Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική: Ποια είναι η καλύτερη οδοντόκρεμα λεύκανσης Δοκιμάσαμε και ανακαλύψαμε τις καλύτερες!

24/5/2023

Jana Uhlir

Χρόνος ανάγνωσης 8΄

Τα υγιή, καθαρά και λευκά δόντια είναι ελκυστικά. Πώς μπορείτε να διατηρήσετε λευκά τα δόντια σας εάν έχετε πάθος για τον καφέ, το μαύρο τσάι ή το κόκκινο κρασί; Μια σχετικά οικονομική και βολική λύση είναι οι λευκαντικές οδοντόκρεμες. Η συντακτική ομάδα αποφάσισε να δοκιμάσει αρκετές και διαπίστωσε ποιες είναι οι καλύτερες για την αποκατάσταση του φυσικού λευκού χρώματος των δοντιών.

Πιστεύουμε πως όλοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο. Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης προσφέρουν μια απαλή, σταδιακή λεύκανση των δοντιών στην άνεση του σπιτιού. Οι καλές λευκαντικές οδοντόκρεμες αφαιρούν από το σμάλτο των δοντιών τους λεκέδες από καφέ, τσάι και τρόφιμα και αποκαθιστούν το φυσικό λευκό τους χρώμα

 Καφές, τσάι και φαγητό – αυτοί είναι οι κύριοι ένοχοι για το κιτρίνισμα των δοντιών. Συνυπεύθυνοι είναι συνήθως το κόκκινο κρασί και τα τσιγάρα. Σκοπός της λευκαντικής οδοντόκρεμας είναι να απαλλάξει τα δόντια από τους λεκέδες και το κιτρίνισμα. Συνήθως τα αποτελέσματα είναι θετικά. Με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η λεύκανση; Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης χρησιμοποιούν είτε μηχανική είτε χημική λεύκανση. Η πρώτη μέθοδος βασίζεται σε λειαντικά συστατικά που τρίβουν απαλά το σμάλτο των δοντιών. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούν χημική μέθοδο λεύκανσης περιέχουν υπεροξείδιο, το οποίο αφαιρεί τις χρωστικές από τα δόντια. 

 Ποια είναι η καλύτερη οδοντόκρεμα λεύκανσης; Μαύρη οδοντόκρεμα για λευκά δόντια 

Εκτός από τις συμβατικές λευκαντικές οδοντόκρεμες, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη λεύκανση των δοντιών με φυσικό τρόπο, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μαύρη λευκαντική οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα, που απαλλάσσει τα δόντια από την πλάκα και τους λεκέδες. Εξαιρετικά δημοφιλείς είναι επίσης οι πούδρες λεύκανσης δοντιών

 Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως ακόμα και η καλύτερη λευκαντική οδοντόκρεμα δεν προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την επαγγελματική λεύκανση δοντιών. Εάν όμως θέλετε να αποκτήσετε κατά 1-2 τόνους πιο λευκά δόντια, αρκεί να επιλέξετε μια οδοντόκρεμα λεύκανσης. Σε λίγες μόνο εβδομάδες ή μήνες θα μπορείτε να χαμογελάτε πιο πλατιά δείχνοντας τα αστραφτερά, λευκά σας δόντια. 

 Αρκετά μιλήσαμε! Ας δούμε λοιπόν στην πράξη ποια είναι η καλύτερη οδοντόκρεμα λεύκανσης, σύμφωνα με τις δοκιμές της συντακτικής μας ομάδας! 

Οι καλύτερες λευκαντικές οδοντόκρεμες

Κριτική: λευκαντικές οδοντόκρεμες 

Signal White now gold

Ιωάννα, online editor 

Τι μου άρεσε περισσότερο: Το βολικό «όρθιο» σωληνάριο και η απαλή δράση. 

 Πλεονεκτήματα: Η οδοντόκρεμα Signal White Now Gold λευκαίνει, χαρίζει λάμψη και καταπολεμά επίσης την οδοντική πλάκα. και περιέχει σύνθεση που είναι ασφαλής για το σμάλτο των δοντιών. Στη δική μου περίπτωση τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν μετά από τακτικό και σχολαστικό βούρτσισμα (δύο φορές την ημέρα). Δεδομένου ότι το φυσικό χρώμα των δοντιών μου πλησιάζει δυστυχώς περισσότερο στο κίτρινο παρά στο λευκό, η διαφορά δεν είναι τόσο έντονη όσο θα ήθελα. Θεωρώ πως ως συμπλήρωμα μετά τη λεύκανση είναι μια καλή επιλογή. 

 Μειονεκτήματα: Στη δική μου περίπτωση το αποτέλεσμα έγινε ορατό μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ίσως είμαι λίγο ανυπόμονη. 

MEDIBLANC Whitening 

Ελένη, online content editor 

Τι μου άρεσε περισσότερο: Προσφέρει πολύπλευρη περιποίηση, είναι εξαιρετική για τα ευαίσθητα δόντια μου, προσφέρει αυτό που υπόσχεται. 

