Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ουρία

Η ουρία ή καρβαμίδιο είναι μια πολύπλευρη οργανική ένωση που χρησιμοποιείται στα anti-age καλλυντικά και στα προϊόντα περιποίησης του ξηρού και ευαίσθητου δέρματος. Αυτό το συστατικό των καλλυντικών προκαλεί πολλές φορές ανάμικτα συναισθήματα λόγω του ονόματός του. Αν και αυτή η ένωση βρίσκεται στα ούρα των θηλαστικών, η ουρία για καλλυντικούς σκοπούς παράγεται στο εργαστήριο με συνθετικό τρόπο μέσω αντίδρασης ανόργανων ουσιών. Η σύνθεσή της υπό εργαστηριακές συνθήκες αποτέλεσε ορόσημο στην ανάπτυξη της οργανικής χημείας.

 

Ιδιότητες της ουρίας

Η ουρία είναι μια οργανική ουσία περιζήτητη στην βιομηχανία καλλυντικών. Είναι κατάλληλη για την ευαίσθητη και ιδιαίτερα για την ατοπική επιδερμίδα. Είναι απολύτως ασφαλής και δεν προκαλεί αλλεργίες. Η συστηματική χρήση της συμβάλλει στη γενική βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Τα οφέλη της ουρίας στο δέρμα

  • Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης και αποτρέπει την μείωση της ελαστικότητας του δέρματος.
  • Διατηρεί την ισορροπία του ρΗ στο δέρμα και βοηθάει στη διείσδυση άλλων δραστικών ουσιών βαθιά στο δέρμα.
  • Δεσμεύει μεγάλη ποσότητα νερού και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος χωρίς περιττή επιβάρυνση. Αφήνει το δέρμα μαλακό και απαλό.
  • Προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς εξωτερικές επιδράσεις και ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος.
  • Αποτρέπει το ξεφλούδισμα του δέρματος. Αλλοιώνει γενικά τη δομή του δέρματος.

Ουρία στα καλλυντικά

Η ουρία είναι φυσικό συστατικό της επιδερμίδας μας. Αν και αυτό το συστατικό των καλλυντικών είναι κατασκευασμένο τεχνητά, το δέρμα το αποδέχεται εύκολα και δεν εμφανίζονται ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Το ποσοστό της ουρίας στο δέρμα μειώνεται με την ηλικία με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η φυσική ενυδάτωση του δέρματος καθώς και η συνολική του ελαστικότητα. Έτσι, συνιστάται ο εφοδιασμός της ουρίας στο δέρμα μέσω καλλυντικών προϊόντων. 

Στο notino.gr θα βρείτε μεγάλη επιλογή προϊόντων που περιέχουν ουρία και πληρούν τα κριτήριά σας. Η κρέμα με ουρία θα γίνει ο τέλειος σύντροφος στην πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Οι κρέμες προσώπου ημέρας και νύχτας με ουρία συμβάλλουν στην σύσφιξη του ξηρού δέρματος και αποκαθιστούν την ελαστικότητα και τη νεανική του όψη. Η κρέμα με ουρία εγγυάται εντατική ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος μετά το μπάνιο.

Για τις έντονα σκασμένες φτέρνες και το ξηρό δέρμα των ποδιών συνιστούμε κρέμα ποδιών με ουρία. Η συστηματική χρήση ενυδατώνει τα πόδια και αποκαθιστά την απαλότητα του δέρματος, αποτρέποντας το μελλοντικό σκάσιμο.

Μια κρέμα χεριών με ουρία δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σας ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι. Η ουρία διεισδύει βαθιά στο δέρμα, δεσμεύει την υγρασία και αποτρέπει το σχηματισμό εκζέματος.

Η ουρία στα καλλυντικά προσώπου και της επιδερμίδας ολόκληρου του σώματος, σχηματίζει μια προστατευτική ασπίδα που δεσμεύει την ενυδάτωση εσωτερικά και προστατεύει από επιβλαβείς επιδράσεις εξωτερικά. Η ουρία φροντίζει ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα. Δοκιμάστε την!

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου