Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Grès

Gres

Η επωνυμία Grès αντιπροσωπεύει την κομψότητα, τη θηλυκότητα και τη διαχρονικότητα. Τα φημισμένα κομμάτια μόδας της έχουν γίνει συνώνυμα της haute couture και έχουν φορεθεί από διασημότητες όπως η Marlene Dietrich, η Greta Garbo ή η Jacqueline Kennedy.

Η επωνυμία δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Germaine Émilie Krebs, γνωστή ως Madame Grès, η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας ήδη από τη δεκαετία του 1930. Το 1942 άνοιξε τον οίκο μόδας Grès, το όνομα του οποίου αποτελούσε αναγραμματισμό του μικρού ονόματος του συζύγου της, ενός Ρώσου ζωγράφου που ονομαζόταν Serge Czerefkov.

Το πρώτο άρωμα Grès εμφανίστηκε το 1958. Ήταν το Grès Cabochard με νότες από δέρμα, εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στην Ινδία από το οποίο μόλις είχε επιστρέψει η Madame Grès. Αυτό το θρυλικό άρωμα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα στην αγορά και συνεχίζει να είναι αγαπημένο. Δημοφιλές επίσης είναι το eau de toilette Grès Madame Grès με τόνους ανανά, σανταλόξυλου και πατσουλί ή το λουλουδένιο Grès Cabotine de Grès, το οποίο κρύβει τη μυρωδιά της τουμπερόζας, του υάκινθου και των γαρίφαλων.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου