Στυπτηρία

Δεν ξέρουμε ένα πιο ευρέως γνωστό και συγχρόνως πιο φυσικό σύμμαχο από τη στυπτηρία. Αντικαθιστά το αποσμητικό σας, τη λοσιόν για μετά το ξύρισμα ή την θεραπεία μετά από τσίμπημα εντόμου.Η στυπτηρία είναι ένα μέταλλο που σχηματίζεται από την οξείδωση του φυσικού κάλιου αλουμινίου. Δεν έχει καθόλου μυρωδιά, δεν χρειάζεται πολύ χώρο στο ράφι του μπάνιου και ένα τεμάχιο θα σας κρατήσει για ένα χρόνο.

Πάντα να πλένετε τη στυπτηρία πριν από τη χρήση ώστε να διαλυθεί ελαφρώς. Διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Τέλος, πάντα να την ξεπλένετε και να την αφήνετε να στεγνώσει.

Στυπτηρία για μετά το ξύρισμα

Αν και είστε ειδικοί με το ξυράφι, κάποιες φορές μπορεί στον καθένα μας να συμβεί να κοπούμε. Όμως με τη στυπτηρία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ. Ενυδατώστε την επιδερμίδα, εφαρμόστε στυπτηρία και η πληγή θα επουλωθεί πιο γρήγορα. Αρχικά μπορεί να αισθανθείτε ένα κάψιμο καθώς η στυπτηρία καθαρίζει την πληγή, αλλά θα καταλαγιάσει αμέσως μετά.

Στυπτηρία κατά της εφίδρωσης

Αν και η στυπτηρία δεν μυρίζει, μπορεί σίγουρα να αντικαταστήσει το αποσμητικό κι επιπλέον, δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα. Λειτουργεί συνδέοντας σωματίδια νερού μαζί, εξουδετερώνοντας έτσι τη μυρωδιά του ιδρώτα. Συγχρόνως, περιορίζει την παραγωγή του.

Στυπτηρία για επιδερμίδα με πληγές ή καμένη επιδερμίδα

Η στυπτηρία δεν είναι ιδανική μόνο για το ξύρισμα. Θα τη χρειαστείτε ακόμη και όταν σας τσιμπήσει ένα κουνούπι. Τα μεταλλικά στοιχεία καθαρίζουν την πληγή, ανακουφίζουν από τον πόνο και από πιθανό πρήξιμο. Επίσης, δροσίζει ευχάριστα την καμένη από τον ήλιο ή τον φούρνο επιδερμίδα.

Η στυπτηρία έχει εξαιρετικές στυπτικές ιδιότητες καθιστώντας την έτσι ιδανικό βοηθό για μια ευρεία ποικιλία δερματικών προβλημάτων. Καταπραΰνει, επίσης, τους κύκλους κάτω από τα μάτια ή απαλύνει την επιδερμίδα με ευνοϊκό pH.