Ανδρικά σετ

Φίλτρο
Εύρος τιμών

έως

Αξιολόγηση
 •   2
Κορυφαία σε πώληση

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Εισέλθετε στον κόσμο των αρωμάτων μαζί μας και επιλέξτε άρωμα στο notino.gr! Προσφέρουμε χιλιάδες επώνυμα αρώματα και αρωματικά εσωτερικού χώρου από διακόσιους και περισσότερους παραγωγούς απ’ όλο τον κόσμο.

Συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα αρώματα και κάθε εβδομάδα σας προσφέρουμε δεκάδες αρώματα σε προσφορά. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε τα πιο γνωστά best seller αρώματα από αγαπημένες εταιρείες όπως Calvin Klein, Hugo Boss, Oriflame, Yves Saint Laurent και Armani, αλλά και μοναδικά niche αρώματα που θα εκτιμήσουν ακόμη και οι μεγαλύτεροι γνώστες.

Κάνουμε την επιλογή αρώματος όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Μπορείτε εύκολα να περιορίσετε την αναζήτηση σε γυναικεία, ανδρικά ή unisex αρώματα που είναι κατάλληλα και για τα δύο φύλα. Ανάλογα με την επιθυμητή ένταση και την αντοχή του αρώματος μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη εκδοχή.  

Προτιμάτε συγκεκριμένο είδος αρώματος; Κάντε κλικ στην επιλογή φίλτρου κι επιλέξτε λουλουδένιο, υδάτινο ή ξυλώδες άρωμα ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Για τους αναποφάσιστους έχουμε δείγματα αρωμάτων, χάρη στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε το άρωμα εκ των προτέρων. 

Μαζί με τα αρώματα προσφέρουμε και αρωματισμένα καλλυντικά καθώς και όμορφα συσκευασμένα σετ δώρου αρωμάτων, κατάλληλα ως δώρα για γυναίκες και για άνδρες.  

Η Notino ειδικεύεται στην πώληση αρωμάτων. Επιλέξτε από την ευρεία γκάμα προσφορών μας το καλύτερο άρωμα, που σας συμπληρώνει απόλυτα! 

Αρώματα: όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Τα αρώματα μας περιβάλλουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας, να ανασύρουν ευχάριστες αναμνήσεις και να ξυπνήσουν τις αισθήσεις μας. Το ιδανικό άρωμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και σας τυλίγει σε μια αόρατη αύρα που σας συνοδεύει σε κάθε βήμα. Επιλέξτε το καταλληλότερο.

Πώς επιλέγουμε άρωμα

Έφτασε η ώρα για νέο άρωμα; Είτε επιλέγετε άρωμα για τον εαυτό σας είτε για κάποιον άλλο, χρειάζεστε κάποιες βασικές πληροφορίες για να μπορέσετε να προσανατολιστείτε στον κόσμο των αρωμάτων.

Ένταση αρώματος: Eau de Toilette ή Eau de Parfum

Parfum, Eau de Toilette ή Eau de Parfum; Η διαφορά μεταξύ τους έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε αρωματικές ουσίες. Γενικά μπορούμε να πούμε πως όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση, τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα και διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ένταση και η αντοχή του αρώματος εξαρτάται επίσης από την ποιότητα των αρωματικών συστατικών και άλλους παράγοντες. Έτσι, τα υψηλής ποιότητας αρώματα με χαμηλότερη συγκέντρωση αρωματικών ουσιών έχουν πολύ συχνά μεγαλύτερη αντοχή και ένταση από τα φτηνά αρώματα με υψηλότερη συγκέντρωση. Ποια είναι η συγκέντρωση των αρωματικών ουσιών που έχουν οι διάφοροι τύποι αρώματος;

 • Το Extrait de Parfum (P) με περιεκτικότητα 15-30% σε αρωματικά συστατικά, αποτελεί τον ισχυρότερο τύπο αρώματος στην αγορά. Αρκεί να εφαρμόσετε πολύ μικρή ποσότητα και να διαρκεί για πολλές ώρες.
 • Το Eau de Parfum (EdP) περιέχει 8-15% αρωματικές εσάνς σε περίπου 85% αλκοόλης. Μαζί με το Eau de Toilette, αποτελούν τους πιο διαδεδομένους τύπους αρώματος. Διαρκεί στο δέρμα περίπου 4-8 ώρες.
 • Το Eau de Toilette (EdT) με περιεκτικότητα 4-8% σε αρωματικά συστατικά σε περίπου 80% αλκοόλη είναι ο καταλληλότερος τύπος αρώματος για καθημερινή χρήση. Διαρκεί περίπου 3-4 ώρες και μετά πρέπει να εφαρμόσετε εκ νέου.
 • Το Eau de Cologne (EdC) περιέχει 3-5% αρωματικά συστατικά, διαλυμένα σε περίπου 70% αλκοόλη. Διαρκεί περίπου 2 ώρες κι επομένως απαιτεί πιο συχνή εφαρμογή. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι πιο διαδεδομένος στα ανδρικά αρώματα αλλά υπάρχουν αρκετά Eau de Cologne για γυναίκες.

