Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Δοκιμάστε φέτος να αξιοποιήσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διαφορετικά. Γιορτάστε τη θηλυκότητα!
23/2/2023Jana Potuznik
Χρόνος ανάγνωσης 7΄
Η θηλυκότητα είναι κάτι βαθιά μέσα μας. Είναι η δύναμη, η ενέργεια, η σοφία και η καλοσύνη μας, και η πίστη στο ποιοι είμαστε. Και πότε άλλοτε είναι η καλύτερη περίοδος για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο καταπληκτική είναι αυτή η εσωτερική μας ενέργεια παρά τις ημέρες κοντά στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Πολλοί ρόλοι ζωής, πάντα σε πλήρη λειτουργία

Ξέρετε τι ισχύει για εμάς τις γυναίκες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα επαγγέλματα και τις εθνικότητες; Είμαστε καταπληκτικές! Multitasking μάγισσες. Σκληρά εργαζόμενες. Αφοσιωμένες μητέρες, αξιόπιστες συνάδελφοι, πιστές φίλες. Ερωμένες. Σύζυγοι. Συνεργάτιδες και αγαπημένες. 

Βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολλούς ρόλους της ζωής μας και τα δίνουμε όλα σε όλους. Χαρίζουμε συμβουλές, χαμόγελα και τις ιδέες μας. Γινόμαστε οι μοχλοί, οι εμπνευστές, μπορούμε να λύσουμε τα άλυτα και να οργανώσουμε τα ανοργάνωτα. Όταν λάμπουμε εμείς, λάμπει και ο κόσμος γύρω μας. Και για να μπορούμε να λάμπουμε έτσι και για τον ίδιο τον εαυτό μας, πρέπει να περιποιηθούμε την ενέργεια της ικανοποίησης και της έντονης εσωτερικής θηλυκότητάς μας. Πώς μπορείτε να μάθετε να το κάνετε κι εσείς;

1. Αγαπήστε αυτό που είστε

Αγαπήστε όχι μόνο το γεγονός ότι μπορείτε να χειριστείτε και να αντέξετε σχεδόν τα πάντα στον κόσμο. Αλλά και το ότι είστε συναισθηματικές, ευάλωτες, εύθραυστες. Ότι μπορείτε να γελάσετε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, αλλά και να καταρρεύσετε. Ότι ενθουσιάζεστε γρήγορα με νέα πράγματα, αλλά δεν μπορείτε να τα ολοκληρώσετε. Ότι δεν έχετε μόνο τα δυνατά σας σημεία, αλλά και μερικές αδυναμίες. Γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη πλευρά του καθενός μας.

Θαυμάστε το γεγονός ότι μπορείτε να ονειρεύεστε και πιστέψτε ότι τα όνειρά σας μια μέρα θα πραγματοποιηθούν. Ότι μπορείτε να προσκολληθείτε σε οράματα και να δείτε τους κανόνες της λογικής ακόμη και σε φαινομενικά παράλογα πράγματα. Ότι απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα και βιώνετε την ευτυχία όταν ανατέλει ο ήλιος αλλά και όταν έχετε χρόνο να καθίσετε, να ανάψετε ένα κερί και να διαβάσετε για λίγο. 

2. Πιστέψτε στην αγάπη

Αυτή που διαρκεί για μια ζωή ακόμη και με την πρώτη ματιά. Πιστέψτε σε αυτήν, ακόμη κι αν δεν έχετε βρει ακόμη τη δική σας. Και πάνω απ’ όλα, πιστέψτε στην αγάπη για τον εαυτό σας. Θαυμάστε αυτό το αιώνιο παιδί μέσα σας που τρέχει ξυπόλητο στο λιβάδι μέσα στη βροχή και ουρλιάζει από ευτυχία. Απλώς σκεφτείτε τον εαυτό σας ως έναν μεγάλο θησαυρό. Και προσπαθήστε να βλέπετε την αγάπη σε όλα γύρω σας, όχι μόνο στον ερωτικό σας σύντροφο.

3. Ζήστε με καλοσύνη

Βρίσκουμε αμέσως λάθη στον εαυτό μας, έτσι δεν είναι; Αλλά τι γίνεται με τα ωραία χαρακτηριστικά, τις δεξιότητες, τα κομπλιμέντα στον εαυτό σας; Ενισχύστε τα για το οτιδήποτε! Για τα μικρά πράγματα και την καθημερινότητα. Να είστε τόσο ευγενικές με τον εαυτό σας όσο είστε με τα παιδιά σας ή με τις καλύτερες φίλες σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας όταν χρειάζεται. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει τον πόνο, μην κρύβετε τα δάκρυα και εκτιμήστε τον εαυτό σας ακόμη κι όταν δείχνει αδυναμία. Γιατί υπάρχει μεγάλη δύναμη σε αυτό. 

