Αρώματα με μόσχο

Κορυφαία σε πώληση

Ο μόσχος είναι ένα από τα παλαιότερα ζωικά αρώματα. Στον κόσμο των αρωμάτων, εξακολουθεί να είναι το πιο κοινό και αγαπημένο συστατικό. Το άρωμα μόσχου έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχική διάθεση, χαλαρώνει, εξασφαλίζει την καλή πνευματική διαύγεια και διάθεση. Γι΄ αυτές τις ιδιότητές του ο μόσχος χρησιμοποιείται στην ιατρική και την αρωματοθεραπεία και επιπλέον θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αφροδισιακό.

Ο μόσχος προσδίδει απαλότητα και αισθησιασμό στις αρωματικές συνθέσεις. Χάρη στις εξαιρετικές του ιδιότητες, σταθεροποιεί το άρωμα και παρατείνει την παρουσία του στο δέρμα. Βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σχεδόν σε όλα τα αρώματα. Η χαρακτηριστική αίσθηση καθαριότητας που το διακατέχει είναι και ο λόγος που εμφανίζεται συχνά ως συστατικό σε σαπούνια ή βρεφικές πούδρες.

Ο χαρακτήρας του αρώματος μόσχου:

Το άρωμα μόσχου είναι συνώνυμο του αρώματος της καθαριότητας. Είναι πολύ έντονο, αισθησιακό, γλυκό και πουδρέ. Συχνά έχει πικάντικες και ξυλώδεις αποχρώσεις.

Πώς παράγεται το άρωμα μόσχου:

Το φυσικό άρωμα μόσχου ανακαλύφθηκε από τον Μάρκο Πόλο όταν ταξίδευε στο Κασμίρ. Ο μόσχος είναι ζωικό παράγωγο και προέρχεται από τις εκκρίσεις αδένων των αρσενικών μοσχοφόρων δορκάδων, ως επί το πλείστον την εποχή του ζευγαρώματος. Ο φυσικός μόσχος είναι πολύ ακριβός και πολυτιμότερος από τον χρυσό. Η παραγωγή του ζωικού μόσχου απαγορεύτηκε εντελώς το 1979. Η μοσχοφόρος δορκάδα είναι πλέον προστατευόμενο είδος και ο φυσικός μόσχος αντικαταστάθηκε από τεχνητές ουσίες.

Εκτός από τον συνθετικό μόσχο, στην αρωματοποιία χρησιμοποιείται μόσχος φυτικής προέλευσης που έχει το ίδιο άρωμα με τον ζωικό μόσχο. Τα φυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο για την παραγωγή του αρώματος μόσχου είναι η αγγελική (Archangelica officinalis), ο ιβίσκος (Abelmoschus moschatus) και ο μίμουλους (Mimulus moschatus).

Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις, στον αραβικό κόσμο χρησιμοποιούσαν εσάνς μόσχου στον σοβά σε τοίχους των τζαμιών για να ευωδιάζουν όποτε έπεφταν οι ακτίνες του ήλιου πάνω τους. Το άρωμα αυτό κατέκτησε τον κόσμο και οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναπτύσσουν νέες εσάνς μόσχου, κάνοντας την εμπειρία αυτού του συναρπαστικού ζωικού αρώματος ακόμα πιο έντονη. Ανακαλύψτε το άρωμα με μόσχο που σας ταιριάζει!