Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που προέρχεται από το φλοιό ιτιάς ή της σημύδας. Ο αλεσμένος φλοιός κατεργάζεται με οξειδωτικά και φιλτράρεται. Η τελική μορφή του σαλικυλικού οξέος είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη. Αυτό το οξύ λαμβάνεται επίσης με συνθετικό τρόπο από ένα παράγωγο του ακετυλοσαλικυλικού οξέος. Στην βιομηχανία των καλλυντικών και των φαρμακευτικών προϊόντων χρησιμοποιούνται και οι δύο μορφές του.

 

Ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος

Τα οφέλη του σαλικυλικού οξέος για το δέρμα και τα μαλλιά ποικίλουν ανάλογα με τη συγκέντρωση στην οποία χρησιμοποιείται. Σε μικρή συγκέντρωση προάγει την ανάπτυξη τους δέρματος, σε υψηλή συγκέντρωση συμβάλλει στην απολέπισή του (χρήση σε ψωρίαση και ακμή), στην υψηλότερη συγκέντρωσή του διαλύει το δέρμα (κονδυλώματα). Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη φροντίδα του προβληματικού δέρματος και της ακμής. Έχει την ικανότητα να μειώνει την παραγωγή σμήγματος και να καθαρίζει πλήρως το δέρμα.

Οφέλη του σαλικυλικού οξέος για το δέρμα

  • Απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και αποτρέπει το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων.
  • Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και διευκολύνει την ανάπλαση των μικρών τραυμάτων που προκαλούνται από ακμή.
  • Απολυμαίνει το δέρμα.
  • Καταπολεμά την ορμονική ανισορροπία που προκαλεί ακμή.
  • Μαλακώνει το σκληρό δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και τη σφριγηλότητα του δέρματος κι επιπλέον γεμίζει τις ατέλειες του δέρματος.
  • Έχει αποτέλεσμα απολέπισης (ξεφλούδισμα) και ενισχύει έτσι την αποτελεσματικότητα των άλλων καλλυντικών προϊόντων.
  • Ενοποιεί τον χρωματικό τόνο του δέρματος και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

Οφέλη του σαλικυλικού οξέος για τα μαλλιά

  • Καταπολεμά αποτελεσματικά την πιτυρίδα και φροντίζει το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.
  • Διεισδύει στο δέρμα, το καθαρίζει και δημιουργεί προστατευτικό φραγμό κατά των αρνητικών εξωτερικών παραγόντων.

Καλλυντικά με σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια ασφαλής ένωση που φροντίζει αποτελεσματικά το λιπαρό δέρμα και το δέρμα με ακμή. Είναι ένα περιζήτητο συστατικό των καλλυντικών που συμβάλλει στην απομάκρυνση του περιττού σμήγματος καλύτερα από άλλες φυσικές ουσίες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιήστε κρέμα, τονωτική λοσιόν καθαρισμού και άλλα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ μόνο πριν τον ύπνο. Η χρήση του καθιστά το δέρμα επιρρεπές στη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αν πρόκειται να δοκιμάσετε κρέμα με σαλικυλικό οξύ, σαμπουάν ή αφρόλουτρο με σαλικυλικό οξύ ή προϊόντα προσώπου με σαλικυλικό οξύ για δέρμα με ακμή, προτιμήστε προϊόντα με όξινο pH (4 ή λιγότερο), αυτές οι τιμές του pH ανοίγουν αρκετά και καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους.

Η συγκέντρωση του σαλικυλικού οξέος θα πρέπει να κυμαίνεται από 0,5 έως 2% της περιεκτικότητας σε οξύ. Για τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας χωρίς ξέβγαλμα, η επιτρεπόμενη αναλογία είναι 2%, για προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα μόνο 1% και εάν το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται ως συντηρητικό, η αναλογία του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,5%. Εφόσον έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε χαμηλότερη συγκέντρωση οξέος στο προϊόν, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και υπερβολική ξηρότητα.

Δοκιμάστε τη δύναμη αυτής της ασυναγώνιστης φυσικής ουσίας που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής και στον καθαρισμό του δέρματος σε βάθος. Ανακαλύψτε σήμερα τη νέα σας σειρά περιποίησης στο notino.gr!

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου

Έχετε επιλέξει

  • Σαλικυλικό οξύ
Φίλτρο

Εύρος τιμών

έως

Αξιολόγηση

  •   6
  •   1
  •   1
Κορυφαία σε πώληση