Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική: Διαλέξτε ντεμακιγιάζ ματιών!

17 Οκτωβρίου 2021Notino
Το ντεμακιγιάζ ματιών είναι μια καθημερινή ρουτίνα για τις περισσότερες από εμάς. Έτσι θα έπρεπε να ρωτήσετε τον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Κάνω τα πάντα σωστά κατά το ντεμακιγιάζ ματιών;

Διότι ακόμη κι ένα τόσο απλό πράγμα, όπως το ντεμακιγιάζ ματιών, έχει τους κανόνες του. Και εάν τους τηρείτε, τότε κερδισμένη θα είναι η περιοχή των ματιών σας – διότι δεν θα είναι άσκοπα ερεθισμένη και κουρασμένη αλλά, αντίθετα, θα παραμείνει νεανική για περισσότερο! Θα σας συμβουλέψουμε πώς να κάνετε τέλεια το ντεμακιγιάζ ματιών σας και ποια προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών να διαλέξετε – τα έχουμε δοκιμάσει ήδη στο δικό μας δέρμα.

Η σωστή τεχνική είναι η βάση για το ντεμακιγιάζ ματιών 

Ακόμη κι αν έχετε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ, μπορείτε να ερεθίσετε άσκοπα την επιδερμίδα σας εάν δεν κάνετε τις σωστές κινήσεις με τον δίσκο ντεμακιγιάζ. Το μότο σας κάθε βράδυ θα πρέπει να είναι: «Μην τρίβεις δυνατά!»
Πώς γίνεται; 

  • Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα από το προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών στον δίσκο ντεμακιγιάζ – εάν όμως τον «πνίξετε» στο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών τότε ίσως το προϊόν μπει στα μάτια σας και θα σας τσούξει.
  • Τοποθετήστε τον δίσκο ντεμακιγιάζ με το προϊόν ντεμακιγιάζ στο κλειστό βλέφαρο και αφήστε τον για λίγο ώστε η μάσκαρα και οι σκιές να έχουν χρόνο να διαλυθούν.
  • Στη συνέχεια τραβήξτε τον δίσκο ντεμακιγιάζ από πάνω μέχρι κάτω – θα περάσετε ολόκληρο το βλέφαρο και τις βλεφαρίδες από τις ρίζες έως τις άκρες.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται ώστε ο δίσκος ντεμακιγιάζ να είναι απολύτως καθαρός. Μόνο τότε μπορείτε αν είστε σίγουρες ότι δεν έχει μείνει τίποτα στα μάτια σας.
  • Κάτω από τα μάτια, τραβήξτε απαλά τον δίσκο ντεμακιγιάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να απαλλαγείτε και από το πιο μικρό υπόλειμμα μακιγιάζ, πάρτε μια μπατονέτα για τα αυτιά και αφαιρέστε ακόμη και τα πιο μικρά κομμάτια, όπως για παράδειγμα ανάμεσα στις βλεφαρίδες. 

Πώς να διαλέξετε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών;

Ήδη σας έχουμε εξηγήσει πώς να μην καταπονείτε τα μάτια και την επιδερμίδα σας κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ. Μήπως έχετε ήδη αρχίσει να αναρωτιέστε εάν έχετε στο σπίτι το προϊόν που πραγματικά χρειάζεται η περιοχή των ματιών. Τι ταιριάζει σε εσάς και τι όχι; 

Σύμφωνα με τον τύπο επιδερμίδας

  • Κανονική προς μεικτή επιδερμίδα – εάν έχετε τέτοια επιδερμίδα, τότε ίσως ξέρετε ήδη ότι έχετε κερδίσει το γενετικό λαχείο. Ο κανονικός τύπος επιδερμίδας ανέχεται καλά τη συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων και αυτά αναμειγνύονται καλά με την επιδερμίδα. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με το τι αποτέλεσμα θέλετε να έχετε – για παράδειγμα, περισσότερη ενυδάτωση ή αντιγηραντικό αποτέλεσμα. 
  • Λιπαρή επιδερμίδα – Όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα, είναι πιθανόν να έχουν επίσης φραγμένους πόρους και μαύρα στίγματα ή ακμή. Αναζητήστε προϊόντα που δεν έχουν ως βάση τους το λάδι και είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. Έχουν πιο ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση, ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και συσφίγγουν τους διεσταλμένους πόρους. 
  • Ξηρή επιδερμίδα – Αυτός ο τύπος επιδερμίδας είναι ξεκάθαρο, χρειάζεται ενυδάτωση! Φυσικά αυτό μπορούμε να το πούμε για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αλλά για την λιπαρή επιδερμίδα είναι δύο φορές αλήθεια. 
  • Ευαίσθητη ή ατοπική επιδερμίδα – Εάν παλεύετε με μια πραγματικά ευαίσθητη επιδερμίδα, αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Σας συστήνουμε να διαλέξετε ανάμεσα σε φυσικά προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών, ιδανικά χωρίς άρωμα. Τα διάφορα χημικά συστατικά στα καλλυντικά μπορεί να ερεθίσουν ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα, αλλά ο καθένας από εμάς μπορεί να παρουσιάσει αντίδραση σε κάτι διαφορετικό. Επομένως, δοκιμάστε αλλά προσεκτικά και συνετά. 

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα 

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε και ποια προϊόντα μακιγιάζ θα αφαιρείτε. Και εάν σας αρέσει το αδιάβροχο μακιγιάζ, πολλά προϊόντα δεν θα μπορέσουν να σας εξυπηρετήσουν. Επομένως, επιλέξτε απευθείας ένα προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών σχεδιασμένο για αδιάβροχο μακιγιάζ. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών, το οποίο έχει στο ένα μέρος σαν βάση το λάδι. 

