Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το καλύτερο σίδερο ισιώματος μαλλιών. Πώς να επιλέξετε το καταλληλότερο;

12 Σεπτεμβρίου 2019Notino
Ένα καλό σίδερο ισιώματος μαλλιών είναι σαν μια καλή φίλη. Σας βοηθά να δημιουργήσετε το σωστό στυλ κάθε μέρα. Δεν σας απογοητεύει ποτέ και σας βοηθάει πάντα να είστε όμορφη.

 Πώς να επιλέξετε το καλύτερο σίδερο για τον τύπο μαλλιών σας; Πώς πρέπει να ισιώνετε τα μαλλιά σας για να αποφύγετε φθορές;

Πώς να επιλέξετε σίδερο ισιώματος μαλλιών

Λάβετε υπόψη τις τεχνικές παραμέτρους και σκεφτείτε τις προσδοκίες που έχετε από το σίδερο ισιώματος. Διαβάστε τα σχόλια και βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα σίδερο με ωραίο σχεδιασμό, αλλά πάνω απ΄ όλα ότι πρόκειται για ένα ποιοτικό σίδερο. Πριν από την αγορά απαντήστε σε μερικές ερωτήσεις:

Κλασσικό ή επαγγελματικό σίδερο ισιώματος μαλλιών

Θα το χρησιμοποιείτε περιστασιακά ή καθημερινά; Όσο πιο συχνή είναι η χρήση, τόσο περισσότερο ποιοτικό κι επαγγελματικό θα πρέπει να είναι το σίδερο, για να έχει πιο ήπια επίδραση στα μαλλιά.

Υγρά ή στεγνά μαλλιά

Θα ισιώνετε τα μαλλιά σας στεγνά ή μήπως χρειάζεστε σίδερο για υγρά μαλλιά; Το «υγρό» ίσιωμα απαιτεί ειδική “wet“ τεχνολογία για να αποφευχθεί η πιθανή φθορά των μαλλιών.

Για ίσιωμα ή για μπούκλες

Για ίσιωμα και μπούκλες, το σίδερο πρέπει να έχει στενές και μακριές πλάκες. Για κλασικό και γρήγορο ίσιωμα μαλλιών είναι καταλληλότερα α σίδερα με κοντές και πλατιές πλάκες.

Υγιή ή ταλαιπωρημένα μαλλιά

Έχετε υγιή ή ταλαιπωρημένα μαλλιά; Σχεδόν όλα τα σίδερα είναι κατάλληλα για τα υγιή μαλλιά. Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι πιο καλά τα σίδερα ισιώματος με ατμό ή τεχνολογία ιονισμού και υπερήχων.

Υλικό σίδερου ισιώματος μαλλιών

Χρειάζεστε σίδερο ισιώματος μαλλιών με κεραμικές πλάκες ή με επίστρωση τιτανίου ή τεφλόν; Κάθε επιφάνεια έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα. Αποφύγετε τα σίδερα που διαθέτουν πλάκες με απλή, μεταλλική επιφάνεια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τα μαλλιά σας. Οι κεραμικές πλάκες θερμαίνονται γρήγορα και ομοιόμορφα. Το τιτάνιο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Καλές είναι και οι πλάκες με τεφλόν (δεν καίνε τα μαλλιά). Ίσως η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός αρκετών υλικών επιφάνειας που αλληλοσυμπληρώνονται. Για παράδειγμα, προστίθεται συχνά η τουρμαλίνη για να μετριάσει το σχηματισμό στατικού ηλεκτρισμού.

Τα καλύτερα σίδερα μαλλιών: TOΠ 5

Ποια πιστεύουμε πως είναι τα TOΠ σίδερα ισιώματος μαλλιών εδώ, στη Notino; Ετοιμάσαμε μια λίστα για να βρείτε εύκολα το κατάλληλο για εσάς.

Σίδερο ισιώματος μαλλιών για υγρά μαλλιά Το σίδερο ισιώματος μαλλιών BaByliss Stylers I-Pro 235 XL Intense Protect μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι διαφορετικές θερμοκρασίες και στις υψηλότερες πετυχαίνει το ίσωμα με ένα μόνο πέρασμα. Οι κεραμικές πλάκες έχουν λεπτή επικάλυψη με σωματίδια διαμαντιού που τις προστατεύει από γρατζουνιές. Διαθέτουν επίσης πλευρικά απλή χτένα για ταυτόχρονο βούρτσισμα. Ο ιονισμός προστατεύει τα μαλλιά από περιττές φθορές και παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε υγρά μαλλιά και να εξοικονομήσει πολύ χρόνο το πρωί.

Σίδερο ισιώματος μαλλιών με λειτουργία ιονισμού (και όχι μόνο) για όλους τους τύπους μαλλιών

Τα σίδερα ισιώματος με λειτουργία ιονισμού είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών ενώ τα προστατεύουν από φθορές (τα σίδερα ισιώματος με λειτουργία ιονισμού παράγουν αρνητικά ιόντα που εξουδετερώνουν τα επιβλαβή κατιόντα, μειώνοντας έτσι την ευθραυστότητα και την ξήρανση των μαλλιών). Για παράδειγμα το Bio Ionic OnePass 1,5" είναι ένα πραγματικά κορυφαίο σίδερο ισιώματος μαλλιών και οι κομμωτές το θεωρούν ως το σίδερο που εξασφαλίζει το γρηγορότερο ίσιωμα! Θερμαίνεται σε 10 δευτερόλεπτα και διαθέτει πλευρικά Speed Strips για γρήγορο ίσιωμα και μεγαλύτερη λάμψη στα μαλλιά. Οι πλάκες είναι εμπλουτισμένες με νανο-ιονικά ορυκτά και η υψηλή τιμή του συγκεκριμένου σίδερου ισιώματος μαλλιών αντισταθμίζεται με τον ενθουσιασμό που χαρίζει η λάμψη των μαλλιών μετά το ίσιωμα.

