Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διάγνωση μαλλιών

Γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας αλλά δεν γνωρίζετε πώς να τους προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα;

  Τα μαλλιά κάθε ανθρώπου είναι μοναδικά. Η ποιότητα και η δομή τους αλλάζει με την ηλικία, τον τρόπο ζωής, αλλά και την εποχή του χρόνου. Η κατάλληλη φροντίδα, που προορίζεται για συγκεκριμένο τύπο μαλλιών, μπορεί να ενισχύσει όχι μόνο την όμορφη εμφάνισή τους, αλλά και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά χαρακτηρίζονται από έλλειψη λάμψης και τραχύτητα. Βουρτσίζονται δύσκολα, μπερδεύονται και χάνουν τη φυσική τους ελαστικότητα.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Προσπαθήστε να περιορίσετε τη θερμική επεξεργασία και τη μηχανική καταπόνηση των μαλλιών στο ελάχιστο. Πολύ σημαντικά είναι επίσης τα κατάλληλα επιλεγμένα καλλυντικά μαλλιών.
 • Βασική είναι η χρήση σαμπουάν που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και προετοιμάζει τις ίνες της τρίχας για την πρόσληψη δραστικών ουσιών.
 • Για τη θρέψη των μαλλιών απαραίτητο στάδιο στη ρουτίνα περιποίησης είναι το ενυδατικό και θρεπτικό κοντίσιονερ. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται η χρήση μάσκας που να προσφέρει στα μαλλιά βαθιά ενυδατική φροντίδα.
 • Αν επιθυμείτε λείο χτένισμα με λάμψη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά έλαια και ορούς για θαμπά μαλλιά, που προστατεύουν και από το φριζάρισμα και τη θερμότητα.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των ξηρών μαλλιών

Βαμμένα μαλλιά

Είτε επιθυμείτε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας ή να καλύψετε τα ανεπιθύμητα άσπρα μαλλιά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα βαμμένα μαλλιά υποφέρουν συχνά από αφυδάτωση, έλλειψη λάμψης ή γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το χρώμα και τη λάμψη για όσο περισσότερο γίνεται. Επίσης προσφέρουν την απαραίτητη θρέψη τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Βασικό προϊόν είναι το σαμπουάν που θα αναδείξει το χρώμα. Επειδή τα βαμμένα μαλλιά έχουν την τάση να είναι πιο ξηρά, είναι σημαντικό να τα φροντίζετε με κοντίσιονερ ή και μάσκα. Πάντοτε να εφαρμόζετε τα προϊόντα αυτά στα μαλλιά αφού πρώτα τα στεγνώσετε με πετσέτα και τηρείστε το χρόνο δράσης τους.
 • Δεν πρέπει να παραλείπετε τα προϊόντα θερμοπροστασίας. Το στέγνωμα με πιστολάκι ή το ίσιωμα με πρέσα είναι άλλη μια επιβάρυνση που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα βαμμένα μαλλιά.
 • Η επιθυμητή λάμψη και προστασία από τη θερμότητα επιτυγχάνεται με έλαια μαλλιών, κρέμες, ορούς ή λοσιόν. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν ελαφρύ άρωμα, εξασφαλίζουν το styling, το ωραίο αποτέλεσμα και χαρίζουν ευχάριστη αίσθηση.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών

Λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι άτονα, το styling είναι δύσκολο και φαίνονται βαριά και απεριποίητα. Η τάση που έχουν τα μαλλιά να κολλάνε μεταξύ τους και να δημιουργούν αντιαισθητικές τούφες ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και άντρες.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Ένα απαλό σαμπουάν που προορίζεται για αυτό τον τύπο μαλλιών δεν ερεθίζει ούτε ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής ενώ αποτρέπει την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος. Ο πιο κατάλληλος τύπος σαμπουάν έχει ελαφριά υφή και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής.
 • Ανά διαστήματα είναι καλό να απομακρύνετε το υπερβολικό σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής με μάσκες αργίλου που το απορροφούν.
 • Αν δεν προλαβαίνετε να λούζετε τα μαλλιά σας τόσο συχνά όσο χρειάζεται, τα ξηρά σαμπουάν είναι η ιδανική λύση.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των λιπαρών μαλλιών

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Τα μαλλιά που καταπονούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη χημική, μηχανική ή θερμική επεξεργασία χάνουν τη φυσική τους ελαστικότητα, έχουν θαμπή όψη, είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε εύκολα.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Η πρόληψη και η θεραπεία βασίζεται στην απαλή περιποίηση, την ενυδάτωση και την πλήρη θρέψη των μαλλιών. Κατάλληλα προϊόντα είναι εκείνα που περιέχουν κερατίνη, κηραμίδια, βιταμίνες ή και κολλαγόνο.
 • Βασική προϊόν είναι το αναγεννητικό σαμπουάν, το οποίο καθαρίζει τα μαλλιά και τα προετοιμάζει για τη βαθιά περιποίηση που προσφέρει το κοντίσιονερ. Η απαραίτητη θρέψη σε βάθος εξασφαλίζεται με τη χρήση μάσκας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 • Εφόσον περιποιείστε τα μαλλιά σας με θερμότητα, δεν πρέπει να παραλείπετε τη χρήση προϊόντων προστασίας από τη θερμότητα όπως είναι οι κρέμες, λοσιόν και έλαια που χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη και υγιή εμφάνιση.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών

