Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκολικό οξύ

Το γλυκολικό οξύ (glycolic acid) είναι το πιο απλό οξύ AHA που υπάρχει φυσικά στα φρούτα και στα φυτά ζάχαρης (ζαχαροκάλαμο). Χάρη στα μικρά του μόρια, διεισδύει πολύ εύκολα στην επιδερμίδα και γι’ αυτό είναι το πιο ευρέος χρησιμοποιούμενο υδροξυοξύ στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως σαν χημική απολέπιση στη δερματολογία και στα καλλυντικά οικιακής χρήσης, καθώς οι εκπληκτικές ικανότητές του περιλαμβάνουν την καταπράυνση των ρυτίδων και των σημαδιών από την ακμή αλλά και της συνολικής εμφάνισης της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται επίσης για να ξανοίξει τις κηλίδες στον υπερχρωματισμό και σε άλλα δερματικά προβλήματα.

 

Ιδιότητες του γλυκολικού οξέος

Το γλυκολικό οξύ μειώνει τη συνοχή των κυττάρων της επιδερμίδας κι έτσι αποτρέπει το σχηματισμό της κεράτινης στοιβάδας. Επιπλέον, αυτό το φυσικό χημικό απολεπιστικό δεσμεύει μια μεγάλη ποσότητα νερού στα κύτταρα κι έτσι η επιδερμίδα παραμένει απαλή και απόλυτα ενυδατωμένη μετά τη χρήση.

Οφέλη του γλυκολικού οξέος για το δέρμα

  • Αναγεννά και ενυδατώνει την επιδερμίδα και ενοποιεί τον τόνο της.
  • Βοηθά στη λείανση των ρυτίδων, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και συνολικά μειώνει τα σημάδια γήρανσης.
  • Μειώνει την ορατότητα των σημαδιών από την ακμή και των κηλίδων.
  • Καταπολεμά την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Επιπλέον, συσφίγγει αποτελεσματικά τους πόρους.
  • Καταπολεμά τις ραγάδες. Χάρη στις ιδιότητες απολέπισης που διαθέτει, απομακρύνει γρήγορα τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνει τη συνολική δομή της επιδερμίδας.

Γλυκολικό οξύ στα καλλυντικά

Το πολυχρηστικό γλυκολικό οξύ έχει πραγματικά ευεργετικές ιδιότητες. Γι’ αυτό μπορούμε να το βρούμε όχι μόνο στα προϊόντα προσώπου και σώματος και σε προϊόντα για τις ραγάδες, αλλά ακόμη και στο make-up ή σε προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά. Το γλυκολικό οξύ έχει γενικά ευεργετικές ιδιότητες στην επιδερμίδα και είναι απολύτως ασφαλές. Παρ’ όλα αυτά αν η επιδερμίδα σας είναι υπερευαίσθητη, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας προτού χρησιμοποιήσετε προϊόντα με γλυκολικό οξύ.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια απαλή απολέπιση με γλυκολικό οξύ! Βασιστείτε σε μια αναζωογονητική κρέμα με γλυκολικό οξύ, σε έναν ορό απολέπισης, σε εντατικές αμπούλες νύχτας ενάντια στις κηλίδες ή σε ένα τονωτικό με γλυκολικό οξύ κατά της ακμής και απολαύστε μια όμορφα απαλή, καθαρή και ενοποιημένη επιδερμίδα.

Ενδιαφέρεστε για το γλυκολικό οξύ; Γνωρίστε άλλα συστατικά των καλλυντικών όπως το λάδι τεϊόδεντρου ή την βιταμίνη E.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου