Ξύρισμα και αποτρίχωση

Κορυφαία σε πώληση

Τα πάντα για το ξύρισμα και την αποτρίχωση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσετε τις τρίχες αποτελεσματικά και γρήγορα. Κάποιες τρίχες αφαιρούνται για λίγες ημέρες και άλλες για περισσότερες εβδομάδες. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για εσάς;

Ξύρισμα ή αποτρίχωση;

 • Το ξύρισμα απομακρύνει μόνο το ορατό μέρος της τρίχας χωρίς τη ρίζα. Είναι ανώδυνο αλλά λιγότερο μόνιμο.
 • Η αποτρίχωση απομακρύνει τις τρίχες από τη ρίζα και αφήνει την επιδερμίδα πιο λεία για μεγαλύτερο διάστημα. Με εξαίρεση τα αποτριχωτικά IPL είναι, παρ’ όλα αυτά, συνήθως λίγο πιο επώδυνα.

Μέθοδοι ξυρίσματος στο σπίτι

 • Το γυναικείο ξύρισμα με ξυραφάκια ή η ξυριστική μηχανή είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να αφαιρείτε τις τρίχες στην άνεση του σπιτιού σας. Γρήγορα και εύκολα. Όταν ξυρίζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ξυριστική μηχανή με λεπίδες, κλασικό ξυραφάκι μίας ή περισσότερων χρήσεων ή ηλεκτρική ξυριστική μηχανή. Πριν ξυριστείτε με λεπίδα ή ξυραφάκι, μην ξεχάσετε να μαλακώσετε τις τρίχες και την επιδερμίδα σας με αφρό, λάδι ή τζελ ξυρίσματος – αυτό θα διευκολύνει το ξύρισμα και θα αποτρέψει τον ερεθισμό.
 • Απλώστε την κρέμα ξυρίσματος γρήγορα και εύκολα και μετά από μερικά λεπτά σκουπίστε την με μία σπάτουλα μαζί με τις τρίχες. Είναι απαλή με την επιδερμίδα και δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού όταν την χρησιμοποιείτε. Αν υποφέρετε από ερεθισμό, δοκιμάστε μια extra απαλή κρέμα ξυρίσματος για ευαίσθητη επιδερμίδα.

Μέθοδοι αποτρίχωσης στο σπίτι

 • Το αποτριχωτικό κερί είναι ένας εύκολος τρόπος αφαίρεσης των τριχών στην άνεση του σπιτιού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε τις ταινίες με κερί στις παλάμες σας, να τις εφαρμόσετε στο δέρμα που έχει τρίχες και να τις τραβήξετε μετά από λίγο. Κάντε το ίδιο όταν εφαρμόζετε μόνο του το κερί, το οποίο πρέπει να είναι σε υγρή μορφή. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι γρήγορη, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι κάπως επώδυνη. Εξαρτάται από το μέρος αποτρίχωσης αλλά και από το πόσο ευαίσθητες είστε.
 • Η αποτριχωτική πάστα ζάχαρης έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Η πάστα ζάχαρης χρησιμοποιείται κυρίως για να αφαιρέσει τις τρίχες από τις ευαίσθητες περιοχές – είναι πιο απαλή και λιγότερο επώδυνη. Η πάστα ζάχαρης απλώνεται αντίθετα προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των τριχών, την αφήνετε να δράσει και να σταθεροποιηθεί για λίγο και στη συνέχεια τραβάτε προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των τριχών.
 • Τα αποτριχωτικά είναι μηχανές αφαίρεσης τριχών με αποτελέσματα που διαρκούν:
  • ○ Η αποτριχωτική μηχανή IPL είναι ένας ανώδυνος τρόπος να αφαιρέσετε τρίχες. Δουλεύει με βάση την αρχή των ελαφρών παλμών που καταστρέφουν τη ρίζα της τρίχας. Μια ανώδυνη αποτριχωτική μηχανή αποτρέπει την ανάπτυξη των τριχών για έως και μερικές εβδομάδες. Το αποτέλεσμα αυτής της σπιτικής μεθόδου είναι παρόμοιο με την μόνιμη αποτρίχωση.
  • ○ Η κλασική αποτριχωτική μηχανή τραβάει την τρίχα μαζί με τη ρίζα. Το αποτέλεσμα διαρκεί, αλλά μπορεί να πονέσει. Αυτό καθιστά πολύ πιο βολικό να επενδύσετε σε μια συσκευή αποτρίχωσης IPL. Ανάλογα με το που θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες, μπορείτε να επιλέξετε μια αποτριχωτική μηχανή για το πρόσωπο, τα πόδια ή τις μασχάλες ή να επιλέξετε μια αποτριχωτική μηχανή με διάφορα εξαρτήματα.

Πότε να διαλέξετε ξύρισμα και πότε αποτρίχωση;

Δεν είστε σίγουρες αν το ξύρισμα ή η αποτρίχωση είναι καλύτερη για εσάς; Και τι εργαλείο να χρησιμοποιήσετε; Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες μας:

 • Πρέπει να επιλέγετε ξύρισμα ή αποτρίχωση για το πρόσωπό σας σεβόμενοι την ευαίσθητη επιδερμίδα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος για το πρόσωπο ή μια ξυριστική μηχανή για το πρόσωπο, αν θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες του προσώπου σας.
 • Μπορείτε να επιλέξετε ξύρισμα ή αποτρίχωση για τα πόδια σας σχεδόν χωρίς κανέναν περιορισμό. Το κλασικό γυναικείο ξυραφάκι είναι πολύ αγαπημένο. Παρ’ όλα αυτά η επιδερμίδα των ποδιών είναι συχνά λιγότερο ευαίσθητη, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλασική αποτριχωτική μηχανή ή κερί αποτρίχωσης, που έχουν αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας από ότι το ξυραφάκι.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καλής ποιότητας ξυριστική μηχανή για να ξυρίσετε την ευαίσθητη περιοχή. Για καλύτερα και ανώδυνα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε μια αποτριχωτική μηχανή IPL για την ευαίσθητη περιοχή.
 • Η μασχάλη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του σώματος κι έτσι σας συστήνουμε να προτιμάτε ένα απαλό αποτριχωτικό για την μασχάλη. Προμηθευτείτε είτε μια κρέμα αποτρίχωσης είτε μια καλή ξυριστική μηχανή. Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος.
 • Τα χέρια ίσως υποφέρουν από ερεθισμό εξαιτίας του ξυρίσματος, και οι τρίχες που μεγαλώνουν στα χέρια είναι εμφανείς. Έτσι, επιλέξτε μια μέθοδο που διαρκεί κι επίσης είναι τόσο απαλή: μια συσκευή αποτρίχωσης IPL ή μια αποτριχωτική πάστα ζάχαρης.

Τώρα ξέρετε πώς να αφαιρείτε τις τρίχες σωστά. Διαλέξτε το καλύτερο για αποτρίχωση στο σπίτι και ξύρισμα και απολαύστε λεία και χωρίς τρίχες επιδερμίδα!