Αναρροφητήρας βλέννας για μωρά

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Δώρα και προσφορές

Παιδικοί ρινικοί αναρροφητήρες για τα μικρά σας

Καθαρίζει τη μύτη κάθε παιδιού! Ένας ποιοτικός αναρροφητήρας βλέννας πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε βρεφικό εξοπλισμό. Είναι ο ιδανικός βοηθός εάν το μωρό υποφέρει από βλέννα και βουλωμένη μύτη όταν είναι κρυομένο, αλλά μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε για την καθημερινή υγιεινή και για την αφαίρεση των ρύπων από τη μύτη των μωρών. Έτσι είναι απαραίτητο να διαλέξετε έναν αναρροφητήρα ο οποίος όχι μόνο είναι εύκολος στο χειρισμό, αλλά επίσης εύκολος στον καθαρισμό. Σήμερα θα σας συμβουλέψουμε πώς να διαλέγετε τον καλύτερο ρινικό αναρροφητήρα.

Πώς να διαλέγετε αναρροφητήρα βλέννας

Κάθε μέρα μπαίνουν ρύποι στη μύτη του μωρού προκαλώντας ερεθισμό ή ακόμη και το σχηματισμό βλέννας. Μια βουλωμένη μύτη του μωρού, το οποίο δεν μπορεί ακόμη να φυσήξει τη μύτη και αναπνέει από το στόμα, προκαλεί προβλήματα με την αναπνοή, την κατανάλωση γάλακτος και τον ανήσυχο ύπνο. Ο ρινικός αναρροφητήρας ανακουφίζει από τη βλέννα γρήγορα και απαλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη γέννηση του μωρού.

Είδη ρινικού αναρροφητήρα

Διάφορα είδη αναρροφητήρα ανάλογα με τη χρήση, την εμφάνιση, το θόρυβο και την αποτελεσματικότητα.

 • Οι ρινικοί σωλήνες ή χειροκίνητοι αναρροφητήρες βλέννας είναι πολύ εύκολοι και αθόρυβοι στη χρήση. Με τη βοήθεια του εύκαμπτου σωλήνα, το ένα άκρο του οποίου μπαίνει στη μύτη του παιδιού και το άλλο στο στόμα σας, η βλέννα που έχει παραμείνει στη μύτη αναρροφάται απαλά. Πρόκειται για έναν συμπαγή τύπο αναρροφητήρα κατάλληλο κυρίως για ήπια κρυολογήματα.
 • Ο αναρροφητήρας βλέννας με μπαλονάκι είναι αθόρυβος και πρακτικός, κατάλληλος για καθημερινή χρήση. Λειτουργεί όπως ένα μπαλόνι, η άκρη του οποίου μπαίνει στη μύτη του μωρού, και όταν απελευθερώνεται το μπαλόνι δημιουργείται ένα κενό, το οποίο απορροφά αργά μέσα του τη βλέννα.
 • Ο ρινικός αναρροφητήρας για ηλεκτρική σκούπα είναι κατάλληλος για οικιακή χρήση, για πραγματικά έντονο κρυολόγημα. Αυτό το είδος αναρροφητήρα πρέπει να συνδεθεί με την ηλεκτρική σκούπα, ενώ εάν χρειαστεί μπορεί να λειτουργήσει και από το στόμα. Ο αναρροφητήρας βλέννας για ηλεκτρική σκούπα είναι πολύ αποτελεσματικός, όμως ο θόρυβος της σκούπας μπορεί να είναι δυσάρεστος για το μωρό.
 • Ο ηλεκτρικός ρινικός αναρροφητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες και είναι πολύ αποτελεσματικό είδος αναρροφητήρα, κατάλληλος για έντονο κρυολόγημα. Όχι μόνο είναι αθόρυβος, αλλά επίσης συμπαγής και κατάλληλος για ταξίδια.

Πώς να χρησιμοποιείτε τον αναρροφητήρα βλέννας

Η αναρρόφηση με τον αποφρακτήρα μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστη για το μωρό, όμως είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία που φέρνει την επιθυμητή ανακούφιση από μια βουλωμένη μύτη. Εδώ θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την αναρρόφηση πιο εύκολη για το μωρό:

 • Προτού χρησιμοποιήσετε τον αναρροφητήρα για πρώτη φορά, πάντα διαβάζετε προσεκτικά το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης.
 • Πριν την αναρρόφηση κάντε πλύση με σταγόνες θαλασσινού νερού στη μύτη του μωρού και αφήστε να δράσουν για τουλάχιστον 3 λεπτά. Το θαλασσινό νερό επιταχύνει τη διάλυση, απελευθερώνει τη βλέννα και διευκολύνει την αναρρόφηση.
 • Όταν κάνετε αναρρόφηση βλέννας χρησιμοποιώντας αναρροφητήρα με μπαλόνι, τότε πιέστε πρώτα το μπαλόνι, εισάγετε το σωλήνα στην άκρη του ρουθουνιού και τέλος απελευθερώστε το μπαλόνι.
 • Εάν δεν μπορείτε να πιάσετε τα πάντα, μετακινήστε απαλά την άκρη του αναρροφητήρα στο ρουθούνι.
 • Ο παιδικός αναρροφητήρας βλέννας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τη νύχτα, εάν η βουλωμένη μύτη εμποδίζει τον ήσυχο ύπνο του μωρού σας.
 • Εάν ο γιατρός σας έχει συστήσει ένα ρινικό σπρέι, εφαρμόστε το μόνο αφού η μύτη είναι καθαρή.

Πώς να καθαρίζετε τον ρινικό αναρροφητήρα

Οι αναρροφητήρες βλέννας πρέπει να καθαρίζονται όχι μόνο πριν την πρώτη χρήση, αλλά και πριν και μετά από κάθε χρήση.

 • Πριν την πρώτη χρήση, πλύντε τον αναρροφητήρα με ζεστό νερό. Εάν συστήνεται από τον κατασκευαστή, μπορείτε επίσης να τον αποστειρώσετε σε βραστό νερό.
 • Μετά από κάθε χρήση, αποσυναρμολογήστε τον αναρροφητήρα και πλύντε κάθε κομμάτι καλά ή αποστειρώστε το.
 • Ο ρινικός αναρροφητήρας πρέπει πάντα να είναι εντελώς στεγνός πριν την επόμενη χρήση.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε απολυμαντικά διαλύματα ή οινόπνευμα για τον καθαρισμό.

Χρησιμοποιώντας τον ρινικό αναρροφητήρα θα ανακουφίσετε εύκολα και γρήγορα τη μύτη του μωρού σας από τη βλέννα ή τους ρύπους που μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες επιπλοκές. Ο πρακτικός σωλήνας του αναρροφητήρα μπορεί να τραβήξει κάθε βλέννα, ενώ το μπαλονάκι χωράει τέλεια σε κάθε τσάντα αλλαγής. Διαλέξτε τον καλύτερο αναρροφητήρα βλέννας για μωρά στο notino.gr.