Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είμαι ερωτευμένη... με έναν ορό προσώπου. Επιλέξτε κι εσείς τον κατάλληλο. Εφαρμόστε ορούς σε στρώσεις!

5/9/2023

Jana Potuznik

Χρόνος ανάγνωσης 5΄

Περιμένετε ένα θαύμα; Για την επιδερμίδα σας; Έγινε! Επιλέξτε τον κατάλληλο ορό προσώπου (και μάθετε πώς να εφαρμόζετε ορούς σε στρώσεις) και θα γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας, όπως κι εγώ. Τα σέρουμ προσώπου είναι απλώς… ΘΕΪΚΑ!

Περιποίηση για τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές

Όταν έχουμε μεταβολές διάθεσης, συνήθως γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα. Το ίδιο ισχύει για την επιδερμίδα. Γι’ αυτό τον λόγο, χρειαζόμαστε προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας τη δεδομένη στιγμή. Ποια είναι τα κατάλληλα? Για παράδειγμα δε μπορούμε να αλλάζουμε κρέμα προσώπου κάθε μέρα. Οι μάσκες προσώπου προσφέρουν κάποια επιπρόσθετα οφέλη στην επιδερμίδα, αλλά δεν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά. Υπάρχουν όμως οι οροί προσώπου! Ποτέ δεν αρκεί μόνο ένας. Η εναλλαγή τους γίνεται ανάλογα με τη διάθεση – τη δική μας και της επιδερμίδας μας – μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε στην επιδερμίδα την περιποίηση που απαιτεί από μέρα σε μέρα! 

Οι οροί λάμψης βελτιώνουν την κουρασμένη και χλωμή όψη της επιδερμίδας. Οι αντιοξειδωτικοί και οι ενυδατικοί οροί είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για τις πολυάσχολες μέρες στην πόλη. Υπάρχουν επίσης αντιρυτιδικοί οροί για τις περιόδους που αισθάνεστε πως θέλετε να σταματήσετε τον χρόνο... Οι οροί προσφέρουν τόσα αποτελέσματα που τους ερωτεύονται όλοι, ακόμα κι αν σε γενικές γραμμές δεν ασχολούνται με την επιδερμίδα και το πρόσωπό τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ορό και πώς να τον χρησιμοποιήσετε.

Φροντίδα σταγόνα-σταγόνα

Οι οροί προσώπου περιέχουν δραστικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και έχουν ελαφριά υφή που απορροφάται εύκολα. Παρόλο που είναι πιο ακριβοί, αποτελούν μια επένδυση που αξίζει. Ο ορός χρησιμοποιείται κυριολεκτικά σταγόνα-σταγόνα. Αρκεί να εφαρμόσετε τρεις ή τέσσερις σταγόνες στο πρόσωπο και να απλώσετε τον ορό με ελαφρά χτυπηματάκια με τα δάχτυλα. 

Οροί προσώπου κατάλληλοι για νέους χρήστες

Ποιος είναι ο τρόπος χρήσης του ορού προσώπου

Ο ορός εφαρμόζεται πάντα σε καθαρό, πρόσωπο μετά τη χρήση τονωτικής λοσιόν. Με αυτό τον τρόπο διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος (όπου δεν μπορεί να φτάσει η κρέμα). Η κρέμα προσώπου εφαρμόζεται μετά τον ορό. Πρωί και βράδυ. Το πρωί προτιμώ να χρησιμοποιώ ενυδατικούς ορούς υαλουρονικού, ορούς λάμψης και αντιοξειδωτικούς ορούς με βιταμίνη C, ορούς σύσφιξης με κολλαγόνο ή πεπτίδια. Το βράδυ προτιμώ αντιγηραντικούς ορούς θρέψης με ρετινόλη (δεν είναι συμβατή με τον ήλιο οπότε πρέπει να εφαρμόζετε προϊόν με SPF το πρωί), απολεπιστικούς ορούς με οξέα AHA ή ορούς ανάπλασης. 

Για ιδιαίτερη περιποίηση της επιδερμίδας

Ένας μόνο ορός δεν αρκεί ποτέ

Πόσο συχνά εφαρμόζεται ο ορός; Κάθε μέρα. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε διάφορους ορούς. Μπορούμε επίσης να τους εφαρμόζουμε σε στρώσεις. Επειδή οι οροί έχουν ελαφριά υφή, η επιδερμίδα μπορεί εύκολα να απορροφήσει τον ένα ορό μετά τον άλλο. Δοκιμάστε και ανακαλύψτε τι σας ταιριάζει.

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα μπορείτε να εφαρμόσετε έναν ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια έναν ορό λάμψης με βιταμίνη C. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να εφαρμόσετε ενυδατικό ορό και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με νιασιναμίδη για σύσφιξη των διεσταλμένων πόρων. Για την ώριμη επιδερμίδα είναι κατάλληλη μια δόση κολλαγόνου ή ένας ορός σύσφιξης με πεπτίδια μετά τη χρήση ενυδατικού ορού. 

Υπάρχουν επίσης οροί προσώπου που προορίζονται ειδικά για άνδρες! Ο ορός Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate τονώνει την επιδερμίδα, ο ορός Biotherm Homme Force Supreme χαρίζει νεανική όψη και ο ορός Beviro Forever Young Elixir προσφέρει αντιγηραντική δράση...

Συνδυάστε σωστά τον ορό με την κρέμα προσώπου

Επιλέξτε ορό προσώπου λαμβάνοντας υπόψη την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε. Εάν περιέχουν τα ίδια δραστικά συστατικά αυξάνεται η ποσότητά τους στην επιδερμίδα. Ωστόσο, είναι προτιμότερο τα δραστικά συστατικά του ορού και της κρέμας να αλληλοσυμπληρώνονται. Εάν λοιπόν χρησιμοποιείτε ορό με ρετινόλη το βράδυ, δεν είναι απαραίτητο να την περιέχει και η κρέμα νυκτός σας. 

Οι αγαπημένοι οροί της συντακτικής μας ομάδας

Τι είδους ορό προσώπου να προτιμήσω για την αρχή; Ξεκινήστε με έναν ενυδατικό ορό. Επιλέξτε περισσότερους ορούς ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε αισθητικό ή δερματολόγο.