Σελτεδάκια

Πώς ξεχωρίζουμε τα σελτεδάκια

Κάντε πιο εύκολη την καθημερινή αλλαγή της πάνας. Τα σελτεδάκια για μωρά θα κάνουν πιο ευχάριστη την αλλαγή του μωρού σας. Το παιδί θα αισθάνεται άνετα κι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα διαρρεύσει κάτι στο έπιπλο.

Σε τι χρησιμεύουν τα σελτεδάκια

Τα παιδικά σελτεδάκια είναι ένα αξεσουάρ του βρεφικού εξοπλισμού, που σίγουρα δεν πρέπει να διαγράψετε από τη λίστα. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που εξηγούν γιατί είναι τόσο απαραίτητα:

  • Άνεση του μωρού. Προφανώς δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντική η άνεση του μωρού. Ένα ευχάριστα απαλό σελτεδάκι εξασφαλίζει την άνεση καθώς και το αίσθημα ασφάλειας του μωρού σας.
  • Άνεση της μαμάς. Ειδικά όταν είστε μακριά από το σπίτι με το μωρό σας, το σωστό είδος σελτεδάκι θα κάνει την όλη διαδικασία της αλλαγής πάνας πολύ εύκολη.
  • Καθαριότητα. Το σελτεδάκι προστατεύει το μωρό από πιθανή μόλυνση και συγχρόνως αποτρέπει τους ανεπιθύμητους λεκέδες στην επιφάνεια που βρίσκεται από κάτω.

Πώς να διαλέξετε σελτεδάκι για μωρά

…αυτή είναι η ερώτηση που ρωτούν οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες. Αλλά η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Ανακαλύψτε τι μπορεί να κάνει ένα σελτεδάκι κι έτσι πάρτε πιο εύκολα την απόφαση:

Σελτεδάκια μιας χρήσης

  • Όπως υπονοεί και το όνομα, αυτά τα σελτεδάκια απορρίπτονται μετά τη χρήση, πράγμα που θα εκτιμήσετε κυρίως όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, όπως σε κάποιο ταξίδι, στη βόλτα, στην επίσκεψη στο γιατρό κτλ.
  • Τα σελτεδάκια μιας χρήσης μπορείτε επομένως να τα χρησιμοποιήσετε και σαν πρακτικά σελτεδάκια για το ταξίδι. Είναι κατασκευασμένα από απαλές ίνες με απαλή επιφάνεια από πάνω και αδιάβροχο υλικό από κάτω. Τα σελτεδάκια 60x60 ή 90x60 είναι οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις που θα συναντήσετε στην αγορά.

Η συμβουλή μας: Ακόμη και τα σελτεδάκια μιας χρήσης δεν είναι απαραίτητο να τα απορρίψετε στα σκουπίδια αμέσως μετά τη χρήση εάν δεν έχουν λερωθεί. Αντίθετα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν προστασία για τα σεντόνια – για παράδειγμα, αμέσως μετά το μπάνιο του μωρού.

Σελτεδάκια για το ταξίδι

  • Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να επιλέξετε σελτεδάκι μιας χρήσης για το ταξίδι σας, ή ταξιδεύετε για πολύ καιρό, τότε μπορείτε να επιλέξετε σελτεδάκι ταξιδιού, το οποίο είναι πολύ συμπαγές και κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση.
  • Αυτό το απαλό και συγχρόνως αδιάβροχο σελτεδάκι δημιουργεί αρκετό χώρο για αλλαγή της πάνας και, όπως όλα τα άλλα είδη, μπορείτε να το αγοράσετε σε διάφορες διαστάσεις.

Απαλό σελτεδάκι

  • Εάν έχετε για το μωρό σας αλλαξιέρα ή ένα ειδικά σχεδιασμένο τραπέζι – δηλαδή μια βάση με σταθερή πλάκα, τότε το απαλό σελτεδάκι θα ταιριάζει τέλεια. Θα εξυπηρετήσει επίσης σαν σελτεδάκι για το πλυντήριο ρούχων ή σελτεδάκι για το κομοδίνο.
  • Η βασική τους λειτουργία είναι να προσφέρουν μια απαλή επιφάνεια για να ξαπλώνει άνετα το μωρό. Αυτό το πλενόμενο σελτεδάκι διατίθεται σε όμορφα σχέδια και σε πολλά μεγέθη.

Σελτεδάκια με σταθερή βάση

  • Υπάρχουν επίσης σελτεδάκια για την κούνια. Εάν χρειάζεται να αλλάξετε κάπου που δεν έχει σταθερή βάση την πάνα του μωρού σας, τότε το σελτεδάκι με σταθερή πλάκα θα σας εξασφαλίσει τον απαραίτητο χώρο. Χάρη στην κλίση στις 2 από τις 3 πλευρές, που συγκρατεί το μωρό στη θέση του, αποκαλείται επίσης τριγωνικό σελτεδάκι.

Πριν αγοράσετε ένα σελτεδάκι σκεφτείτε που θα γίνεται η αλλαγή πάνας του μωρού και διαλέξτε το σωστό σύμφωνα με αυτό το κριτήριο. Ίσως δεν θα μείνετε μόνο σε ένα. Το υφασμάτινο σελτεδάκι για την αλλαξιέρα είναι χρήσιμο για το σπίτι, αλλά το σελτεδάκι μιας χρήσης είναι αναντικατάστατο όταν βγαίνετε έξω. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτό με το μοτίβο που θα σας αρέσει περισσότερο.

Συμβουλή: Μαζί με τα σελτεδάκια προμηθευτείτε επίσης υφασμάτινες πάνες ή παιδικά μωρομάντηλα!