Ξύστρα γλώσσας

Ξεφορτωθείτε την επίστρωση στη γλώσσα και απολαύστε φρέσκια αναπνοή! Χρησιμοποιήστε μια ξύστρα γλώσσας μαζί με την οδοντόβουρτσα, το στοματικό διάλυμα και το οδοντικό νήμα για να αφαιρέσετε την επίστρωση από τη γλώσσα και να αποφύγετε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ξύστρα για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συγκεντρώνονται βακτήρια στην επιφάνεια της γλώσσας, τα οποία προκαλούν την κακοσμία του στόματος. Γι΄ αυτό τον λόγο, εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών και τον καθαρισμό των μεσοδόντιων διαστημάτων, είναι καλό να καθαρίζετε επίσης την επίστρωση της γλώσσας. Τα βακτήρια και η πλάκα αρχίζουν να εξαπλώνονται από τη γλώσσα εντός μιας ώρας από το βούρτσισμα των δοντιών και φθείρουν το σμάλτο των δοντιών.

Η επίστρωση στη γλώσσα είναι έντονη το πρωί μετά το ξύπνημα. Τη νύχτα, όταν κοιμάστε, απελευθερώνονται τοξίνες από το σώμα στην επιφάνεια της γλώσσας. Γι΄ αυτό το λόγο, μπορείτε να παρατηρήσετε μια άσπρη επίστρωση στη γλώσσα σας το πρωί. Για να αποφύγετε την επιστροφή αυτών των τοξινών στο σώμα, για παράδειγμα με την κατάποση τροφής, καθαρίστε τη γλώσσα αμέσως μόλις ξυπνήσετε με μια ξύστρα γλώσσας.

Πώς να απαλλαγείτε από την επίστρωση στη γλώσσα;

Η χρήση της ξύστρας - γλώσσας είναι εύκολη: Περάστε την ξύστρα στη γλώσσα με κινήσεις από πίσω προς τα εμπρός. Όταν φτάσετε στην άκρη της γλώσσας, ξεπλύνετε την ξύστρα με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καθαριστεί πλήρως η γλώσσα σας.

Στο notino.gr θα βρείτε ξύστρες γλώσσας από καουτσούκ ή πλαστικό που απομακρύνουν αποτελεσματικά την επίστρωση της γλώσσας. Όποιο υλικό κι αν επιλέξετε, η απομάκρυνση των βακτηρίων από την επιφάνεια της γλώσσας είναι πιο αποτελεσματική από ότι με την χρήση οδοντόβουρτσας. Χρησιμοποιήστε ξύστρα γλώσσας Curaprox ή G.U.M τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Μην παραλείψετε τη χρήση στοματικού διαλύματος και απολαύστε φρέσκια αναπνοή όλη την ημέρα!