Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Sonic, ταλάντωσης ή μαγνητική iO; Για ευαίσθητα δόντια ή για έντονη λεύκανση; Μάθετε πώς να επιλέξετε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για εσάς.
 
Όλοι οι τύποι από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες σαφέστατα υπερβαίνουν τις δυνατότητες μιας κλασικής χειροκίνητης οδοντόβουρτσας, δεν υπάρχει πραγματικά καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο αυτούς τύπους οδοντόβουρτσας έγκειται στο σχήμα της κίνησης, που κάνει η κεφαλή της βούρτσας κατά τον καθαρισμό.
 
Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να εκτελούν με ευκολία δεκάδες χιλιάδες μικροκινήσεις ανά λεπτό, και γι’ αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες. Και αν εξακολουθείτε να μην ξέρετε ποια τεχνολογία να επιλέξετε, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:
 
  • Για ακριβή και βαθύ καθαρισμό επιλέξτε οδοντόβουρτσες ταλάντωσης.
  • Ένας απαλός καθαρισμός αντίθετα εξασφαλίζεται με μια ήπια δονούμενη sonic οδοντόβουρτσα.
  • Εάν θέλετε έναν συνδυασμό και των δύο, δοκιμάστε την μαγνητική οδοντόβουρτσα με τεχνολογία iO.

Sonic οδοντόβουρτσα

Η sonic οδοντόβουρτσα λειτουργεί με βάση την αρχή του sonic καθαρισμού υψηλής συχνότητας με κατεύθυνση προς τα πάνω και προς τα κάτω, με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι η οδοντόβουρτσα δονείται πολύ γρήγορα και απαλά. Αυτή η κίνηση είναι ιδανική για την απαλή και ταυτόχρονα σχολαστική αφαίρεση της πλάκας από την επιφάνεια των δοντιών και των ούλων. Αυτός ο τύπος οδοντόβουρτσας είναι κατάλληλος για παιδιά και για όσους από εσάς έχουν πιο ευαίσθητα δόντια. Το σχήμα της κεφαλής είναι συνήθως στενό και επίμηκες.

Οδοντόβουρτσα ταλάντωσης

Η οδοντόβουρτσα ταλάντωσης λειτουργεί με την ίδια αρχή, αλλά, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, δεν κινείται πάνω-κάτω, αντίθετα κινείται περιστροφικά. Περιστρέφεται μπρος-πίσω σε μικροκύκλους, και γι’ αυτό συνήθως έχει στρογγυλή κεφαλή. Πολλές οδοντόβουρτσες με τεχνολογία ταλάντωσης-περιστροφής κινούνται, εκτός από κυκλικά και εμπρός-πίσω. Επομένως, είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικές για την αφαίρεση των λεκέδων στα δόντια (π.χ. μετά από καφέ ή κόκκινο κρασί).

Μαγνητική οδοντόβουρτσα iO

Η μαγνητική οδοντόβουρτσα με τεχνολογία iO κατασκευάζεται προς το παρόν μόνο από την Oral-B. Συνδυάζει την απαλή ενέργεια των μικρο-δονούμενων ινών με μια στρογγυλή κεφαλή, που αναπτύχθηκε από οδοντιάτρους. Λόγω του σχήματος της κεφαλής, πρόκειται για μια οδοντόβουρτσα που ταλαντώνεται χωρίς παλμούς μπρος-πίσω και η οποία κινείται από ένα μαγνητικό μοτέρ. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται, επίσης, και ένας μαγνητικός φορτιστής.

Εξοικονομεί χρόνο

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι ο συνιστώμενος χρόνος καθαρισμού. Πρόκειται για 2 έως 3 λεπτά, που είναι διάστημα σημαντικά μικρότερο από τους χειροκίνητους προκατόχους του. Αν μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σας εξοικονομεί έστω και ένα λεπτό την ημέρα, θα σας εξοικονομήσει 6 ολόκληρες ώρες σε ένα χρόνο! Επιπλέον, ο μικρότερος χρόνος καθαρισμού διευκολύνει την καθιέρωση μιας τακτικής συνήθειας καθαρισμού των δοντιών.

Παιδιά

Συνολικά ο καθαρισμός με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι πιο διασκεδαστικός και οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να βουρτσίζουν για αρκετά λεπτά τη φορά. Θα διαβάσετε συχνά σε κριτικές ότι ακόμη και στα παιδιά αρέσουν αυτές οι οδοντόβουρτσες πολύ περισσότερο. Αν, λοιπόν, θέλετε να γλιτώσετε τον εαυτό σας από την καθημερινή μάχη με το αλιγάτορα παιδί σας, πάρτε του ένα σετ ηλεκτρικού καθαρισμού για τα γενέθλιά του ή για τα Χριστούγεννα.

Πώς γίνεται αυτό

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή τεχνική καθαρισμού. Ξεχάστε το ξέφρενο μπρος-πίσω, που κάνει την οδοντόβουρτσά σας να μοιάζει με σκούπα μάγισσας. Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κάνει τη δουλειά για εσάς. Απλώς ενεργοποιήστε την και σιγουρευτείτε ότι αγγίζει όλα τα δόντια σε όλα τα σημεία.

Με οποιαδήποτε οδοντόβουρτσα, πάντα ξεκινάμε να βουρτσίζουμε τα επάνω δόντια. Ο λόγος είναι απλός. Δεν θέλουμε να βουρτσίζουμε με κόπο τα κάτω δόντια μας και στη συνέχεια να «πετάμε» τη βρωμιά επάνω τους, ενώ βουρτσίζουμε να πάνω δόντια .

 

Τοποθετήστε πρώτα την οδοντόβουρτσα στα πίσω δόντια και αφήστε την να δουλέψει σε κάθε δόντι για λίγα δευτερόλεπτα. Η ιδανική θέση είναι στο όριο ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα, καθώς εκεί συγκρατούνται οι περισσότερες ακαθαρσίες. Καθαρίστε σχολαστικά το εξωτερικό τόξο, το εσωτερικό τόξο και τις επιφάνειες δαγκώματος.

Πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν ενσωματωμένο έναν αισθητήρα πίεσης, που σας ειδοποιεί όταν πιέζετε πολύ δυνατά. Οι περισσότερες διαθέτουν επίσης χρονόμετρο, που μετράει το χρόνο που χρειάζεται για να καθαρίσει σχολαστικά για εσάς. Ο συνδυασμός οδοντόβουρτσας και μιας έξυπνης εφαρμογής, που σας δείχνει πώς τα πάτε σε πραγματικό χρόνο, δεν είναι επίσης σπάνιος.

Απλώς δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Ρίξτε μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα στη βαλίτσα σας μόνο αν σκοπεύετε να μείνετε για πολύ καιρό στην άγρια φύση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες εύκολα διαρκούν για μερικές ημέρες με μια φόρτιση, αλλά ακόμη κι αυτές κάποια στιγμή θα ξεφορτιστούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είστε ευτυχείς να έχετε μαζί σας έναν παλιό, καλό χειροκίνητο συνεργάτη.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου