Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποτρίχωση IPL: 4 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

24 Μαΐου 2022Notino
Οι συσκευές αποτρίχωσης IPL λειτουργούν με βάση το έντονο παλμικό φως και κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Έτσι, δύσκολα μπορούμε να τις θεωρήσουμε καινοτομία. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι γι’ αυτές που με ενοχλούν. Κατ’ αρχάς, γιατί δεν είναι αλήθεια. Κατά δεύτερον, επειδή πολλές από τις φίλες μου έχουν σίγουρα αποθαρρυνθεί από το να δοκιμάσουν. Ευτυχώς, μόνο μέχρι να μιλήσω στην ψυχή τους.

Μύθος 1: Η αποτρίχωση IPL καίει

Ειλικρινά, δεν μου έχει συμβεί ποτέ να κάψω το δέρμα μου κατά την αποτρίχωση. Ίσως γινόταν στην προϊστορική εποχή, όταν η αποτρίχωση IPL  μόλις ξεκινούσε. Σήμερα, κάθε ποιοτική συσκευή αποτρίχωσης είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα ασφαλείας και σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ένταση των λάμψεων, έτσι ώστε η εμφάνιση «κοτόπουλου στη σχάρα» να μην αποτελεί απειλή. 

Τα προϊόντα που σας προτείνουμε στο blog:

Μύθος 2: Η αποτρίχωση IPL στο σπίτι είναι ακριβή και χρονοβόρα

Σίγουρα, θα ξοδέψετε περισσότερα για μια συσκευή αποτρίχωσης IPL  από ό,τι για μια απλή θεραπεία σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Ωστόσο, όταν υπολογίζω πόσες φορές και πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι το ινστιτούτο για να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, σκέφτομαι ότι μια συσκευή αποτρίχωσης για το σπίτι είναι κυριολεκτικά ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσω. Και δεν αναφέρω καν τις επισκέψεις συντήρησης που απαιτούνται μετά από μια βασική σειρά θεραπειών.

Η μέση συσκευή αποτρίχωσης διαρκεί περίπου 200.000 λάμψεις, δηλαδή περίπου 15 χρόνια χρήσης. Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με μεγαλύτερη λυχνία φλας. Επιπλέον, μπορώ να δουλέψω με αυτήν όποτε θέλω και δεν χρειάζεται να περιμένω την αισθητικό να βρει χρόνο για μένα.

 

Μύθος 3: Η  αποτρίχωση IPL είναι μόνιμη
 

Εδώ θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν είναι. Το IPL δεν καταστρέφει τις ρίζες, οπότε οι τρίχες συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Αλλά είναι αλήθεια ότι όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς τη συσκευή στην αρχή, τόσο πιο αργά μεγαλώνουν οι τρίχες. Επιπλέον, με τον καιρό εισέρχονται σε μια φάση αδράνειας και αρχίζουν να πέφτουν αυθόρμητα. Αυτό το ξέρω από την εμπειρία μου – για τους πρώτους δύο μήνες χρησιμοποιούσα την αποτριχωτική μηχανή μανιωδώς κάθε 14 ημέρες. Τώρα τη χρησιμοποιώ μόνο κάθε 4 έως 6 εβδομάδες και στο μεταξύ απολαμβάνω ένα απόλυτα λείο δέρμα.

 

Μύθος 4: Δεν θα μπορέσω να κάνω παιδιά λόγω του IPL

Αυτό μου είπε η φίλη μου η Αθήνα. Δεν ήξερε καν που βρήκε αυτή την πληροφορία, όμως κάθε φορά που μιλάγαμε για μόνιμη αποτρίχωση δεν σταμάταγε να επαναλαμβάνει: «Ξέρεις ότι αν κάνεις αποτρίχωση IPL στην ευαίσθητη περιοχή αρκετά συχνά τότε θα μείνεις στείρα;» Γι’ αυτό οι κατασκευαστές αναφέρουν πάντα στη συσκευασία ότι η συσκευή αποτρίχωσης IPL δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. «Λοιπόν, εκεί που ήλπιζα ότι θα σταματούσε, ξεκίνησε πάλι...»

Δεν έχω τίποτα εναντίον της ανησυχίας της για την υγεία μου, αλλά αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης σε έγκυες γυναίκες και νέες μητέρες δεν έχει μάλλον ποτέ δοκιμαστεί. Επομένως, οι κατασκευαστές, λογικά, δεν μπορούν να τη συστήσουν.

