Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμαμελίδα στα καλλυντικά

Πείτε αντίο στους διεσταλμένους πόρους και φωτίστε την επιδερμίδα σας! Η αμαμελίδα είναι ένας βορειοαμερικανικός φυλλοβόλος θάμνος με πολύχρωμα, φωτεινά λουλούδια που μοιάζει με φουντουκιά – στα αγγλικά είναι γνωστή ως «witch hazel», δηλαδή φουντουκιά μάγισσας. Ορισμένα από τα μέρη του χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός ισχυρού φυτικού εκχυλίσματος που έχει εξαιρετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα.

Ιδιότητες αμαμελίδας

Η αμαμελίδα περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, τανίνες και προκυανιδίνες, έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται όχι μόνο σε προϊόντα καλλυντικών, αλλά και σε κρέμες και παρασκευάσματα κατά των κιρσών, αλλά και για την ενίσχυση της επούλωσης και την απολύμανση του δέρματος.

 

Δράση της αμαμελίδας στην επιδερμίδα

  • Έχει στυπτική δράση, συσφίγγει τους πόρους εδώ.
  • Καθαρίζει, τονώνει, καταπραΰνει και φωτίζει την επιδερμίδα.
  • Ενισχύει την μικροκυκλοφορία στο δέρμα.
  • Ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας κλειδώνοντας την υγρασία σε αυτήν.
  • Μειώνει την παραγωγή σμήγματος και δρα κατά της ακμής.
  • Βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης του εκζέματος, της δερματίτιδας και άλλων φλεγμονωδών εκδηλώσεων.

Καλλυντικά με αμαμελίδα

Το νερό με αμαμελίδα ή το υδρόλυμα με αμαμελίδα χρησιμοποιείται στα καλλυντικά ως τονωτικό (witch hazel toner), πιο συχνά για λιπαρή και προβληματική επιδερμίδα. Χάρη στα συστατικά που περιέχει, μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο και ερυθρό δέρμα, να ενισχύει την ενυδάτωσή του, να συσφίγγει τους πόρους και να απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος.

Κατά δεύτερο λόγο, μπορείτε να βρείτε την αμαμελίδα σε αφρούς πλυσίματος, τζελ και σε άλλα προϊόντα κατά της ακμής ή σε προϊόντα για τη συνολική περιποίηση του δέρματος.

Όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με αμαμελίδα, βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα σε αλκοόλη είναι ελάχιστη, κατά προτίμηση καθόλου. Συχνά για την εκχύλιση των ευεργετικών ουσιών από την αμαμελίδα χρησιμοποιείται αλκοόλ, το οποίο ξηραίνει την επιδερμίδα και μακροπρόθεσμα σίγουρα δεν την ωφελεί.

Δοκιμάστε την τονωτική λοσιόν με αμαμελίδα ή το τζελ καθαρισμού για το πρόσωπο και απολαύστε φρέσκια και ανακουφισμένη επιδερμίδα. Κι αν υποφέρετε από ακμή, πόρους ή λιπαρή επιδερμίδα, γνωρίστε κι άλλα αποτελεσματικά συστατικά καλλυντικών όπως είναι τα οξέα AHA, το σαλικυλικό οξύ ή η κάνναβη.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου