Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου βάσει τύπου δέρματος

 

 τα καλυτερα αντηλιακά προσώπου

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό εντείνεται και η προστασία που πρέπει να έχουμε απέναντι στον ήλιο. Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράμε αντηλιακό προσώπου καθημερινά ακόμα και τον χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι η χρήση του κρίνεται επιτακτική καθώς είμαστε εκτεθειμένοι για περισσότερη ώρα στον δυνατό καλοκαιρινό ήλιο.  

Τι προσέχω στην επιλογή αντηλιακού;

Το πιο σημαντικό στην επιλογή του σωστού αντηλιακού είναι ο τύπος του δέρματος μας καθώς αυτό καθορίζει και το δείκτη προστασίας (Sun Protection Factor -SPF) του αντηλιακού που θα επιλέξουμε. Ο δείκτης προστασίας κατηγοριοποιείται σε 4 βαθμίδες: χαμηλή (6-10), μέτρια (15, 20 & 25), υψηλή (30 ή 50) και πολύ υψηλή προστασία (50+) και αφορά την αποτελεσματική προστασία του δέρματος μας από τις ακτινοβολίες UVA (ακτινοβολιες που ευθυνονται για τη γήρανση του δέρματος και UVB (ακτινοβολίες που εισχωρούν στο δέρμα μας και οφείλονται για το μαύρισμα  και τα εγκαύματα). 

Είδη αντηλιακών προσώπου

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη γκάμα σε αντηλιακά για διάφορα μέρη του σώματος μας, όπως αντηλιακό προσώπου, αντηλιακό ματιών, αντηλιακό σώματος ακόμα και μαλλιών, αλλά και σε διάφορες μορφές (αντηλιακές κρέμες, σπρέι, λάδι, λοσιόν, στικ και υγρή μορφή). Υπάρχει σίγουρα ένα προϊόν που θα καλύψει τις δικές σου ανάγκες και το δικό σου τύπο δέρματος σε οποια κατηγορια και αν ανήκεις. 

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και δες τα προϊόντα που σου προτείνουμε ανάλογα με το δέρμα σου. 

Αντηλιακά για ευαίσθητη επιδερμίδα

Όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, κυρίως οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, θα πρέπει να φορέσουν ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

αντηλιακό προσωπου bioderma

Τα αντηλιακά προσώπου Bioderma Photoderm AR και Lancôme Soleil Bronzer όχι μόνο προστατεύουν πολύ υψηλή προτασία από τις ηλιακές ακτινοβολίες αλλά επίσης προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Lancôme Soleil Bronzer

Αντηλιακά για λιπαρή επιδερμίδα 

Το κατάλληλο προϊόν για ένα τέτοιο δέρμα είναι με υψηλό δείκτη προστασίας και σε μορφή τζελ, σπρέι. Αποφύγετε ότι περιέχει λάδι (oil-free) για να μην επιβαρύνεται το πρόβλημα με την αύξηση της γυαλάδας και ψάξτε για αντηλιακά με ματ αποτέλεσμα όπως το La Roche-Posay Anthelios XL και το Heliocare 360°

 

 La Roche-Posay Anthelios XL

Αντηλιακά για ξηρή επιδερμίδα 

Σε αντίθεση με τα λιπαρά δέρματα θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που δεν θα έχει ματ αποτέλεσμα για να μην προκαλέσει περισσότερη ξήρανση του δέρματος αλλά αντιθέτως, μια πλούσια ενυδατική αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Αποφύγετε τα αντηλιακά σε σπρει ή τζελ και προτιμήστε αυτά σε μορφή κρέμας, όπως την αντηλιακή κρέμα προσώπου Heliocare Advancede . Η εν λόγω αντηλιακή κρέμα ενυδατώνει σε βάθος αλλά και παράλληλα θρέφει το δέρμα. 

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου

Αντηλιακά για δέρμα με τάση ακμής 

Όπως οι λιπαρές επιδερμίδες έτσι και τα δέρματα με τάση ακμής θα πρέπει να χρησιμοποιούν oil-free αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας για να προστατεύουν την επιδερμίδα τους και να μην την επιβαρύνουν περαιτέρω και επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ακμής. Η ρευστή μορφή του Bioderma Photoderm Max είναι όχι μόνο κατάλληλη αλλά παράλληλα καταπραΰνει και μαλακώνει το δέρμα.

Nuxe Sun

Μην ξεχνάμε ότι στον ήλιο εκτίθενται και τα μαλλιά μας, οπότε θα χρειαστούν και αυτά την προστασία τους.   

Τώρα ξέρετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αντηλιακά και πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην φορέσετε και εσείς αντηλιακό φέτος το καλοκαίρι! 

Tip: Το αντηλιακό το απλώνουμε περίπου 20 λεπτά πριν την έκθεση μας στον ήλιο και φυσικά δεν ξεχνάμε να το ανανεώνουμε τακτικά.

Καλές βόλτες κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο!

 

Συντάκτης: Άντζυ Εκ.