Βασικές κατηγορίες αρωμάτων

Σύμφωνα με την κλασική ταξινόμηση, τα αρώματα διακρίνονται σε γυναικεία, ανδρικά, παιδικά και unisex. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες χαρακτηρίζεται από διαφορετικό είδος αρώματος:

 • Τα γυναικεία αρώματα χαρακτηρίζονται κυρίως από άρωμα λουλουδιών όπως το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, το άνθος πορτοκαλιάς ή το κρίνο της κοιλάδας. Έντονα είναι επίσης τα φρούτα, οι πουδρέ νότες, η βανίλια και τα μπαχαρικά.
 • Τα ανδρικά αρώματα χαρακτηρίζονται συνήθως από έντονες ξυλώδεις νότες που συνοδεύονται από φρέσκα εσπεριδοειδή και μπαχαρικά. Αγαπημένα συστατικά των ανδρικών αρωμάτων είναι επίσης η λεβάντα, οι ανατολίτικες εσάνς, το δέρμα και ο καπνός.
 • Τα unisex αρώματα προορίζονται για άνδρες και για γυναίκες. Είναι αρώματα που χαρακτηρίζονται συχνά από ισχυρές νότες εσπεριδοειδών, από ξυλώδεις ή υδάτινες και πράσινες νότες.
 • Τα παιδικά αρώματα είναι συνήθως γλυκά με άρωμα από καραμέλες, τσίχλες, κόλα, καραμέλα και ζουμερά φρούτα. Το γλυκό άρωμα συμπληρώνεται συνήθως με λεπτό άρωμα λουλουδιών ή καρύδας.

Η σύνθεση των αρωμάτων

Νότες κορυφής, μεσαίες νότες και νότες βάσης

Προσέξατε ότι τα περισσότερα αρώματα αλλάζουν μυρωδιά με το πέρασμα της ώρας; Η αρωματική σύνθεση αποτελείται συνήθως από τρία διαδοχικά μέρη που σχηματίζουν τη λεγόμενη οσφρητική πυραμίδα:

 • Οι νότες κορυφής είναι αυτό που αισθάνεστε αμέσως μόλις βάλετε το άρωμα. Συνήθως αποτελείται από ελαφρές νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων, που έχουν σκοπό τους είναι να τραβήξουν την προσοχή σας. Οι νότες κορυφής υποχωρούν μετά από λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και δίνουν τη θέση τους στις μεσαίες νότες του αρώματος.
 • Οι μεσαίες νότες αρχίζουν να αναπτύσσονται μετά από περίπου 15 λεπτά και διαρκούν 2-3 ώρες. Στις μεσαίες νότες συναντάμε συνήθως λουλούδια, άρωμα φρούτων και μπαχαρικών καθώς και πράσινες νότες.
 • Οι νότες βάσης του αρώματος γίνονται αντιληπτές περίπου μετά από μισή ώρα και συνήθως διαρκούν πολλές ώρες. Στις νότες βάσης κυριαρχούν πιο συχνά τα ξυλώδη συστατικά που είναι ο μόσχος, η άμβρα καθώς και ανατολίτικες συγχορδίες όπως το θυμίαμα και η βανίλια.

Τα πιο πολλά αρώματα δημιουργούνται με βάση την οσφρητική πυραμίδα, αλλά υπάρχουν και τα γραμμικά αρώματα όπου μυρίζουν το ίδιο από την αρχή μέχρι το τέλος της δράσης τους.

Είδη αρωμάτων

Ανάλογα με τη μυρωδιά, τα αρώματα κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: αλδεΰδικά, αρωματικά, ξυλώδη, σιπρ, πικάντικα, λουλουδένια, ανατολίτικα, φρουτώδη, υδάτινα, πράσινα καθώς και αρώματα με εσπεριδοειδή ή με δέρμα. Αυτά τα βασικά είδη αρωμάτων έχουν επίσης υποκατηγορίες, έτσι υπάρχουν αρώματα λουλουδένια φρουτώδη, σιπρ ξυλώδη, ανατολίτικα πικάντικα και άλλα. Αρκεί να κάνετε κλικ στην αγαπημένη σας κατηγορία στο φίλτρο της ιστοσελίδας μας και να επιλέξτε το καταλληλότερο σύμφωνα με το είδος αρώματος.

