Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέλειο μανικιούρ στο σπίτι βήμα - βήμα

15 Απριλίου 2020Notino

Ανήκετε σε αυτές που κάνουν το μανικιούρ στο σπίτι ή προτιμάτε να σας περιποιείται κάποιος άλλος; Πιστεύουμε ότι όλες μπορείτε να περιποιηθείτε τα νύχια σας στο σπίτι. Αρκεί να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες και να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία! Αφιερώστε την ώρα του μανικιούρ στον ίδιο σας τον εαυτό και μετατρέψτε την κουραστική καθημερινότητα σε μια προσωπική τελετουργία ομορφιάς.

Καθίστε

Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στο σπίτι; Έχετε τον δικό σας προσωπικό χώρο περιποίησης ή απλά κάθεστε στο τραπέζι της κουζίνας με ένα ποτήρι καλό κρασί; Όποιον τρόπο κι αν διαλέγετε αυτό που μετράει είναι να κάνουμε το μανικιούρ στο σπίτι ευχάριστο και άνετο.

Ξεκινάμε

Φροντίστε από την αρχή να έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία μαζί σας ώστε να μην χρειαστεί να τα ψάχνετε την τελευταία στιγμή. Είτε πρόκειται για τη λίμα νυχιών είτε για το τηλέφωνό σας. Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί μετά από ένα φρεσκοβαμμένο μανικιούρ είναι να θυμηθείτε ότι χρειάζεστε κάτι από την τσάντα σας!

Το βασικό είναι καθαρά νύχια

Πρώτα αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το προηγούμενο μανικιούρ. Προτείνουμε το ασετόν για τα νύχια χωρίς ασετόνη Dermacol Express - αφαιρεί απαλά το βερνίκι και δεν ξηραίνει επιπλέον τα νύχια.

Ας δώσουμε σχήμα

Είτε προτιμάτε κοντά είτε μακριά νύχια πρέπει να τα περιποιείστε τακτικά. Για τέλεια αποτελέσματα, πρώτα κόψτε τα νύχια σας με το πενσάκι Scholl Toenail. Αφού τα κόψετε στο ιδανικό μήκος χρειάζεται να τα τελειοποιήσετε. Εάν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε λίμα, τότε θα λατρέψετε τη γυάλινη λίμα Magnum Feel The Style που είναι ιδανική για τα εύθραυστα νύχια και δεν φθείρεται.

Πώς να λιμάρετε τα νύχια σας σωστά; Είναι απλό - λιμάρετε προς μία κατεύθυνση μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μήκος και σχήμα. Διαφορετικά, αν τα λιμάρετε και προς τις δύο κατευθύνσεις, τότε τα καταπονείτε και μπορεί να τα σπάσετε.

Τι να κάνετε με τις παρανυχίδες;

Να τις κόψετε ή να μην τις κόψετε; Ιδού η απορία; Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα περιττά πετσάκια τότε χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Δεν συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε νυχοκόπτη διότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Για ασφαλές κόψιμο, επιλέξτε τα αξεσουάρ Diva & Nice Cosmetics.

Πώς να βάψετε τα νύχια σας;

Τώρα έρχεται το καλύτερο μέρος - απλώς διαλέξτε βερνίκι και ξεκινάμε! Έχουμε τα νύχια μας σωστά προετοιμασμένα, πλυμένα και στεγνά για να απλώσουμε τέλεια το βερνίκι. Ωστόσο κι εδώ η σωστή διαδικασία θα φέρει και το τέλειο αποτέλεσμα. Πώς να βάψετε τα νύχια σας ώστε το βερνίκι να διατηρηθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα;

  • Χρησιμοποιείστε μια βάση που προστατεύει τα νύχια από τους λεκέδες.
  • Διαλέξτε βερνίκι!
  • Τοποθετείστε το πινέλο στη μέση της βάσης του νυχιού ακριβώς πάνω από το δέρμα και φέρτε το μέχρι την άκρη του νυχιού.
  • Επαναλάβετε και απλώστε το βερνίκι σε όλο το νύχι.
  • Περιμένετε να στεγνώσει τελείως το χρώμα και τότε περάστε τη δεύτερη στρώση.
  • Το top coat θα χαρίσει έξτρα διάρκεια στο μανικιούρ σας.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Τα εργαλεία για να κάνετε το μανικιούρ στο σπίτι είναι χρήσιμα αλλά πραγματικά μικρά. Διατηρήστε τα στο κομψό σετ Notino Elite Collection Manicure Kit.

Διαβάστε περισσότερα