Πλεονεκτήματα: Η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η οδοντόκρεμα MEDIBLANC Whitening με λευκαντική δράση έχει ευχάριστη γεύση και, εκτός από την ήπια και πραγματικά απαλή λεύκανση που προσφέρει, αντιμετωπίζει επίσης πολλά και διάφορα προβλήματα στη στοματική κοιλότητα. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη με τη γεύση και την υφή. Δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν αφρίζει. Ταυτόχρονα, ανακάλυψα την 100% αποτελεσματική και πολύπλευρη δράση του υδροξυαπατίτη. Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό που βελτιώνει την κατάσταση, την όψη και την ανθεκτικότητα των δοντιών, επιταχύνει τη διαδικασία επαναμετάλλωσης και κλείνει τις ρωγμές. Δοκίμασα την οδοντόκρεμα μετά από επαγγελματική λεύκανση και ένα μήνα μετά τα δόντια μου είναι τόσο λευκά όσο αμέσως μετά τη λεύκανση. Κατά τη γνώμη μου η Mediblanc Whitening αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή! 

Μειονεκτήματα: Δεν ανακάλυψα κανένα. 

Δοκιμασμένες λευκαντικές οδοντόκρεμες

Opalescence Whitening 

Μαρία, online project manager

Τι μου άρεσε περισσότερο: Φρέσκια γεύση, διατηρεί τη λευκή απόχρωση των δοντιών, τα δόντια δεν ευαισθητοποιούνται κατά τη χρήση. 

Πλεονεκτήματα: Κατά τη γνώμη μου, η Οδοντόκρεμα λεύκανσης Opalescence Whitening προσφέρει εξαιρετική αναλογία τιμής/απόδοσης. Έχει έντονη γεύση, χαρίζει υπέροχη φρεσκάδα κι αίσθηση δροσιάς. Θεωρώ θετικό το ότι περιέχει φθόριο επειδή προστατεύει επίσης από την τερηδόνα. Κατά τα άλλα, μετά από περίπου δύο εβδομάδες χρήσης τα δόντια μου έγιναν σίγουρα πιο λευκά, ενώ η χρήση της συγκεκριμένης λευκαντικής οδοντόκρεμας δεν τα ευαισθητοποίησε καθόλου. Η δροσιστική κι έντονη της γεύση έχει γίνει ο νέος μου εθισμός. 

Μειονεκτήματα: Μερικοί ίσως θεωρούν πως η γεύση είναι υπερβολικά έντονη. 

Σετ My White Secret Toothpaste Classic Mint 

Αλίκη, lead of content marketing 

Τι μου άρεσε περισσότερο: Η ευχάριστη γεύση, η ιδέα χρήσης οδοντόκρεμας ημέρας και νύχτας. 

Πλεονεκτήματα: Η οδοντόκρεμα ημέρας του σετ My White Secret Toothpaste Classic Mint προσφέρει αποτέλεσμα λεύκανσης και ολοήμερης αναζωογόνησης χάρη στο λάδι μέντας που περιέχει. Η οδοντόκρεμα νυκτός είναι μαύρη επειδή περιέχει ενεργό άνθρακα. Επιδρά στα δόντια όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η αλήθεια είναι ότι επέλεξα τη συγκεκριμένη οδοντόκρεμα γιατί μου άρεσε ο σχεδιασμός και η ιδέα χρήσης οδοντόκρεμας ημέρας και νύχτας... Θα αρχίσετε να αισθάνεστε σαν να κάνετε «θεραπεία λεύκανσης». Μου άρεσε η γεύση και το άρωμα και το γεγονός ότι ενισχύει το σμάλτο των δοντιών. 

Μειονεκτήματα: Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως μειονέκτημα. Ίσως επειδή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας, οι προσδοκίες μου ήταν πολύ υψηλές. Ενώ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες στα δόντια από τον καφέ ή το κόκκινο κρασί, μετά από ένα μήνα χρήσης δεν έχω παρατηρήσει μεγάλη βελτίωση στην απόχρωση των δοντιών μου. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος. 

Swissdent Repair and Whitening

Έλλη, online editor 

Τι μου άρεσε περισσότερο: Ευχάριστη γεύση, εξαιρετικά απαλή λευκαντική οδοντόκρεμα, οι Ελβετοί ξέρουν τι κάνουν. 

Πλεονεκτήματα: Αισθάνομαι ότι μετά από μια εβδομάδα χρήσης, η οδοντόκρεμα Swissdent Repair and Whitening αφήνει τα δόντια μου πιο λεία, χωρίς πλάκα και λεκέδες, κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν οι κοινές οδοντόκρεμες. Δεν ερεθίζει τα ούλα ούτε ευαισθητοποιεί τα δόντια. Χρησιμοποιεί φυσικά ένζυμα ως δραστικά συστατικά, ενώ δεν ξηραίνει με κανέναν τρόπο τη στοματική κοιλότητα. Μετά από δύο εβδομάδες χρήσης, τα δόντια μου είναι σίγουρα πιο λευκά από πριν. 

Μειονεκτήματα: Μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω το γεγονός ότι η οδοντόκρεμα είναι πιο αποτελεσματική όταν δεν ξεπλένεται. Επίσης δεν σχηματίζει πολύ αφρό. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να συνηθίσει. 

 Αποφασίσατε να δοκιμάσετε κάποια λευκαντική οδοντόκρεμα με βάση τις κριτικές μας; Σίγουρα θα έχετε συμπεράνει από τις κριτικές, πως δεν μπορείτε να περιμένετε έντονα αποτελέσματα από τις οδοντόκρεμες λεύκανσης, αλλά μάλλον τη διατήρηση της απόχρωσης μετά από επαγγελματική λεύκανση ή λεύκανση κατά έναν έως δύο τόνους. Ταυτόχρονα, πολλές διατηρούν την υγεία της στοματικής κοιλότητας και προσφέρουν πολύπλευρη δράση.