Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Chanel

Chanel

Η ιδρύτρια της εταιρείας Chanel, η γνωστή και ως «βασίλισσα της μόδας» Gabrielle Bonheur Chanel, γεννήθηκε το 1883 στη μικρή πόλη Saumur της δυτικής Γαλλίας. Κατέκτησε τον κόσμο της μόδας στο το Παρίσι με τα καινοτόμα της σχέδια για κοστούμια με παντελόνια και φούστες.

Η Coco Chanel ξεκίνησε σαν τραγουδίστρια σε μπαρ και τότε απέκτησε και το ψευδώνυμό της. Το 1912 άνοιξε το πρώτο της σαλόνι μόδας και σύντομα εξελίχθηκε σε αναγνωρισμένη σχεδιάστρια. Στα μέσα του 20ου αιώνα καθόριζε τις τάσεις της υψηλής ραπτικής και κομμάτια της εταιρείας Chanel φορούσαν διασημότητες όπως η Jacqueline Kennedy και η Grace Kelly.

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και η G. B. Chanel επέκτεινε τη δραστηριότητά της στον τομέα των καλλυντικών και της αρωματοποιίας. Το πρώτο άρωμα Chanel εμφανίστηκε στην αγορά το 1921 και πρόκειται για το θρυλικό Chanel N° 5, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο γνωστά και κορυφαία σε πωλήσεις αρώματα όλων των εποχών. Σήμερα, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε χωρίς αμφιβολία λατρεμένα και τα αρώματα Chanel Chance, Chanel Coco Mademoiselle, Chanel Allure Homme Sport και Chanel Gabrielle.

πλήρες κείμενο απόκρυψη κειμένου

«Το άρωμα είναι ένα αόρατο, αλλά απαραίτητο και αναντικατάστατο αξεσουάρ μόδας. Ανακοινώνει την εμφάνιση μιας γυναίκας στο χώρο και υπενθυμίζει την παρουσία της όταν λείπει». Coco Chanel