Για ποιον είναι κατάλληλη η αποτρίχωση IPL

Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτόχρωμο δέρμα, πιο σκούρες τρίχες και τα αποτελέσματα με μια συσκευή αποτρίχωσης IPL για το σπίτι δεν θα αργήσουν να έρθουν. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και των ευαίσθητων περιοχών. Δεν μπορεί, ωστόσο, να εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε σκουρόχρωμο δέρμα, σε ξανθές ή κόκκινες τρίχες, σε πολύ ευαίσθητο δέρμα, σε δέρμα με έκζεμα, με εξανθήματα, με φακίδες, με κιρσούς, με φλέβες και άλλες δερματικές παθήσεις.

Τα προϊόντα που σας προτείνουμε στο blog:

Πώς χρησιμοποιείται η συσκευή αποτρίχωσης IPL

Η χρήση της συσκευής αποτρίχωσης IPL για το σπίτι είναι πραγματικά εύκολη. Απλώς ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή και τη σωστή διαδικασία.

  1. Πρώτον, ξυρίζω καλά την περιοχή στην οποία θέλω να χρησιμοποιήσω τη συσκευή αποτρίχωσης IPL  περίπου 3 έως 5 ώρες νωρίτερα.
  2. Στη συνέχεια επιλέγω το εξάρτημα για το σημείο του σώματος, στο οποίο θέλω να απαλλαγώ από τις τρίχες.
  3. Στη συνέχεια ενεργοποιώ τη συσκευή αποτρίχωσης και επιλέγω την ιδανική ένταση των λάμψεων ή την αφήνω στον αισθητήρα, ο οποίος ρυθμίζει αυτόματα την έντασή τους ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος και των τριχών μου. Εξαρτάται από το μοντέλο που χρησιμοποιώ.
  4. Μόλις η συσκευή αποτρίχωσης IPL είναι έτοιμη, τότε αρχίζω.

Οι καλύτερες συσκευές αποτρίχωσης IPL , που έχω ποτέ δοκιμάσει

Με την πάροδο των ετών είχα την τύχη να δοκιμάσω πάνω από 20 διαφορετικές συσκευές αποτρίχωσης IPL στο δικό μου δέρμα. Μερικές ήταν απολύτως τέλειες, άλλες ήταν άχρηστες. Εδώ είναι οι 6 αγαπημένες μου.

  • Braun Silk Expert Pro 5 – Σούπερ βοηθός. Και πρέπει να πω ότι είναι ακόμα πιο άνετη στο κράτημα από τη Lumea. Αλλά είναι γεγονός ότι έπρεπε να περιμένω περισσότερο για να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Concept IL3020 IPL Perfect Skin – Αυτή ήταν η πρώτη μου συσκευή αποτρίχωσης IPL, την οποία δοκίμασα για να δω αν η αποτρίχωση IPL  ήταν κατάλληλη για μένα. Την επέλεξα επειδή δεν είναι τόσο ακριβή όσο άλλα μοντέλα. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι η συσκευή αυτή με έπεισε απόλυτα για τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης IPL.
  • ETA Fenité 8347 90000 – Εκτός από τη λειτουργία αποτρίχωσης, η τσεχική συσκευή αποτρίχωσης διαθέτει την ικανότητα να αναζωογονεί και να συσφίγγει το δέρμα. Είμαι μάλλον πολύ νέα για να παρατηρήσω το αντιγηραντικό αποτέλεσμα, αλλά η θεία μου δεν μπορεί να χορτάσει αυτό το χαρακτηριστικό της συσκευής.
  • Silk'n Infinity Smooth – Είναι πολύ ευχάριστο να χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή αποτρίχωσης IPL επειδή είναι απίστευτα ελαφριά. Αυτός είναι και ο λόγος που τη χρησιμοποιώ στα ταξίδια.
  • BEURER IPL 5800 – Αυτή η συσκευή διαθέτει απίστευτη διάρκεια ζωής έως και 600.000 λάμψεις. Πριν από λίγους μήνες τη δάνεισα στην Αθηνά (ναι, την Αθηνά) και ήταν τόσο ευχαριστημένη με αυτή που πρόσφατα την παρήγγειλε.
Έχετε κι εσείς προκαταλήψεις κατά των συσκευών αποτρίχωσης IPL; Ίσως ήρθε η ώρα να τις αφήσετε πίσω σας και να δοκιμάσετε το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης IPL  στο δικό σας δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα