Παιδικές σαλιάρες

Πώς να διαλέγετε σαλιάρα

Προστατέψτε τα ρούχα του μωρού σας από τη βρωμιά. Οι σαλιάρες είναι αναπόσπαστο μέρος του ταΐσματος των παιδιών. Οι παιδικές σαλιάρες είναι σχεδιασμένες για νεογέννητα, βρέφη και νήπια και είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Κάποιες είναι ασφαλείς ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων, ενώ άλλες είναι ιδανικές για το δρόμο. Επιλέξτε απλά.

Είδη παιδικών σαλιάρων

  • Η υφασμάτινη σαλιάρα είναι πολύ άνετη στη χρήση, είναι ελαφριά και μιμείται με ακρίβεια την κίνηση του παιδιού. Πιο συχνά οι σαλιάρες είναι κατασκευασμένες από φροτέ, βαμβάκι ή μπαμπού και μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο μετά τη χρήση.
  • Η πλαστική σαλιάρα είναι κατασκευασμένη από λεπτό αλλά ανθεκτικό πλαστικό και μετά τη χρήση αρκεί απλά να την ξεπλύνετε με νερό ή να τη σκουπίσετε. Είναι αδιάβροχη και χάρη στην εύκολη διατήρηση θα διατηρηθεί για πολύ σαν καινούρια.
  • Η σαλιάρα σιλικόνης ταιριάζει τέλεια και είναι άνετη στη χρήση. Είναι κατασκευασμένη από πολύ ανθεκτική σιλικόνη, οπότε μπορείτε εύκολα να την πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων μετά τη χρήση.
  • Η χάρτινη σαλιάρα είναι η ιδανική εναλλακτική για τα ταξίδια. Είναι σαλιάρα μιας χρήσης κατασκευασμένη από χαρτί ή ύφασμα χωρίς πλέξη και γι’ αυτό μπορείτε να την πετάξετε στα σκουπίδια μετά τη χρήση. Η πρακτική συσκευασία περιέχει περισσότερα τεμάχια και ταιριάζει σε κάθε τσάντα ή καρότσι.

Σχήματα παιδικών σαλιάρων

Οι σαλιάρες για μωρά ποικίλουν σε σχήμα κι επίσης στο είδος δεσίματος. Το δέσιμο είναι είτε ρυθμιζόμενο με τη βοήθεια κουμπιών και ακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού, είτε με κορδόνια ή αυτοκόλλητο που είναι και το πιο συνηθισμένο στις κλασικές σαλιάρες.

  • Η κλασική σαλιάρα είναι κατάλληλη για τα πιο μικρά βρέφη και μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε εύκολα όταν σκουπίζετε τα σάλια. Είναι πολύ πρακτική και άνετη για τα ταξίδια. Στο notino.gr θα βρείτε σαλιάρα για νεογέννητα και για παιδιά λίγων μηνών.
  • Η σαλιάρα με τσέπη ή θήκη είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 μηνών και είναι απαραίτητη εάν ξεκινάτε να ταΐζετε το παιδί σας. Η σαλιάρα με τσέπη πιάνει τα κομμάτια φαγητού που πέφτουν ή την κρέμα κι έτσι εμποδίζει τα ψίχουλα να πέσουν κάτω από το τραπέζι ή στα πόδια του παιδιού.
  • Η σαλιάρα με μανίκια είναι ιδανική εάν το παιδί προσπαθεί να φάει μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε και όταν πειραματίζεται με τη ζωγραφική.

Είτε το μωρό σας μόλις ξεκινάει να τρώει ή προσπαθεί να φάει μόνο του, διαλέξτε μια πρακτική σαλιάρα σιλικόνης με τσέπη ή θήκη, που θα σας φανεί τέλειος βοηθός στο τραπέζι και θα σας γλιτώσει χρόνο όταν πλένετε τα παιδικά ρούχα. Μπορείτε εύκολα να βάλετε τις κλασικές σαλιάρες ή τις σαλιάρες μιας χρήσης σε κάθε τσάντα ή σάκο και να πάτε ταξίδι. Στο notino.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.