Αρώματα με πατσουλί

Κορυφαία σε πώληση

Το άρωμα πατσουλί είναι πολύ έντονο και γήινο. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τα καλλυντικά και την αρωματοθεραπεία εδώ και αιώνες. Η εσάνς πατσουλί μετριάζει το άγχος και την κατάθλιψη κι επιπλέον έχει αφροδισιακή επίδραση. Όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά, μπορεί να αποκτήσει άπειρες μορφές. Οι σκοτεινές, γλυκές, γήινες νότες των αρωμάτων με πατσουλί ξυπνούν τις αισθήσεις και χαρίζουν την αίσθηση αρμονίας.

Το αρωματικό έλαιο πατσουλί κατέφθασε στην Ευρώπη από την ανατολή μαζί με τον θρυλικό Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η προέλευσή του ήταν μυστική για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Γαλλία. Αυτή η εσάνς έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1960, την χρυσή εποχή των χίπις.

Ο χαρακτήρας του αρώματος πατσουλί:

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό, γοητευτικό, γήινο, πράσινο άρωμα που τονίζει με τέλειο τρόπο τα υπόλοιπα αρωματικά έλαια και επιπλέον χαρίζει στα αρώματα γλυκιά, ξυλώδη απόχρωση.

Πώς παράγεται το άρωμα πατσουλί:

Το πατσουλί είναι ένα τροπικό φυτό με μικρά λευκά-ροζ άνθη και ευδοκιμεί κυρίως στην Ινδία. Για την παραγωγή της εσάνς πατσουλί εφαρμόζεται η απόσταξη με ατμό από φύλλα ή βλαστούς του φυτού που είτε έχουν υποστεί ζύμωση είτε είναι αποξηραμένοι ή ζεματισμένοι.

Τα αρώματα με πατσουλί είναι έντονα, ξυλώδη και μεθυστικά. Ανακαλύψτε κι εσείς αρώματα με πατσουλί στο notino.gr!