Σίδερο ισιώματος μαλλιών με ατμό για χοντρά και τραχιά μαλλιά

Ενώ με ένα κοινό σίδερο ισιώματος μαλλιών πρέπει να περάσετε τα σγουρά, φριζαρισμένα, χοντρά και τραχιά μαλλιά αρκετές φορές, η δύναμη του ατμού κάνει το ίσιωμα πιο γρήγορο. Το L’Oréal Professionnel Steampod LP7100F0/7PO R είναι ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας σίδερο ισιώματος μαλλιών με ατμό και κεραμικές πλάκες. Οι πλάκες έχουν πλάτος μόνο 2,5 εκατοστά και μπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα περιστροφής των μαλλιών και να τα διατηρούν παράλληλα ενυδατωμένα και λαμπερά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του ατμού για την εφαρμογή περιποίησης θρέψης. Τα σίδερα ισιώματος με ατμό χρησιμοποιούνται συχνότερα για την εφαρμογή προϊόντων κερατίνης. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου σίδερου, έχετε στη διάθεσή σας την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων Steampod, που μαζί με την τεχνολογία Pro-Keratin αναζωογονεί τα μαλλιά.

«Κρύο» σίδερο μαλλιών με τεχνολογία υπερήχων για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Το Brazil Keratin Iron Repair δεν είναι στην ουσία ένα κλασικό σίδερο ισιώματος μαλλιών. Δεν σιδερώνει επειδή δεν χρησιμοποιεί θερμότητα, αλλά χάρη στην τεχνολογία υπερήχων βοηθά στην θεραπεία τους και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για καλύτερη εφαρμογή της βαφής μαλλιών. Πώς; Βάψτε τα μαλλιά σας, ξεβγάλετε, στεγνώστε με μια πετσέτα, ενεργοποιήστε το σίδερο με τεχνολογία υπερήχων και περάστε κάθε τούφα 3 έως 5 φορές. Το ίδιο ισχύει αν θέλετε να εφαρμόσετε στα μαλλιά σας θεραπεία κερατίνης. Τέλος, πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι. Παρόλο που η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, αξίζει τον κόπο γιατί εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα και αποκαθιστά την υγεία των μαλλιών.

Σίδερο ισιώματος μαλλιών ταξιδιού

Αν ισιώνετε συχνά τα μαλλιά σας, σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο ένα μίνι σίδερο ισιώματος μαλλιών που χωράει ακόμη και σε μια μικρή μοντέρνα τσάντα! Το σίδερο ισιώματος μαλλιών ταξιδιού Remington On The Go S2880 έχει μήκος μόνο 15 cm, είναι αποτελεσματικό για τα κοντά μαλλιά ή τις άκρες των μαλλιών, αλλά κατάλληλο και για μακριά μαλλιά - χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή... Θερμαίνεται γρήγορα και είναι σίγουρο πως θα πρέπει να το αποθηκεύσετε γρήγορα και γι΄ αυτό έχει πυρίμαχη θήκη. Δεν έχετε επιλέξει ακόμα; Για περισσότερες συμβουλές, δείτε την ειδική ενότητα Σίδερα ισιώματος μαλλιών!

Πώς να ισιώσετε σωστά τα μαλλιά σας

Πάνω απ΄ όλα χρειάζεται προσοχή. Οι συσκευές ρυθμίζονται σε υψηλή θερμοκρασία (μέχρι 230 °C, αν και βέλτιστη θεωρείται η θερμοκρασία 190 °C), έτσι υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τα μαλλιά, αλλά και το κεφάλι, τα αυτιά, ακόμη και τα χέρια σας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, επιλέξτε σίδερα ισιώματος μαλλιών με χειρολαβή από αντιολισθητικό υλικό. Δεδομένου ότι κατά το ίσιωμα δεν έχουν όλα τα σίδερα ισιώματος μαλλιών κρύο άκρο, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα τα προστατευτικά γάντια (π.χ. Cera Styling). Πλεονέκτημα του σίδερου ισιώματος είναι και το περιστρεφόμενο καλώδιο που δεν μπερδεύεται.

Πώς μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το κάψιμο; Υπάρχουν προστατευτικά σπρέι (επιβαρύνουν λιγότερο τα μαλλιά) ή διάφορες κρέμες και λάδια, τα οποία εφαρμόζονται σε βουρτσισμένα μαλλιά πριν από το ίσιωμα με σίδερο ή τη χρήση σίδερου για μπούκλες ή το στέγνωμα με σεσουάρ. Εκτός από την προστασία, παρέχουν επίσης φιξάρισμα και λείανση στο χτένισμα καθώς και λάμψη στα μαλλιά. Μπορείτε να επιλέξετε στην ενότητα Θερμοπροστασία μαλλιών.

Όταν χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος μαλλιών αποφύγετε την χρήση της λακ, τα μαλλιά σας πρέπει να είναι πάντα καλά βουρτσισμένα και να τα σιδερώνετε σε μικρές τούφες. Να θυμάστε πως - όταν το σίδερο ισιώματος κρυώσει - πρέπει να σκουπίζετε τακτικά τις πλάκες με ένα πανί για να αποφύγετε τη συγκέντρωση ρύπων στις πλάκες...

Συντάκτης: Ιωάννα Π.

Διαβάστε περισσότερα