Δημοφιλή συστατικά αρωμάτων

Αν και τις περισσότερες φορές στη σύνθεση του κάθε αρώματος αναφέρονται συνήθως μόνο μερικά συστατικά, τα περισσότερα αρώματα περιέχουν μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες. Ορισμένα είναι πιο έντονα και αναγνωρίζονται πιο εύκολα ενώ άλλα εντοπίζονται δύσκολα από κάποιον που δεν είναι έμπειρος. Στα αγαπημένα συστατικά αρωμάτων ανήκει αναμφίβολα το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, η ίριδα, το ουντ, η βανίλια και η βιολέτα. Προτιμάτε κάποιο συστατικό και θέλετε να το αισθάνεστε στο νέο σας άρωμα; Επισκεφθείτε τη σελίδα μας Συστατικά αρωμάτων και επιλέξτε το άρωμά σας ανάλογα με τη σύνθεση.

Niche αρώματα με σφραγίδα διαφορετικότητας

Θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να τονίσετε τη μοναδικότητά σας; Τότε περιηγηθείτε στο τμήμα των niche αρωμάτων! Αυτά τα πολυτελή αρώματα ξεχωρίζουν για την ποιότητα των συστατικών αλλά και για τις ασυνήθιστες αρωματικές συνθέσεις που κάνουν έντονη εντύπωση.

Πώς δοκιμάζουμε σωστά ένα άρωμα

Όταν δοκιμάσετε ένα δείγμα αρώματος στο σπίτι ή όταν εισέλθετε σε αρωματοπωλείο, συνιστούμε να τηρήσετε μερικούς βασικούς κανόνες:

 • Δοκιμάστε το άρωμα στο δέρμα σας. Το άρωμα αντιδρά με το pH του δέρματός σας και μυρίζει διαφορετικά απ΄ ότι στο χαρτάκι δοκιμής ή στον καρπό κάποιου άλλου. Χρησιμοποιήστε τα χαρτάκια στα αρωματοπωλεία όταν δοκιμάζετε περισσότερα αρώματα για πρώτη φορά και στη συνέχεια εφαρμόστε αυτά που επιλέξατε απευθείας στο δέρμα σας.
 • Μην κρίνετε μόνο από την πρώτη εντύπωση. Αφήστε το άρωμα να αναπτυχθεί πλήρως. Οι νότες κορυφής διαρκούν λίγα μόνο λεπτά, το άρωμα πρέπει να σας αρέσει και στη συνέχεια της δράσης του.
 • Το μέγιστο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι τρία αρώματα τη φορά. Η μύτη σας δεν είναι ικανή να διακρίνει περισσότερα αρώματα.

Πώς χρησιμοποιούμε το άρωμα

Έχετε επιλέξει το ιδανικότερο άρωμα για σας; Ας δούμε πώς πρέπει να βάζετε το άρωμα έτσι ώστε να αναπτύσσεται όσο το δυνατόν καλύτερα και πώς να το αποθηκεύετε σωστά, για να μπορεί να διατηρεί την εκπληκτική μυρωδιά του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πώς βάζουμε άρωμα - βασικοί κανόνες εφαρμογής

 • Για να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, ψεκάστε το άρωμα στα σημεία παλμού, δηλαδή στις καρωτιδικές αρτηρίες, τους καρπούς, το εσωτερικό του αγκώνα και των γονάτων ή στην επιδερμίδα πίσω από τα αυτιά. Όταν εφαρμόζετε το άρωμα στον καρπό, μην τρίβετε τους καρπούς μεταξύ τους διότι η υπερβολική θέρμανση δεν αναδεικνύει το άρωμα και μειώνει τη διάρκειά του.
 • Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη, κρέμα ή λάδι στα σημεία εφαρμογής πριν βάλετε άρωμα. Μειώνεται η απορρόφηση του αρώματος από τους πόρους και διαρκεί περισσότερο.
 • Εφόσον επιθυμείτε να ενισχύσετε την ένταση του αρώματος, χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με άλλα αρωματισμένα καλλυντικά της ίδιας σειράς όπως αρωματισμένη λοσιόν σώματος, αφρόλουτρο ή αποσμητικό. Αγοράστε ένα σετ δώρου αρώματος όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα μαζί.
 • Στα θερμότερα σημεία παλμού, το άρωμα αναπτύσσεται έντονα αλλά μειώνεται η διάρκειά του. Επομένως, ψεκάστε και σε μερικά πιο ψυχρά σημεία του σώματος, όπως είναι οι λοβοί των αυτιών και τα γόνατα. Σε αυτά τα σημεία έχει μεγαλύτερη αντοχή.
 • Μπορείτε επίσης να παρατείνετε τη διάρκεια του αρώματος ψεκάζοντάς το από απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών στα μαλλιά σας. Όμως η συχνή εφαρμογή αρώματος ξηραίνει τα μαλλιά και γι΄ αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικό άρωμα για τα μαλλιά.
 • Εφόσον δεν επιθυμείτε να εφαρμόσετε το άρωμα απευθείας στο δέρμα ή δεν θέλετε να μυρίζετε πολύ έντονα, μπορείτε να ψεκάσετε το άρωμα στον χώρο μπροστά σας και να περάσετε μέσα από αυτό το σύννεφο αρώματος.
 • Εάν γνωρίζετε ότι το άρωμά σας δεν διαρκεί όλη την ημέρα, μπορείτε να έχετε μαζί σας μια μινιατούρα αρώματος ή ένα μικρό ψεκαστήρα αρώματος που ξαναγεμίζει ή ένα δείγμα αρώματος. Οπότε σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να εφαρμόσετε εκ νέου το άρωμα.