Πώς μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας την Ημέρα της Γυναίκας;

4. Κρατήστε τα όριά σας...

...και μην αφήνετε αυτούς που σας πληγώνουν να σας πλησιάζουν. Γίνετε ρεαλιστές κάθε φορά που κάποιος λέει: «Πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για σένα!» Προσέξτε τη χειραγώγηση και μάθετε να την αναγνωρίζετε. Μόνο εσείς μπορείτε να σκεφτείτε τί είναι πραγματικά καλό για τον εαυτό σας. Όποιος θέλει να σας σπρώξει εκεί που δεν θέλετε να πάτε, θα παραμείνει για πάντα ένας χειριστής που δεν σας σέβεται. 

5. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Το να κρατάτε τα όριά σας σημαίνει ότι εμπιστεύεστε και αυτό που αισθάνεστε. Πιστέψτε ότι η ιδέα σας είναι καλή, ότι η συνταγή σας μπορεί να δουλέψει καλύτερα από την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή, ότι μπορείτε να έχετε ένα σπουδαίο επιχειρηματικό σχέδιο ακόμη και αν δεν έχετε διευθύνει ποτέ επιχείρηση, ή ότι θα πετύχετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό ακόμη και αν μόλις αρχίζετε να μαθαίνετε αγγλικά. 

Το να κάνετε αυτό που νιώθετε είναι άλλο ένα γυναικείο must have. Ακόμα κι αν πρέπει να το μάθετε στην αρχή φορώντας ένα old school άρωμα αντί για ένα μοντέρνο, που είναι της μόδας τώρα. Ή μπορείτε πραγματικά να φάτε ό,τι θέλετε. 

Το να κάνετε αυτό που νιώθετε εσείς σωστό και όχι αυτό που λένε οι γύρω σας, είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες πηγές της σέξι θηλυκής ενέργειας. Κι αυτό ισχύει επίσης για το τι φοράτε, πώς βάφεστε, τι προφίλ ή τι εκπομπές παρακολουθείτε καθώς και τι μουσική ακούτε. 

Γιατί; Υπάρχει μια αυτοπεποίθηση στο να ζείτε σύμφωνα με τον εαυτό σας που είναι ελκυστική, την οποία θαυμάζουν άνδρες και γυναίκες, και αυτό είναι πιο σημαντικό από την επωνυμία της τσάντας που μόλις επιλέξατε ή το χρώμα μαλλιών ή το μέγεθος ρούχων που φοράτε. Η πίστη στον εαυτό σας είναι μια πολύ πιο σημαντική και πολύ πιο θεμελιώδης πηγή έλξης. 

6. Αναδείξτε το σώμα σας

Εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε το σώμα σας. Δεν είναι αρκετά συμμετρικό; Αρκετά ψηλό; Έχει ραγάδες; Καμπύλες; Τις πρώτες ρυτίδες; Φτάνει! Το σώμα σας είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Πολλά από αυτά μπορεί ήδη να σας απασχολούν, ίσως δεν γεννηθήκατε με το σώμα μοντέλου. Αλλά δεν έχει σημασία. 

Πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να τρέφεται σωστά για να διατηρείται η ροή της ενέργειας. Χρειάζεται το φυσικό άγγιγμα (το δικό σας και των αγαπημένων σας προσώπων), χρειάζεται αγκαλιές, φιλιά, χάδια και να γίνεται αποδεκτό γι’ αυτό που είναι. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε ευτυχισμένες σε αυτό. Και μόνο τότε θα απολαμβάνετε τη θηλυκότητά σας και τη ζωή σας σε κάθε ανάσα που παίρνει. Με την απόλυτη αποδοχή του φυσικού σας σώματος.

7. Να είστε ευγνώμονες

Δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά προσπαθήστε να εκφράζετε καθημερινά ευγνωμοσύνη για όλα αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες. Πριν κοιμηθείτε στο σκοτάδι και κάτω από τα σκεπάσματα. Ή γράψτε το στο χαρτί και αναπολήστε τις σκέψεις σας. Ευχαριστήστε για καθετί που έφερε γαλήνη στη μέρα σας, το οποίο είναι συνηθισμένο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Ευχαριστήστε για την ίδια τη ζωή. «Είμαι ευγνώμων» θα πρέπει να είναι το καθημερινό σας μάντρα. Ένα ακόμη σκαλοπάτι προς την αγνή ενέργεια της θηλυκότητας.

Ναι, για τον καθένα μας, κάτι από τα επτά φαινομενικά μικρά πράγματα αποτελεί πρόκληση για κάτι διαφορετικό. Αλλά μην τα παρατάτε. Στο όνομα της γυναικείας ομορφιάς, της θηλυκότητας και της όμορφης ενέργειας που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από μακριά. Να έχετε μια υπέροχη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αγαπημένες μας!

Διαβάστε περισσότερα