Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DAILY ROUTINE: Αποτοξίνωση και καθαρισμός επιδερμίδας

9 Ιανουαρίου 2018Notino
Προχριστουγεννιάτικο άγχος, λιπαρό φαγητό και πάρτι ... Το τέλος του χρόνου είναι πάντα πρόκληση και δεν είναι περίεργο που με το νέο έτος χρειαζόμαστε την απαραίτητη αποτοξίνωση και αναγέννηση. Η αποτοξίνωση δεν αφορά μόνο την κατανάλωση χυμών από φρούτα και ροφημάτων από βότανα, αλλά και βαθύ καθαρισμό του δέρματος, στο οποίο επίσης άφησε αρνητικά σημάδια το τέλος του έτους. Αλλά προσέξτε δεν είναι αρκετό το να περικλείσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα τον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας.

Για να κάνετε το γκριζωπό σας δέρμα να λάμψει από υγεία προσθέστε κάποια στιγμή την πραγματικά εντατική αποτοξίνωση. Τι είναι αυτό; Κατά την αποτοξίνωση, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η περιττή φθορά του δέρματος με συνθετικές ουσίες. Επιλέξτε λοιπόν τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά χωρίς parabens, σιλικόνες, συνθετικά αρώματα και συντηρητικές ουσίες.

Αν πραγματικά θέλετε να καθαρίσετε την επιδερμίδα, μη χρησιμοποιήσετε το make-up για μία ημέρα. Το δέρμα σας θα αναπνέει χωρίς προβλήματα. Πολλές από εμάς δεν μπορούν χωρίς την χρήση του. Δεν πειράζει. Επιλέξτε μακιγιάζ από μάρκες ποιότητας δερμοκαλλυντικά, τα οποία δεν κλείνουν τους πόρους και δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Ή χρησιμοποιήστε την ΒΒ ή την CC κρέμα με ελαφρότερη δομή. Αποφύγετε τη χρήση ενός τέτοιου make-up όταν γυμνάζεστε – εμποδίζει την έκπλυση των ρύπων και κατά συνέπεια τη φραγή των πόρων.

Η καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού της επιδερμίδας

Βήμα 1: Πρωινό καθάρισμα της επιδερμίδας.

Οι περισσότερες από εμάς ξεχνάνε τον πρωινό καθαρισμό του δέρματος. Όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας στο δέρμα σας κατακάθονται σκόνες και ακαθαρσίες. Το πρωί ευτυχώς, αρκεί να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας με τονωτικό, το οποίο αναζωογονεί το δέρμα και συγχρόνως συσφίγγει τους πόρους.

Βήμα 2: Πολλά υγρά

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι η βάση της αποτοξίνωσης είναι να πίνετε αρκετά υγρά. Το νερό απομακρύνει από το σώμα τις βλαβερές ουσίες και αυτές στη συνέχεια δεν θα απομακρύνονται δια μέσου του δέρματος σας. Για αυτό πίνετε το λιγότερο δύο λίτρα την ημέρα.

Βήμα 3: Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ της επιδερμίδας είναι απλώς η βάση. Για την απομάκρυνση των μεγαλυτέρων ακαθαρσιών χρησιμοποιείστε το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή το λάδι καθαρισμού και μετά ασχοληθείτε με τον έντονο καθαρισμό του δέρματος.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε βούρτσα καθαρισμού για το πρόσωπο

Μπορείτε να τελειώσετε τον καθαρισμό της επιδερμίδας με τον δίσκο εμποτισμένο με νερό καθαρισμού. Εξαιρετικό καθαριστικό για το πρόσωπο είναι και το μικκυλιακό νερό, που δεν ερεθίζει την επιδερμίδα. Για το βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και των πόρων προτείνουμε την αγορά της βούρτσας καθαρισμού για το πρόσωπο. Εξαιρετικές ηλεκτρικές βούρτσες καθαρισμού έχουνε π.χ. οι μάρκες Braun, Mary Kay nebo Silk'n. Κορυφαία προϊόντα είναι οι συσκευές Foreo Luna.

Το καθάρισμα με τη βοήθεια του βαθύ καθαρισμού της βούρτσας Foreo Luna θα σας πάρει το πολύ 2 λεπτά. Βάλτε στο πρόσωπο τζελ, ξεπλύνετε με νερό τη βούρτσα καθαρισμού, βάλτε εμπρός τις δονήσεις και μπορείτε να αρχίσετε. Αρχικά εφαρμόζετε από τα μάγουλά προς το αυτί, μετά μετακινείστε προς το μέτωπο, όπου κινείστε με απαλές κινήσεις από το κέντρο και προς τις δύο πλευρές Και τελικά με κινήσεις πάνω και κάτω καθαρίζετε την περιοχή της μύτης και ελαφρά περνάτε στην περιοχή των ματιών. Στο τέλος απομένει μόνο να καθαρίσετε το πρόσωπο με νερό και να το στεγνώσετε με καθαρή πετσέτα.

Βήμα 5: Τονώνετε και ενυδατώνετε

Τώρα έχετε την επιδερμίδα σας εντελώς καθαρή, για το φρεσκάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τονωτικό, εφαρμόστε μια ελαφριά νυχτερινή κρέμα και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Εντατική αποτοξίνωση της επιδερμίδας

Συμπληρώστε την καθημερινή σας ρουτίνα που και που με κάποια έντονη κούρα για αποτοξίνωση του δέρματος. Προτείνονται ιδιαίτερα μάσκες αποτοξίνωσης, peeling του δέρματος και κατά καιρούς δοκιμάστε τη γυμναστική του προσώπου, η οποία βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το δέρμα.

Peeling προσώπου με δράση αποτοξίνωσης

H κύρια λειτουργία του peeling είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η επιδερμίδα έτσι θα είναι ωραία αερισμένη και θα απορροφάει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από τις κρέμες, τους ορούς και τις μάσκες του προσώπου. Το peeling θα ήταν καλό να το πραγματοποιείτε μία φορά την εβδομάδα, η συχνή χρήση μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σας. Πριν την εφαρμογή του πλύνετε το πρόσωπο και στη συνέχεια με ελαφρές κυκλικές κινήσεις κάνετε ένα μασάζ. Αποφεύγετε μόνο την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Μετά απομακρύνετε το peeling.

Μάσκα αποτοξίνωσης προσώπου

Εντατικό καθαρισμό θα προσφέρει στο δέρμα σας και η μάσκα αποτοξίνωσης. Απλώστε την μάσκα στο ήδη καθαρισμένο πρόσωπο και αφήστε την να δράσει το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης. Φανταστικές ιδιότητες αποτοξίνωσης προσφέρουν κυρίως οι μάσκες από λάσπη. Μπορείτε π.χ. να δοκιμάσετε την μάσκα αποτοξίνωσης AVON Planet Spa Perfectly Purifying με ορυκτά από την Νεκρή θάλασσα. Εξαιρετική είναι και η μαύρη αργιλική μάσκα L'Oréal Paris Pure Clay, που όχι μόνο απορροφάει όλους τους ρύπους από την επιδερμίδα σας και τους πόρους ενώ παράλληλα περιορίζει τις ατέλειες τις επιδερμίδας και τις φλεγμονές. Ιδανικό για δέρμα με ακμή.

Φυσικά την αποτοξίνωση του δέρματος θα την υποστηρίξετε και με τον υγιεινό τρόπο ζωής, με την παραμονή στον φρέσκο αέρα και την καθημερινή άσκηση. Η επιδερμίδα σας δεν θα έχει την παραμικρή ατέλεια.

Διαβάστε περισσότερα