Πρέπει, επίσης, να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή όταν διαλέγετε, εάν έχετε ευαίσθητα μάτια και δεν θέλετε να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με μάτια κόκκινα σαν το κουνέλι. Αναζητήστε προϊόντα ντεμακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια τα οποία είναι σχεδιασμένα να ερεθίζουν τα μάτια όσο το δυνατόν λιγότερο.

Βρήκαμε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών; 

Τέλος ελάτε να δείτε τι δοκιμάσαμε εμείς στα μάτια μας! Συγκεντρώσαμε τα ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα και η μόνη ερώτηση που απομένει είναι ποια κριτική έχουν τα προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών. 

Estée Lauder Gentle Eye Makeup Remover

Έχω πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, γι’ αυτό πρέπει πάντα να ψάχνω για ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που πραγματικά δεν θα με ερεθίζει. Αγαπώ την Estée Lauder σαν επωνυμία και γι’ αυτό το προϊόν ντεμακιγιάζ Gentle Eye Makeup Remover ήταν μια ξεκάθαρη επιλογή. :) Πρέπει να πω ότι είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών για αδιάβροχη μάσκαρα που γενικά δεν με ερεθίζει ούτε πρήζει τα βλέφαρά μου! Προσωπικά το συστήνω.

Κατερίνα Γ.

Sensai Silky Purifying Step One

Μου αρέσει να επενδύω σε ποιοτικά προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών επειδή έχω πολύ ευαίσθητα μάτια, τα οποία με το παραμικρό δακρύζουν και κοκκινίζουν. Το Purifying Step One δεν προορίζεται απευθείας γι’ αυτό το σκοπό, αλλά για εμένα είναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ προϊόν ντεμακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια.

Μαρίνα Ψ.

Saffee Cleansing 

Το υπέροχο με αυτό το προϊόν είναι για εμένα το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένο για ευαίσθητα μάτια. Παλεύω πολύ με αυτό το πρόβλημα και φαίνεται ότι στο Saffee Cleansing βρήκα έναν ιδανικό βοηθό σε εξαιρετική τιμή. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι είναι ένα προϊόν με βάση το νερό και δεν επιβαρύνει με κανέναν τρόπο τα μάτια ενώ παράλληλα είναι χωρίς άρωμα που είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η μάσκαρα και οι σκιές φεύγουν όμορφα, απλώς αφήστε το για λίγο στα μάτια και σκουπίστε το. 😊 Για μένα αυτό το προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών παίρνει μόνο θετικές κριτικές!

Ιουλία Π.

Lancôme Bi-Facil 

Για μένα η επωνυμία Lancôme είναι ένα σίγουρο στοίχημα, είτε πρόκειται για αρώματα, είτε για προϊόντα μακιγιάζ ή για περιποίηση της επιδερμίδας. Γι’ αυτό το λόγο ανυπομονούσα να δοκιμάσω το θρυλικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών Bi-Facil που έχουν. Μπορώ ήδη να σας πω με σιγουριά ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου συσκευασία. Αφαιρεί το μακιγιάζ πραγματικά καλά, αλλά συγχρόνως είναι πολύ απαλό με την περιοχή των ματιών, πράγμα που εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί υποφέρω από πρήξιμο. Παράλληλα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ντεμακιγιάζ για αδιάβροχη μάσκαρα καθώς φεύγει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μου αρέσει που είναι λίγο λιπαρό, καθώς έτσι δεν επιβαρύνω την περιοχή των ματιών τραβώντας άσκοπα το δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι ανακινήσατε καλά πριν τη χρήση. 😊

Βασιλική Κ.

Vichy Pureté Thermale 

Η Vichy δεν θα με απογοητεύσει ποτέ, και αυτό ισχύει και για το προϊόν ντεμακιγιάζ Pureté Thermale. Είχα χρησιμοποιήσει πολλά προϊόντα αλλά μετά τη χρήση τους είχα πάντα κόκκινα και ξηρά μάτια, πράγμα που δεν συνέβη πότε σε εμένα με αυτό το προϊόν ντεμακιγιάζ. Το βάζω πάντα σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και το αφήνω λίγο περισσότερο στις βλεφαρίδες. Για το αδιάβροχο μακιγιάζ, πρέπει να επαναλάβω τη διαδικασία κάποιες φορές ώστε να αφαιρεθεί τελείως. Έχει υπέροχο άρωμα και για μένα είναι ένα από τα ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών.

Ειρήνη Θ.

Bioderma Sensibio H2O

Έχω την αίσθηση ότι όλοι γνωρίζουν ήδη αυτό το θρυλικό προϊόν. Και δικαίως γιατί το Bioderma Sensibio H2O είναι ένα εξαιρετικά απαλό και αποτελεσματικό μικυλλιακό νερό, το οποίο αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ από τα μάτια. Χρησιμοποιώ σε κάθε μάτι έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με αρκετή ποσότητα προϊόντος, τον εφαρμόζω απαλά στο μάτι και τον αφήνω να δράσει για λίγο, χωρίς να τρίψω το μάτι. Στη συνέχεια απλώς αφαιρώ τα υπολείμματα με απαλές κινήσεις και είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά κόκκινα μάτια ή ερεθισμένη περιοχή ματιών. Δεν είναι όμως το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών για αδιάβροχη μάσκαρα – εδώ μάλλον πρέπει να ψάξετε για ένα εξειδικευμένο προϊόν.

Χρύσα Λ.

Σας βοηθήσαμε, λοιπόν, να βρείτε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών; Ελπίζουμε, ναι! 

products

Διαβάστε περισσότερα