Προβλήματα πιτυρίδας

Η δημιουργία πιτυρίδας στο δέρμα είναι μια υγιής διαδικασία όπου ανανεώνονται τα κύτταρα του δέρματος. Ωστόσο, εάν ξεφλουδίζει υπερβολικά και γρήγορα, εμφανίζεται η ορατή πιτυρίδα η οποία μπορεί συχνά να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Η διαδικασία του σχηματισμού πιτυρίδας δεν οφείλεται αποκλειστικά στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής, επηρεάζει και ανθρώπους με λιπαρά μαλλιά. Συνήθως συνοδεύεται από ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής με αίσθηση κνησμού.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Με το σωστό συνδυασμό προϊόντων μπορείτε να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Πριν από την εφαρμογή του σαμπουάν, συνιστάται να χρησιμοποιείτε πίλινγκ μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας.
 • Τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας μειώνουν τον υπερβολικό σχηματισμό της και περιέχουν ουσίες που καθαρίζουν απαλά το τριχωτό της κεφαλής.
 • Μπορείτε να υποστηρίξετε τα αποτελέσματα του σαμπουάν με τη χρήση προϊόντων θεραπείας μαλλιών, τα οποία διατίθενται και σε μορφή χωρίς ξέβγαλμα.
 • Η περιττή μηχανική ή θερμική καταπόνηση των μαλλιών θα πρέπει να αποφεύγεται.

Κορυφαία προϊόντα περιποίησης μαλλιών για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι εποχιακό φαινόμενο, όμως μπορεί να είναι και ένδειξη ένας πιο περίπλοκου προβλήματος που να σχετίζεται με την ορμονική ανισορροπία ή την έλλειψη βιταμινών. Μπορεί να αποτελεί απλώς ένδειξη χρήσης ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Τα μαλλιά είναι εύθραυστα, αδύναμα και δεν πέφτουν μόνο όταν τα βουρτσίζετε ή τα περιποιείστε.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Συνιστάται να ξεκινήσετε με αποτελεσματικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης, τα οποία διεγείρουν τη δραστηριότητα των ριζών της τρίχας.
 • Η φροντίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει την εφαρμογή συμπυκνωμένων αμπουλών που περιέχουν αμινεξίλη, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
 • Οι τονωτικές λοσιόν μαλλιών και οι θεραπείες διεγείρουν και θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και με τη χρήση μεγάλου χρονικού διαστήματος, συμβάλλουν στην αύξηση της πυκνότητας και του όγκου των μαλλιών.
 • Για την άμεση επίλυση του προβλήματος, είναι δυνατή η χρήση σπρέι με χρώμα στα σημεία όπου η απώλεια μαλλιών είναι ορατή.

Κορυφαία προϊόντα μαλλιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Ξανοιγμένα μαλλιά

Τα ξανοιγμένα μαλλιά, είτε με ανταύγειες είτε με αποχρωματισμό, απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα για τη διατήρηση της επιθυμητής απόχρωσης, την ενυδάτωση και τη φυσική λάμψη.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Το ιδανικό σαμπουάν για τα ξανθά μαλλιά είναι εκείνο που προστατεύει το χρώμα από το ξεθώριασμα. Εάν επιθυμείτε ψυχρή απόχρωση του ξανθού, επιλέξτε σαμπουάν για εξουδετέρωση (silver), το οποίο μειώνει τους ζεστούς τόνους των μαλλιών.
 • Τα μήκη των μαλλιών μπορεί να έχουν τάση για φριζάρισμα και οι άκρες να σπάνε. Σημαντική είναι η ενυδάτωση η οποία εξασφαλίζεται με κοντίσιονερ και μάσκες που προορίζονται για τα ξανοιγμένα μαλλιά.
 • Μην σας απασχολεί η μπλε έως μοβ απόχρωση που έχουν τα προϊόντα αυτά, σκοπός τους είναι να εξουδετερώνουν τους ζεστούς τόνους.
 • Μπορείτε να συμπληρώσετε τη ρουτίνα περιποίησης με θρεπτικές κρέμες και έλαια που ενισχύουν τα μαλλιά.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των ξανοιγμένων μαλλιών

Μαλλιά χωρίς όγκο

Τα λεπτά μαλλιά φαίνονται συνήθως άτονα και δεν έχουν τον επιθυμητό όγκο. Είναι συχνά πολύ λεπτά και γίνονται γρήγορα λιπαρά. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με το σωστό κούρεμα και τη σωστή φροντίδα.
 
Η κατάλληλη φροντίδα:
 • Πριν από το λούσιμο, είναι καλό να βουρτσίζετε τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα του σαμπουάν που προορίζεται για μαλλιά χωρίς όγκο. Το ίδιο ισχύει και για το κοντίσιονερ, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζετε μόνο στα μήκη των μαλλιών για να αποφύγετε την επιβάρυνση των μαλλιών στη ρίζα.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε τον όγκο που ονειρεύεστε με προϊόντα styling που καλύπτουν τα μαλλιά με ένα λεπτό μικροφίλμ, ενισχύοντας και διαχωρίζοντας τις τρίχες μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα τα μαλλιά δεν κολλάνε μεταξύ τους και διατηρούν τη φυσική τους κίνηση.

Κορυφαία προϊόντα για την περιποίηση των λεπτών μαλλιών