Αποθήκευση του μητρικού γάλακτος

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Δώρα και προσφορές

Δοχεία και σακουλάκια για μητρικό γάλα

Ένα μικρό απόθεμα μητρικού γάλακτος θα είναι πάντα χρήσιμο! Είτε χρειάζεται να χωριστείτε για λίγο από το μωρό σας είτε θέλετε να ανακουφίσετε το πρησμένο στήθος ανάμεσα στους θηλασμούς και να διατηρήσετε το γάλα για μελλοντική χρήση, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε ένα πρακτικό σακουλάκι ή μπουκαλάκι για γάλα. Ωστόσο χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με κάποιους κανόνες υγιεινής. Θα σας συμβουλέψουμε πώς να χειρίζεστε το μητρικό γάλα και πώς να το αποθηκεύετε όσο το δυνατόν πιο καλά.

Πώς να αποθηκεύετε το μητρικό γάλα

Προστατέψτε το μητρικό γάλα από τη μόλυνση που θα μπορούσε να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα στο μωρό. Πάντα πρώτα πλένετε καλά τα χέρια σας και στη συνέχεια με προσοχή αποστειρώνετε όλα τα φιαλίδια και τα δοχεία για την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος καθώς και όλα τα μέρη του θήλαστρου.

Κανόνες για την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος

  • Το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αποστειρωμένο δοχείο για μητρικό γάλα για 24 ώρες στο ψυγείο στους 4 °C ή για τρεις μήνες στην κατάψυξη σε θερμοκρασία -18 °C.
  • Πάντα αναγράφετε στο δοχείο ή στο σακουλάκι για το μητρικό γάλα πληροφορίες για την ημερομηνία αντλήσης και την ποσότητα γάλακτος.
  • Ποτέ μην αποθηκεύετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου.
  • Το ποσό του αποθηκευμένου γάλακτος σε μία δόση πρέπει να ανταποκρίνεται στην ποσότητα που μπορεί να πιει το παιδί σε έναν θηλασμό.
  • Ξεπαγώστε το κατεψυγμένο μητρικό γάλα σιγά σιγά στο ψυγείο ή σε μπεν μαρί, στη συνέχεια αναμείξτε καλά και καταναλώστε εντός 24 ωρών.
  • Μην επαναχρησιμοποιείτε ή καταψύχετε πάλι αχρησιμοποίητο γάλα.

Τρόποι για να αποθηκεύετε μητρικό γάλα

Τα δοχεία για αποθήκευση του μητρικού γάλακτος είναι συνήθως κατασκευασμένα από γυαλί ή πλαστικό και είναι εφοδιασμένα με σφιχτά καπάκια έτσι ώστε το γάλα να μην προσελκύει μυρωδιές από το ψυγείο ή την κατάψυξη. Τύποι δοχείων μητρικού γάλακτος:

  • Ειδικό δοχείο μητρικού γάλακτος με αεροστεγές κλείσιμο.
  • Μπιμπερό με στεγανοποιητικό πώμα, το οποίο αντικαθίσταται εύκολα από θηλή.
  • Σακουλάκια για μητρικό γάλα, τα οποία γλιτώνουν χώρο στην κατάψυξη.

Η συμβουλή μας: Στο notino.gr μπορείτε να βρείτε πρακτικούς δοσομετρητές γάλακτος για αποθήκευση του γάλακτος σε σκόνη σε ακριβείς δόσεις.

Χάρη στην αποθήκευση του μητρικού γάλακτος, μπορεί και άλλο μέλος της οικογένειας να ταΐσει το μωρό εύκολα! Στο notino.gr μπορείτε να βρείτε σακουλάκια για το γάλα, δοσομετρητή σκόνης γάλακτος, θηλές και άλλα αξεσουάρ για το μωρό!