Σκάνδαλο στα πρωτοσέλιδα
Ωστόσο, γύρω στο 1915 οι τάσεις της μόδας επέβαλαν το πιο κοντό μήκος, γεγονός που οδήγησε στο να εκτίθεται πολύ περισσότερη επιφάνεια του δέρματος. Και οι τρίχες έμοιαζαν ξαφνικά αταίριαστες. Η εταιρεία Gillete παρουσίασε το ξυραφάκι της για γυναίκες, καλώντας τες έτσι να ξυρίζουν (τουλάχιστον) τις μασχάλες τους. Και όταν η τάση επιβεβαιώθηκε από το εξώφυλλο του περιοδικού Harper's Bazaar, στο οποίο εμφανιζόταν ένα μοντέλο με αμάνικο φόρεμα και ξυρισμένες μασχάλες, ήρθε η επιτυχία. Οι καμπάνιες που βασίστηκαν στην ιδέα ότι οι τρίχες στο σώμα δεν είναι θηλυκές αλλά ούτε και υγιεινές, ενίσχυσαν αυτήν την τάση. Και το κυνήγι των ξυραφιών ξεκίνησε. Δεν είχε σημασία τι έλεγε η κυρία της διπλανής πόρτας.
Το ξύρισμα είναι για την αστική τάξη
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι περισσότερες Αμερικανίδες άρχισαν να ξυρίζουν και τα πόδια τους για έναν απλό λόγο – η έλλειψη καλτσών. Το νάιλον χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση. Παράλληλα στα ξυρισμένα πόδια ήταν ευκολότερο να εφαρμοστεί το υγρό νάιλον. Στην Ελλάδα, το μόνο που μπορούσαμε ήταν να ονειρευόμαστε κάτι τέτοιο, οπότε οι τρίχες στο σώμα ήταν ακόμα στη μόδα, στην πραγματικότητα ήταν ο κανόνας.
Ίσως κι επειδή εκείνη την εποχή πίστευαν ότι μόνο οι αστοί, οι ηθοποιοί και οι πόρνες ξυρίζονταν. Κι αν όμως κάποια ήθελε να ξυρίζεται; Κι ενώ σήμερα μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο ξυρίσματος ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, το πόσο αντέχετε τον πόνο αλλά και αναλόγως της άνεσής σας, τότε η επιλογή ήταν ένα ξυράφι ή μια κρέμα αποτρίχωσης, η «μυρωδιά» της οποίας θα σε συνόδευε πιστά ίσως για το υπόλοιπο της ζωής σου.