Αρώματα ανάλογα με την περίσταση και την εποχή

Η τέχνη της χρήσης του αρώματος δεν έγκειται μόνο στη σωστή εφαρμογή αλλά και στην επιλογή του κατάλληλου αρώματος για μια συγκεκριμένη περίσταση ή εποχή. Μπορείτε να επιλέξετε άρωμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας ως εξής:

 • Το άρωμα για καθημερινή χρήση πρέπει να είναι ελαφρύ και φρέσκο. Τα αρώματα με νότες εσπεριδοειδών ή τα λουλουδένια αρώματα είναι τα πιο κατάλληλα. Ο τύπος αρώματος με την πιο κατάλληλη ένταση είναι το Eau de Toilette ή το Eau de Cologne.
 • Το άρωμα για βραδινές περιστάσεις μπορεί να είναι λίγο πιο βαρύ, πιο έντονο και πιο αισθησιακό. Η πιο σωστή επιλογή είναι το Eau de Parfum που διατηρεί το έντονο άρωμά του όλο το βράδυ.

Όπως ισχύει ότι τα ελαφρύτερα αρώματα είναι κατάλληλα για την ημέρα και τα βαρύτερα για το βράδυ, υπάρχουν συγκεκριμένα είδη αρωμάτων που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε πως όσο πιο κρύος είναι ο καιρός, τόσο πιο έντονο, πιο γλυκό και πιο πικάντικο άρωμα ταιριάζει. Ισχύει φυσικά και το αντίστροφο:

 • Τα τυπικά ανοιξιάτικα αρώματα θυμίζουν την ίδια την άνοιξη - είναι ελαφρά, φρέσκα και γεμάτα ανοιξιάτικα λουλούδια όπως το κρίνο της κοιλάδας και το γιασεμί.
 • Τα ιδανικά καλοκαιρινά αρώματα πρέπει να σας αναζωογονούν και να σας δροσίζουν μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Ιδανικά είναι τα αρώματα με νότες εσπεριδοειδών ή με υδάτινες και πράσινες νότες.
 • Τα φθινοπωρινά αρώματα είναι συνήθως πιο πικάντικα, πιο βαριά και πιο γλυκά. Το φθινόπωρο κυριαρχούν τα μπαχαρικά όπως η βανίλια και το κάρδαμο καθώς και τα πολύτιμα ξύλα όπως το σανταλόξυλο και ο κέδρος.
 • Τα χειμωνιάτικα αρώματα είναι πιο βαριά και πιο αισθησιακά. Συνδυάζουν το άγγιγμα ανατολής, τα γλυκά φρούτα και τις γκουρμέ νότες.

Προσαρμόσετε το καλύτερο άρωμα ανάλογα με την περίσταση, τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τη διάθεση. Το σημαντικότερο είναι να αισθάνεστε όμορφα όταν φοράτε το άρωμα της επιλογής σας.

Πώς να αποθηκεύουμε το άρωμα για την επίτευξη μεγαλύτερης διάρκειας

Μήπως έχετε τοποθετήσει το αγαπημένο σας άρωμα σε κάποιο ράφι ή στο μπάνιο ή στο παράθυρο; Είναι λάθος. Πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση σε θερμότητα, υγρασία και ηλιακή ακτινοβολία. Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια πρέπει να φυλάσσετε τα αρώματα σε ξηρό, σκοτεινό και δροσερό μέρος. Ιδανικότερα διατηρήστε το άρωμα στο αρχικό τους κουτί σε θερμοκρασία δωματίου έως 20 °C.

Τα αρώματα με τις καλύτερες πωλήσεις στο notino.gr: