Αρώματα με βανίλια

Κορυφαία σε πώληση

Ένα γλυκό, αναζωογονητικό και αφροδισιακό άρωμα που χρησιμοποιείται για την αποπλάνηση από αρχαιοτάτων χρόνων. Όλοι γνωρίζουν το ευχάριστο άρωμα βανίλιας. Βελτιώνει τη διάθεση, προκαλεί ευφορία και ανακουφίζει από το άγχος. Η βανίλια προέρχεται από τα «φασόλια» του φυτού της βανίλιας - μια αναρριχητική ορχιδέα με όμορφα κίτρινα άνθη. Η αρχική καταγωγή του φυτού είναι από το Μεξικό, όπου ήταν δημοφιλές ανάμεσα στους Τολτέκους και τους Αζτέκους. Σήμερα, καλλιεργείται επίσης στην Καραϊβική, την Ινδονησία και τη Μαδαγασκάρη όπου είναι και η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή βανίλιας στον κόσμο.

Ο χαρακτήρας του αρώματος βανίλιας:

Γλυκό, ευχάριστο και γκουρμέ άρωμα. Το άρωμα της βανίλιας bourbon είναι απαλό με νότες ξυλώδους καπνού.

Πώς παράγεται το άρωμα βανίλιας:

Τα «φασόλια» του φυτού της βανίλιας συλλέγονται πριν ωριμάσουν, περίπου 8 μήνες μετά την ανθοφορία. Στη συνέχεια, αποξηραίνονται και υπόκεινται σε ζύμωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δημιουργούνται μικροί κρύσταλλοι αρωματικής βανιλίνης στην οποία οφείλεται η υπέροχη γλυκιά μυρωδιά και γεύση της βανίλιας. Ολόκληρη η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και δαπανηρή, για αυτό και σήμερα το άρωμα βανίλιας παράγεται συχνά με χημικό τρόπο.

Τα αρώματα με βανίλια είναι σαγηνευτικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνουν την εντύπωση πως είναι φτηνά ή επιφανειακά. Αγαπήστε το ζεστό άρωμά τους κι επιλέξτε το ωραιότερο άρωμα με βανίλια!

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου