Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρόπος εφαρμογής make-up. Γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες;

13 Μαΐου 2019Notino
Απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας (ή ορού και κρέμας) σε καθαρή επιδερμίδα. Ακολουθεί το primer, δηλαδή η βάση μακιγιάζ που εξασφαλίζει την βέλτιστη κατάσταση του make-up σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας

 Δοκιμάστε τη βάση Collistar Make-Up Base Primerπου διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και λείο.

Πώς εφαρμόζουμε το make-up;

Εφαρμογή make-up με πινέλο

Τα πινέλα make-up είναι πολύ σημαντικά. Μπορείτε να εξασφαλίσετε φυσική εμφάνιση με ένα stipple brush. Χρησιμοποιήστε αυτό το πινέλο για να εφαρμόσετε make-up κάτω από τα μάτια και στη ρίζα της μύτης, απλώνοντας το απαλά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ορατά σημεία μετάβασης.

Για υψηλότερη κάλυψη χρησιμοποιήστε ένα foundation brush. Πρόκειται για ένα επίπεδο, μικρότερο πινέλο, με το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε περισσότερες στρώσεις make-up εξασφαλίζοντας, συγχρόνως, φυσικό αποτέλεσμα. Τα δύο αυτά πινέλα περιλαμβάνονται στο σετ πινέλων ταξιδίου του Notino. Είναι εντελώς καινούριο και είναι καταπληκτικό!

Αν προτιμάτε τις πούδρες από ορυκτά, χρειάζεστε ένα πινέλο kabuki (π.χ. ένα NYX Professional Makeup!) με εξαιρετικά πυκνές τρίχες, κατάλληλο για την υφή αυτού του είδους make-up.

Εφαρμογή make-up με σφουγγαράκι μακιγιάζ

Το beauty blender, αυτό το μοναδικό ελλειπτικό σφουγγαράκι (καθώς και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ γενικότερα) εξασφαλίζει την ταχύτερη εφαρμογή. Όταν το υγραίνουμε πριν από τη χρήση, μαλακώνει, διογκώνεται και δεν απορροφά τόσο πολύ make-up. Η διαδικασία εφαρμογής είναι η ίδια με τα πινέλα: εφαρμόστε το make-up πιέζοντας απαλά. Ξεκινήστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και προχωρήστε προς το κέντρο του προσώπου. Συνεχίστε προς το σαγόνι και τον λαιμό, έτσι ώστε να μην είναι ορατή η μετάβαση. Ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ που συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα και τιμή είναι το σφουγγαράκι της Dermacol.

Εφαρμογή make-up με τα δάχτυλα

Καλύτερο είναι να επιλέγουμε την εφαρμογή του make-up με τα δάχτυλα μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Τα δάχτυλα συγκρατούν μεγάλη ποσότητα make-up και, επιπλέον, όταν απλώνουμε το make-up με τα δάχτυλα το σκουπίζουμε και επηρεάζονται έτσι τα στρώματα από κάτω. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι τα ελαφρά χτυπηματάκια!

Φιξάρισμα make-up - για σιγουριά!

Τέλος, εφαρμόστε απαλά πούδρα (και μπρόνζερ ή ρουζ, ανάλογα με την εποχή και το γούστο σας) και στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι φιξαρίσματος. Είναι απαραίτητο τουλάχιστον για το βραδινό μακιγιάζ. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Maybelline SuperStay 24 H.

Υ.Γ.: Εάν είστε στη διαδικασία επιλογής make-up δείτε το προηγούμενο άρθρο μας Πώς να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση make-up με βάση τον τόνο του δέρματος και Πώς να επιλέξετε make-up σύμφωνα με την ηλικία και τον τύπο δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα