Οξέα AHA

Τα οξέα AHA (άλφα υδροξυλικά οξέα), αποκαλούνται αλλιώς και οξέα φρούτων, είναι οργανικά συστατικά που συνήθως τα βρίσκουμε στα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα, τα οποία χρησιμοποιούσε και η ίδια η Κλεοπάτρα για τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες. Η κύρια ικανότητα των οξέων AHA είναι ότι αφαιρούν τέλεια τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και επιταχύνουν το σχηματισμό νέων, που όχι μόνο εξαφανίζουν τις κηλίδες και μειώνουν την ακμή, αλλά επίσης συρρικνώνουν τους πόρους και λειαίνουν τις ρυτίδες.

 

Ιδιότητες των οξέων AHA

Μετά την εφαρμογή, τα οξέα AHA βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας και προσαρμόζουν τη δομή του. Λειτουργούν δηλαδή σαν μια χημική απολέπιση, η οποία αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή, αναζωογονημένη και απόλυτα λεία. Επιπλέον, έχουν καθαριστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και της ανεπιθύμητης ακμής.

Επιδράσεις των οξέων AHA στην επιδερμίδα

  • Περιέχουν χλωρεξιδίνη, η οποία απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος που συσσωρεύεται στους πόρους. Επιπλέον ρυθμίζει την απέκκρισή του.
  • Ρυθμίζουν την επιφάνεια της επιδερμίδας και μειώνουν το πάχος της κεράτινης στοιβάδας, βοηθώντας έτσι στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα.
  • Δεσμεύουν μεγάλη ποσότητα νερού στα κύτταρα και ενυδατώνουν τέλεια την επιδερμίδα.
  • Ενοποιούν τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας και καταπολεμούν τις κηλίδες.
  • Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, κι έτσι αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καθυστερούν το σχηματισμό ρυτίδων.

Τα πιο συνηθισμένα οξέα AHA που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά:

Στα μοντέρνα καλλυντικά, χρησιμοποιούνται κυρίως συνθετικά τροποποιημένα οργανικά οξέα AHA , τα οποία διαφέρουν ως προς τις ευεργετικές τους ιδιότητες και κάθε ένα από αυτά ωφελεί ένα διαφορετικό τύπο δέρματος. Εκτός από τη λιπαρή και ώριμη επιδερμίδα, είναι επίσης κατάλληλα και για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.

  • Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται για να φωτίσει την κουρασμένη επιδερμίδα κι επίσης προστατεύει από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
  • Το γλυκολικό οξύ έχει ισχυρές αναγεννητικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στη δερματολογία σαν χημική απολέπιση. Σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις, μπορείτε επίσης να το βρείτε σε προϊόντα κατά της γήρανσης για οικιακή χρήση.
  • Το μανδελικό οξύ είναι ένα αγαπημένο συστατικό για τη θεραπεία της ακμής στους ενήλικες. Επιπλέον, βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση ενάντια στην υπερβολική χρώση.
  • Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα της προβληματικής επιδερμίδας με ακμή. Καθαρίζει, μειώνει το σμήγμα και επιταχύνει την ανανέωση της επιδερμίδας.
  • Το γαλακτικό οξύ είναι πολύ απαλό με την ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι ένα αγαπημένο συστατικό στις κρέμες προσώπου, τα σαμπουάν και τα στοματικά διαλύματα.
  • Το μηλικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για τις ενυδατικές ιδιότητές του, όχι μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας αλλά και στα προϊόντα για τα μαλλιά.

Καλλυντικά με οξέα AHA

Τα οξέα AHA στα καλλυντικά χρησιμοποιούνται κυρίως σε προϊόντα για απολέπιση, για λάμψη και καθαρισμό της επιδερμίδας. Διαλέξτε ένα προϊόν απολέπισης προσώπου με οξέα AHA και αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Μπορείτε επίσης να βασιστείτε σε ορούς με οξέα AHA και να φωτίσετε τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα σας. Τέλος, τα προϊόντα για τόνωση με οξέα AHA καταπολεμούν τη λιπαρή επιδερμίδα.

Στο notino.gr θα βρείτε τα κορυφαία σε πωλήσεις καλλυντικά που περιέχουν οξέα AHA. Διαλέξτε ανάμεσα σε μια ευρεία ποικιλία από ορούς προσώπου και κρέμες με οξέα AHA ή προϊόντα απολέπισης με AHA σήμερα και περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με μια εντατική θεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι σχεδόν άμεσα. Αποκαταστήστε τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας σας και λάμψτε ξανά!

Γνωρίστε και άλλα αγαπημένα συστατικά των καλλυντικών! Όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ;

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου

Έχετε επιλέξει
  • Οξέα AHA
Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Αξιολόγηση
  •   5
  •   1
Κορυφαία σε πώληση