που πραγματικά της αξίζει.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου