Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβιοτικά στα καλλυντικά

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί ή και ζωντανές καλλιέργειες που αποικίζουν στο δέρμα μας και επηρεάζουν θετικά την υγεία του. Το δέρμα μας φιλοξενεί εκατομμύρια βακτήρια, ιούς και ζυμομύκητες που το προστατεύουν από επιβλαβείς περιβαλλοντικές επιδράσεις (ρύπανση, επιβλαβή βακτήρια, ακτινοβολία UV κ.α.). Όταν φροντίζουμε επαρκώς την προστατευτική λειτουργία του δέρματος και διατηρούμε αυτές τις καλλιέργειες σε ισορροπία, το δέρμα προστατεύεται από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλαβερές ουσίες, βελτιώνεται η συνολική ποιότητα, η υφή και η ικανότητα ενυδάτωσης του δέρματος. Είναι αποδεδειγμένο πως τα προβιοτικά μειώνουν την ευαισθησία του δέρματος σε διάφορα αλλεργιογόνα.

 

Ιδιότητες των προβιοτικών

Η χρήση προβιοτικών στα καλλυντικά είναι μια καινοτομία που έχει φέρει επανάσταση στη φροντίδα του δέρματος. Χάρη στις ευεργετικές επιδράσεις τους, ενισχύουν τη συνολική ικανότητα άμυνας του δέρματος, διατηρούν την ισορροπία του μικροβιώματος (προστατευτικός φραγμός του δέρματος) και εγγυώνται δέρμα με ομορφιά και υγεία που διαρκεί.

Τα οφέλη των προβιοτικών στο δέρμα

  • Έχουν θετική επίδραση στην ευαισθησία του δέρματος.
  • Διατηρούν ένα φυσικό προστατευτικό φραγμό στο δέρμα.
  • Συμβάλλουν στη αποκατάσταση της ικανότητας ενυδάτωσης του δέρματος.
  • Αποτρέπουν τον σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
  • Μειώνουν το pH και διατηρούν το δέρμα σε ισορροπία.
  • Επιδιορθώνουν το φραγμό του δέρματος και έχουν ευεργετική επίδραση στην υφή της επιδερμίδας.
  • Μειώνουν τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων και καταπολεμούν έτσι την ακμή, τη ροδόχρου ακμή και τις ευρυαγγείες.

Καλλυντικά με προβιοτικά

Η έλλειψη ισορροπίας του δέρματος εκδηλώνεται με δυσάρεστο έκζεμα, σπυράκια και αυξημένη υπερευαισθησία. Τα καλλυντικά με προβιοτικά συμβάλλουν στην υποστήριξη των διαδικασιών καθαρισμού στο δέρμα και, με τη συστηματικά χρήση, βελτιώνουν την ποιότητα και την λάμψη του δέρματος. Τα προβιοτικά είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, όπως και για το ευαίσθητο δέρμα και δέρμα επιρρεπές σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις.

Από τα καλύτερα προβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος, είναι ο γαλακτοβάκιλλος και το μπιφιδοβακτήριο. Στο notino.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων που περιέχουν επιλεγμένα προβιοτικά, τα οποία καταπολεμούν το προβληματικό και ευαίσθητο δέρμα σε κάθε ηλικία ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης του ώριμου δέρματος.

Τα θαυματουργά προβιοτικά έχουν αποδείξει εδώ και καιρό τα οφέλη που παρέχουν στην πέψη και στην κατάσταση της ανοσίας μας. Είναι καιρός να φροντίσουμε το δέρμα μας με τον ίδιο τρόπο και να ενισχύσουμε την ικανότητα άμυνάς του, ώστε να μπορεί να προστατεύεται από επιβλαβείς παράγοντες και να διατηρείται υγιές. Ανακαλύψτε σήμερα την κατάλληλη προβιοτική κρέμα, προβιοτικό ορό ή υφασμάτινη μάσκα καθαρισμού προσώπου με προβιοτικά στο notino.gr και εξοπλίστε το δέρμα σας με έναν στρατό βακτηρίων που φροντίζει για την ομορφιά του.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου